Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η «κούρσα» του κ. Σαμαρά

Αν κρίνει κανείς την πορεία του κ. Αντ. Σαμαρά από τις εκλογές του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, οφείλει να ομολογήσει ότι πρόκειται για μια φρενήρη κούρσα, η οποία ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, όλους τους μηχανισμούς (δεκαετιών δε!) και όλες τις αμφισβητήσεις.
Όλα όσα, όμως, ξεπέρασε μέχρι σήμερα -εμπόδια και μηχανισμούς και εσωκομματικούς σκοπέλους και προσυνέδρια και Συνέδριο- ήταν το εύκολο κομμάτι της φρενήρους κούρσας του.

Ο Γιώργος και το σχέδιο

the_falling_man250pxΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Δεν νομίζω ότι πλέον αμφιβάλετε! Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σχέδιο! Μπορεί να μην είναι ακριβώς δικό του και μπορεί να μην έχει απολύτως καμία σχέση με το «σχέδιο» στο οποίο αναφερόταν προεκλογικά, αλλά πάντως σχέδιο και μάλιστα με παγκόσμιο οραματισμό είναι.

Το σχέδιο είναι ευρύτερο και σε αυτό έχω αναφερθεί παλαιότερα γράφοντας για το «Παρασκήνιο της Ελληνικής Κρίσης». Στην απλοϊκότερη μορφή του το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στην αποτροπή της ανεξαρτητοποίησης της ΕΕ από τα συμφέροντα που κινούν σήμερα την αμερικανική μονοπολική πολιτική. Η Ευρώπη δεν έπρεπε να εξελιχθεί σε έναν αυτόνομο πόλο ενός multipolar system παγκοσμιοποιημένης εξουσίας. Η ΕΕ έπρεπε να συνεχίσει να αποτελεί το παρακολούθημα αυτών που ορίζουν στην συγκυρία το αμερικανικό συμφέρον στον κόσμο. Προσέξτε παρακαλώ στο σημείο αυτό πώς ακριβώς διατυπώνω την άποψή μου, διότι δεν θα ήθελα να με εντάξετε στο αντιαμερικανικό club. Δεν ανήκω σ’ εκείνους που αντιλαμβάνονται την πολιτική μέσω … αντί. Με τα «αντί» δεν κάνεις πολιτική, αλλά αποκλειστικά επιχειρείς να ορίσεις την ταυτότητά σου σε μία μάλλον ανώριμη πολιτικά βάση.

Ο Γιώργος προσηλυτίστηκε σε αυτό το παιχνίδι και ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο....

Γ. Παπανδρέου: 'Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται, αλλά δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές

Μήνυμα για κομματική πειθαρχία στους βουλευτές στέλνει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 

- Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών 

- Πάιρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συμβουλίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού.

Με μία σκληρή συνέντευξη που στέλνει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί αμφισβητήσεις από κανέναν και σε τίποτα.

Οριστική η πτώχευση του ΠΑΣΟΚ!


Αυτό που παρακολουθούμε καθημερινά δεν είναι οι αγωνίες μιας κυβέρνησης που αγωνίζεται να περάσει δύσκολα μέτρα «οικονομικής εξυγίανσης»…

ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...


ΜΟΝΟ ΟΙ... ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ..."ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ" ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ..!

Παρά την αφηνιασμένη προβολή που έχει από τα Μ.Μ.Ε., παρά τα ποσοστά "ζωής", πού μετά βίας του δίνουν κατά παραγγελία οι δημοσκοπικές εταρείες, το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη "πνέει τα λοίσθια"...
Ένα-ένα από τα σοβαρά στελέχη του αποχωρούν, αφού έχουν καταλάβει πλέον ότι ο Καρατζαφέρης είναι μία "τσόντα " και μάλιστα "ακαλαίσθητη" του συστήματος , με καταλυτικό σημείο την αποφασή του (επ΄ανταλλάγματι βέβαια) να γίνει "εξαπτέρυγο " του ΠΑΣΟΚ και του Δ.Ν.Τ....
Ως οπαδοί, πού υποστηρίζουν τις θέσεις του έχουν απομείνει,

Έτσι λειτουργεί ο κ. Λοβέρδος και το κυβερνητικό συνονθύλευμα

  • Μια ακόμη ντροπιαστική κίνηση, ενδεικτική της θολούρας αλλά και της υποκριτικής στάσης της κυβέρνησης, φέρνει στο φως το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Προσέξτε να δείτε πώς λειτουργεί ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι σ’ αυτό το κυβερνητικό συνονθύλευμα
Άκουσαν λοιπόν τις επισημάνσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα της ένταξης στο ΙΚΑ των υπαλλήλων της Βουλής και της εξόδου τους από την εργασία στα 40 χρόνια και αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να πάνε κόντρα στο… Σύνταγμα. Έτσι, συνεχίζεται το προνομιακό καθεστώς και οι υπάλληλοι με τους 16 μισθούς θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 28,5 χρόνια ανεξαρτήτου ηλικίας, επειδή… κουράζονται στο κοινοβούλιο.

Ο Σαμαράς κατάφερε μέσα σε 7 μήνες ό,τι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια

Τα περασμένα Χριστούγεννα, σε μια παρέα φίλων από τα παλιά που γκρίνιαζαν για την κατάσταση που υπήρχε τότε στη ΝΔ και πρότειναν διάφορες λύσεις, ο Αντώνης Σαμαράς, αφού τους άκουσε όλους προσεκτικά, είπε μια φράση που λίγοι από τους παρευρισκομένους περίμεναν να δικαιωθεί: «Εγώ έχω μπροστά μου μια σκακιέρα και κάνω τις κινήσεις μου. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το καλοκαίρι το αεροπλάνο θα έχει απογειωθεί και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουν όσοι μας πολεμάνε…».