Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Οικογενειακό δράμα με «πρωταγωνίστρια» 52χρονη Ηπειρώτισσα μάνα ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ, ΠΩΛΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΗΣ!

Στο… «ως εδώ και μη παρέκει» φθάνουν τον τελευταίο καιρό πολλές Ηπειρωτικές οικογένειες, ψάχνοντας -απεγνωσμένα τις πιο πολλές φορές- να βρουν κάποια διέξοδο, για να βγουν από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία, λόγω κρίσης, έχουν περιέλθει.
Δυο απίστευτα, αλλά πέρα ως πέρα αληθινά γεγονότα, που μαρτυρούν το μέγεθος του οικονομικού αδιεξόδου και το δράμα πολλών ακόμη οικογενειών, αναπτύσσονται στη συνέχεια.

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΝΕΦΡΟ»!
• Ώρα 11 το πρωί. Χτυπά των τηλέφωνο των Μικρών Αγγελιών του «Πρωινού Λόγου». Σηκώνει το ακουστικό η αρμόδια υπάλληλος και στην άλλη άκρη με δυσκολία ακούγεται μια τρεμάμενη γυναικεία βραχνή φωνή που λέει: «Πέστε μου παρακαλώ, πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία, είναι μόνο δυο γραμμές. Να γίνει όμως με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα. Έχω άμεση ανάγκη, πρέπει να βρω το γρηγορότερο μια λύση…»
Και αφού η υπάλληλος της εξήγησε τα περί κόστους, η κυρία συμφώνησε και σχεδόν κλαίγοντας υπαγορεύει την αγγελία: «Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή. Πληροφορίες…

Μικρογραφία

O ΟΣΕ είναι μικρογραφία του ελληνικού δημοσίου, αλλά και των αντιδράσεων της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα. Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια ένα τεράστιο πρόβλημα. Η Νέα Δημοκρατία καθυστέρησε να το αντιμετωπίσει. Το 2008 όμως υιοθέτησε ένα δύσκολο πρόγραμμα εξυγίανσης. Με αυξήσεις εισιτηρίων, με περικοπές δρομολογίων, με αναδιάταξη της οργανωτικής δομής κλπ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται: Με συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους για θέματα ασφάλειας, με παραπομπές υποθέσεων διαφθοράς στη δικαιοσύνη και στο ΣΔΟΕ, με την πρώτη δόση της αύξησης των εισιτηρίων, με νομοθετική διάταξη για την ενίσχυση της ΕΡΓΟΣΕ κλπ. Τo ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε αυτό το πρόγραμμα ως ανάλγητο. Και ως κυβέρνηση το κατήργησε χωρίς να το αντικαταστήσει με κάτι συγκεκριμένο. Τώρα, υπό την πίεση της πραγματικότητας και της Τρόικας, κάτι πρέπει να κάνει για τους σιδηροδρόμους. Κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει το δικό μας πρόγραμμα ως δικό του.

Πρόωρες εκλογές;


“Ή μια γενναία κυβέρνηση, όπως αυτή, θα σώσει τη χώρα, αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια, ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης”.
Αυτά είπε ο  κ. Χ. Καστανίδης. Το θεωρώ δεδομένο  ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν προέβη σ’ αυτή τη δήλωση χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την συγκατάθεση του  Πρωθυπουργού.  Γιατί, αν το έκανε, τότε κακώς παραμένει ακόμα στη θέση του.  Ο  κ. Καστανίδης ουσιαστικά αμφισβητεί την δυνατότητα της Κυβέρνησης να παίρνει αποφάσεις!  Υπό μια διασταλτική ερμηνεία, αμφισβητεί ακόμα  και την νομιμότητα των αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί!

Κούφια λόγια αμηχανίας στο ΠΑΣΟΚ

Ανθολογία από τα αδιέξοδα, κούφια επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να υπερασπίσει τις βάρβαρες επιλογές του στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό – Εργασιακό. Παρηγορικά αλλά αδύναμα, ευάλωτα και επιφανειακά. Αλλωστε από προχθές στον Πόρο λύνουν τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας.
* «Τα μέτρα αυτά είναι εκτός της ιδεολογίας μας. Είναι όμως αναγκαία για την έξοδο από την κρίση, τη σωτηρία της Πατρίδας». Εχει δίκιο η κυβέρνηση. Μήπως όμως η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ, η ταυτότητά του η ίδια δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών; Μήπως έχει στερέψει να βρει άλλη λύση από εκείνη της Τρόικας και του νεοφιλελεύθερου Μνημονίου; Εάν όχι, τότε πρέπει να το αποδείξει,

