Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Κλείνει στις 6 μονάδες η ψαλίδα της διαφοράς


Το 64% δηλώνει κανένα κόμμα δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες τους
Στις έξι μονάδες κλείνει η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Αξία.

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση Σάλλα

Ξεκίνησε ο χορός των αντιδράσεων εντός ΠΑΣΟΚ για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσει το 77% της Αγροτικής Τράπεζας και το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Παράλληλα, επιτείνεται και ο προβληματισμός στην κυβέρνηση, καθώς το κυβερνών κόμμα έρχεται αντιμέτωπο με τις προεκλογικές υποσχέσεις του. Τότε, παλιά, που μίλαγε για “ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα”...

Ολα καλά, όλα ωραία

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ώστε να αλλάξει η κατά Πάγκαλον εικόνα της κυβέρνησης. Η ενδεκάτη εντολή… του Θόδωρου, εκεί που μέχρι τώρα κοκκίνιζε τα πάντα, έχει πρασινίσει σε βαθμό τέτοιο που περιέχει και θετικό απολογισμό της προσπάθειας της κυβέρνησης να αλλάξει την Ελλάδα.

Οι τρεις «μπεζαχτάδες» της πασοκικής ρεμούλας



ΕΠΕΙΔΗ το ΠΑΣΟΚ, το πιο φαύλο κόμμα που πέρασε ποτέ, επιμένει να εμφανίζεται… άμωμο και άσπιλο ρίχνοντας όλα τα δεινά που υπέστη αυτός ο τόπος στην «καταραμένη Δεξιά», εγώ δεν θα πάψω να αφυπνίζω τη μνήμη των Ελλήνων… Και να τους θυμίζω τα σημεία και τέρατα της Πασοκοκρατίας, ιδίως στη δεκαετία του ’80.
ΕΓΡΑΨΑ, λοιπόν, το 1987 το παρακάτω άρθρο…

Κάτι τρέχει με τη Ντόρα;

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη Νέα Δημοκρατία. Το φάντασμα του Γιώργου Σουφλιά … ντυμένο Ντόρα Μπακογιάννη. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται όσοι μελετούν τα δρώμενα στον άξονα Ρηγίλλης- Αραβαντινού- Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και πιστεύουν ότι θα έλθει η στιγμή που θα ακουστεί ο Αντώνης Σαμαράς να λέει: «Καλωσόρισες στο σπίτι σου, Ντόρα!»

Χωρίς πτυχίο η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Χωρίς πτυχίο η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Σάλο προκάλεσε το  δημοσίευμα του Ε.Τ. σύμφωνα με το οποίο η διευθύντρια της Κτηματολόγιο Α.Ε.,κυρία M. Καρπελιά, που παίρνει μηνιαίο μισθό 5.981 ευρώ παρακαλώ, δεν έχει καν πτυχίο ΑΕΙ……!
Το θέμα έφερε στη Βουλή, με ερώτησή του,  βουλευτής της Ν.Δ. και η απάντηση της κυρίας Μπιρμπίλη είναι ότι η πρόσληψη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς η κα Μ. Καρτελιά διέθετε εμπειρία σε υπεύθυνες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ας δούμε όμως πως  ακριβώς εννοεί το ΠΑΣΟΚ και η κυρία Μπιρμπίλη την αξιοκρατία  ;
Η επιλεχθείσα είχε διετή (?) επαγγελματική εμπειρία σε ...είδη υγιεινής

Γιατί μας παινεύει το ΔΝΤ; - Ερχεται τσουνάμι νέων μέτρων και απολύσεων - Τι συμβαίνει κ.Λοβέρδο;

Έτσι όπως πάμε, θα γίνουμε το «χαϊδεμένο παιδί» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η έκθεση που ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ για την Ελλάδα, εμπεριέχει πολλά επαινετικά σχόλια και ούτε λίγο ούτε πολύ, η χώρα μας εμφανίζεται, περίπου, ως πρότυπο συνεπούς εφαρμογής των υποχρεώσεων που ανέλαβε απέναντι στους δανειστές της.

Η έκθεση λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον στην «εντατική», ότι οι μεταρρυθμίσεις πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα απ΄ ότι είχε υπολογίσει η «τρόϊκα», ο προϋπολογισμός εκτελείται πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις και ότι παρατηρείται μείωση του ελλείμματος μεγαλύτερη από τους στόχους.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και θετικά σχόλια για τα έσοδα τα οποία μπορεί να μην πήγαν τόσο καλά όσο η μείωση των δαπανών, όμως λέγεται ότι κινούνται μέσα στους στόχους και αναμένεται να βελτιωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ένας Οργανισμός, όπως το ΔΝΤ, πάντως, μπορεί να σου χαϊδέψει τα αυτιά, αλλά θα το κάνει για να καταπιείς πιο εύκολα το επόμενο που θα σου ζητήσει. Και τι ζητεί τώρα; Περιστολή των δαπανών υγείας, γενικά, περιστολή των δαπανών υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, δραστική μείωση των χρεών των νοσοκομείων, μείωση των δαπανών στους ΟΤΑ και στις ΔΕΚΟ.

Ολοι έχουν δίκιο...αλλά δυστυχώς βρήκαμε σε ξέρα!

Αναρωτιέμαι μερικές φορές οι πολιτικοί μας έχουν καταλάβει την οργή...
και την ηφαιστειακή λάβα που είναι έτοιμη να εκραγεί, που έχουν μέσα τους οι πολίτες αυτής της χώρας;
Έχουν καταλάβει άραγε ότι ο Σεπτέμβρης όπως όλα δείχνουν  θα είναι μαύρος για χιλιάδες νοικοκυριά ;
Μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες είχαμε δύο μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ να ανακοινώνουν η μία περίπου πτώχευση και η άλλη αποχώρηση από την Ελλάδα. Στον αέρα μένουν περίπου 5000 εργαζόμενοι και στις δύο συν βέβαια όλες τις μικρότερες επιχείρησης που είχαν άμεση επαγγελματική εξάρτηση με τις δύο αλυσίδες.
Ρευστό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα στην αγορά. Οι εκπτώσεις από την πρώτη ημέρα φτάνουν σε ορισμένα μαγαζιά ακόμη και 70% μήπως και ζεσταθεί ο τζίρος.

Στο έλεος των πυρκαγιών η Αττική

Διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξεκίνησε από το Μικροχαρή Καλάμου και περνάει στο Βαρνάβα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται και προς Καπανδρίτι. με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη ώστε να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο, όπου πλέον υπάρχουν μόνο διάσπαρτες μικροεστίες και στο 'Ανω Σoύλι Μαραθώνα.

Μαίνεται η πυρκαγιά

"Διέβη τον Ρουβίκωνα" το "Πίρι Ρέϊς" - Ερευνά στην υφαλοκρηπίδα - Μηδενική αντίδραση από την Αθήνα!

Image«Διέβη τον Ρουβίκωνα» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» - όπως άλλωστε αναμενόταν αφού είχε δεσμεύσει την περιοχή - όταν από χθες αργά το βράδυ, πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα (αυτή την στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στο σημείο ερευνών "Α" του χάρτη που δημοσιεύουμε) και ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο. Το πρωί έκανε ένα πέρασμα νότια του Καστελλόριζου, σε απόσταση περίπου 45 μιλίων και πλέον διενεργεί έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων εντός περιοχής καθαρά ελληνικών συμφερόντων.