Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Το έλλειμμα ευρωπαϊκού οράματος


europe_486815Οι κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης – που ο πρώην Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ αποκαλούσε υποτιμητικά ‘Γηραιά Ευρώπη’ – αντιμετωπίζουν μεγάλα πολιτικά προβλήματα. Η μόνη εξαίρεση – προς το παρόν – είναι η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Βρετανίας.  Όμως στα υπόλοιπα μεγάλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η δημοτικότητα των ηγετών – του Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, της Αγγέλας Μέρκελ στη Γερμανία και του Θαπατέρο στην Ισπανία – βρίσκεται περί το 25% ή και πιο κάτω. Καμία διαφορά δεν φαίνεται να κάνει η πολιτική τοποθέτηση. Είναι συντηρητικός ο Σαρκοζί, χριστιανοδημοκράτισσα η Μέρκελ, λαϊκή δεξιά ο Μπερλουσκόνι,  σοσιαλιστής ο Θαπατέρο. Με άλλα λόγια όποιος έχει εξουσία στην Ευρώπη σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Θαυμάζω τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου...

Τον θαυμάζω γιατί κινείται με αξιοζήλευτη άνεση σε όλον τον πλανήτη,.. τον θαυμάζω που είναι ακούραστος ταξιδευτής,.. που δεν φοβάται τα αεροπλάνα,.. τον θαυμάζω που, για ψύλλου πήδημα, πετάει από χώρα σε χώρα, χωρίς αποτέλεσμα,.. προφανώς σημασία γι΄αυτόν  έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός και το αποτέλεσμα... Τον θαυμάζω γιατί κινείται με αξιοζήλευτη άνεση από την αλήθεια στο ψέμα και τούμπαλιν,.. θαυμάζω το «τα λεφτά υπάρχουν» και το αμέσως μετά « πληρώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι»,.. τον θαυμάζω γιατί αμέσως μόλις εξελέγη παρέδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας στο ΔΝΤ αποδεικνύοντας ότι είναι πραγματικός αντεξουσιαστής και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος...

Τον θαυμάζω για τον σεβασμό και την αφοσίωση που δείχνει προς τη μητέρα του, ακολουθώντας την επιθυμία της να τον δει μια μέρα πρωθυπουργό, να συνεχίζει την δουλειά του μπαμπά του!.. Τον θαυμάζω που έχει τη δύναμη να εφαρμόζει σκληρή και άδικη οικονομική πολιτική και παράλληλα να πιστεύει ότι θα έπρεπε να εφαρμόσει κάποια άλλη πιο αποτελεσματική... Τον θαυμάζω γιατί μας άνοιξε τα μάτια με δύο τρόπους, ένας που για όλα φταιει η Δεξιά και ένας που μας πέταξε τα μάτια έξω με το ασφαλιστικό και το εργασιακό χωρίς να ανοίξει μύτη!.. Τον θαυμάζω για την τερατώδη ψυχραιμία του,.. ενώ είμαστε στον Τιτανικό, αυτός και οι υπουργοί του παραγγέλνουν ουίσκι με... παγόβουνο!.. Τον θαυμάζω που μονίμως ασχολείται με το μέλλον της χώρας θάβοντας ζωντανό το παρόν της κάτω από την ταφόπλακά του Μνημονίου... Τον θαυμάζω που είχε το κουράγιο - πάλι δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος- να κάνει υπουργούς κάτι τύπους σαν τον Πάγκαλο, τον Παπακωσταντίνου, τον  Χρυσοχοΐδη τον Γερουλάνο, την Κατσέλη, την Μιρμπίλη, τον Λοβέρδο και άλλους τους οποίους, σε μια σοβαρή χώρα, θα τους είχαν πάρει με τις κλωτσιές για τις δηλώσεις τους, τα έργα τους, τις παλινωδίες τους και τον κυνισμό τους στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι φταινε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς...
Τον θαυμάζω που είναι σοσιαλιστής... τις Κυριακές και με καλή παρέα όπως του οικονομολόγου Στίγκλιτς,.. αλλά από Δευτέρα πάλι στη δεξιά πολιτική για να τα βγάλει πέρα!.. Τον θαυμάζω που ένα παιδί χωρίς προσόντα έφτασε τόσο ψηλά,.. ειλικρινά τον θαυμάζω!!!                

Φωτιά σε Κάρυστο, Λιβαδειά και Δερβένι

thumb
Πυρκαγιά ξέσπασε την Πέμπτη το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάλα στην Κάρυστο, κοντά σε οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.
Φωτιά σημειώθηκε νωρίτερα και σε δασική έκταση στην Λιβαδειά στο Πέρα Χωριό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Ακόμη, φωτιά η οποία δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στο Δερβένι Αρκαδίας.
πηγη

Βροχή αιτήσεων συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς


Συναγερμός στο υπουργείο Παιδείας
Φωτιές ανάβουν στο υπουργείο Παιδείας οι αυξανόμενες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλουν οι εκπαιδευτικοί, ο αριθμός των οποίων ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, καθώς η προθεσμία λήγει στις 20 Αυγούστου.

Διευθυντές σε εφορίες της περιφέρειας για λιγότερο από 48 ώρες.

Διευθυντές σε εφορίες της περιφέρειας για λιγότερο από 48 ώρες.
Η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της μέχρι και σήμερα, καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες περί αξιοκρατίας και διαφάνειας στις διαδικασίες στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού, αρχικά μέσω «ανοικτών» διαδικασιών (τύπου opengov ) και στη συνέχεια μέσω σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας (βλ. Ν. 3839/2010), για την σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα

Αλλαγή στάσης: Επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα ζητεί - τώρα - από την Κίνα η Ε.Ε.!

Ξαφνική στροφή της Ε.Ε. έναντι της αγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων από την Κίνα: Μήνυμα προς την σημαντικά ισχυρή και συνεχώς αναδυόμενη οικονομία της Κίνας "να στηρίξει τα ελληνικά ομόλογα παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα" έστειλε ο επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάρελ ντε Γκουχτ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Σαγκάη ο Ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι οι  αγορές ελληνικών, αλλά και ισπανικών ομολόγων από την Κίνα "αποτελούν καλή επένδυση και θα διατηρήσουν την αξία τους".