Η Ν.Δ. στηρίζει την κοινωνία

Το σύνθημα «Νέα Δημοκρατία, άνοιγμα στην κοινωνία» που αφορούσε στις εσωκομματικές διαδικασίες πριν το πρόσφατο Συνέδριο θέλει να γενικεύσει ο Αντώνης Σαμαράς. Στις εισηγήσεις που δέχεται τόσο από τον Διονύση Καραχάλιο, γραμματέα σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος  όσο και από άλλους συνεργάτες του συμπεριλαμβάνεται η δυναμικότερη παρουσία του κόμματος σε χώρους συνάθροισης των πολιτών και κυρίως η υποβολή προτάσεων που αφορούν σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Τα 4 στοιχήματα του Αντ. Σαμαρά

samaras

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Το επόμενο τετράμηνο θα κρίνει τις εξελίξεις

- Η μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση
- Οργανωτική ανασυγκρότηση της Ν.Δ.,
- Στοπ στις διαρροή ψηφοφόρων προς ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη
- ολοκληρωτική δημοσκοπική ανάκαμψη

Τέσσερις είναι οι βασικές πολιτικές προτεραιότητες του πανίσχυρου και απόλυτου κυρίαρχου μετά το συνέδριο στο εσωκομματικό «γαλάζιο» σκηνικό Αντώνη Σαμαρά για το κρίσιμο τετράμηνο που ακολουθεί και κορυφώνεται με τη διεξαγωγή των διπλών εκλογών της Αυτοδιοίκησης και την ανάδειξη των νέων αρχόντων της τόσο στους «καλλικρατικούς» δήμους όσο και στις αιρετές πλέον Περιφέρειες.
Η μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, η οργανωτική ανασυγκρότηση της Ν.Δ.

Σκληρή επίθεση 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Γ.Παπανδρέου, ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ

Σκληρή επίθεση 15 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Γ.Παπανδρέου, ΥΠΟΙΚ και 
ΤτΕ

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τους χειρισμούς της Τράπεζας της Ελλάδος στο θέμα των ανοικτών πωλήσεων -που το παρόν ιστολόγιο ανέδειξε πρώτο στο διαδίκτυο και με σειρά άρθρων προσπαθεί να διεπιδράσει  με σκοπό την διαλεύκανση αυτού του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού  σκανδάλου – , κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών 15 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου.
Υπενθυμίζεται ότι πρώτη είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία δια του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρήστου Σταϊκούρα και ακολούθησε  ένα μήνα μετά  η ερώτηση της κυρίας Βάσως Παπανδρέου και  10 ακόμα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ    στις 19 Μαΐου, κατά την οποία ζητούνταν από τον υπουργό Οικονομικών διευκρινίσεις, σχετικά με την αλλαγή των διαδικασιών διακανονισμού των συναλλαγών επί των ελληνικών ομολόγων.
Στη χθεσινή ερώτηση, οι βουλευτές κάνουν λόγο για «παραπληροφόρηση της Βουλής» και «λεκτικά παιχνίδια» για ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό.
Η  ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέραν του οικονομικού ενδιαφέροντος αποκτά και έντονο πολιτικό , αφού σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή

Η UNESCO έκανε Τούρκο τον Καραγκιόζη!

Η απόφαση της UNESCO να πολιτογραφήσει Τούρκο τον Καραγκιόζη, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Χθες το βράδυ έγινε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κινητοποιούνται και ετοιμάζουν μπαράζ ερωτήσεων προς τον Παύλο Γερουλάνο.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πληροφορήθηκε το θέμα στον Πόρο, στη διάρκεια συζήτησης που είχε χθες το βράδυ με δημοσιογράφους. «Ας έχουν οι Τούρκοι τον δικό τους Καραγκιόζη κι εμείς τον δικό μας», ήταν η μάλλον μεσοβέζικη θέση του Πρωθυπουργού, η οποία υιοθετήθηκα και από το υπουργείο Εξωτερικών και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα συζητήσει το θέμα η Ελλάδα, στις όποιες συζητήσεις μπορούν να γίνουν πλέον.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο χάρτης ερευνών του "Πίρι Ρέϊς" - Ελληνικό ερευνητικό στο Β.Α.Αιγαίο!

ImageΤο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς βρίσκεται αυτή την στιγμή επί του 31ου Μεσημβρινού, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά εγγύτερα στις τουρκικές ακτές. Οι έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τον χαρακτήρα αναζήτησης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Το defencenet.gr δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά, ενώ η ελληνική πλευρά προχώρησε σε ένα είδος αντιπερισπασμού: Έρευνες ανατολικά της Σαμοθράκης στα διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα ξεκίνησε το ελληνικό σκάφος «Φιλία», που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