Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΡΙΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;


ΡΙΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;
Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου 

Τώρα που η πατρίδα μας δέθηκε με τις αλυσίδες του Δ.Ν.Τ., προκειμένου να μπορεί να δανείζεται, ώστε με νέα δανεικά να ξεπληρώνει τα προηγούμενα δάνειά της, οφείλουμε να αναρωτηθούμε, κατ΄ αρχήν το εξής:
Σε ποιους χρωστάμε;
Την απάντηση μπορεί ο καθένας να τη διαβάσει σε άρθρο [1] της διαδικτυακής οικονομικής εφημερίδας Euro2day. Αντιγράφουμε:
«Οι γαλλικές, οι ελβετικές και οι γερμανικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές για τον ελληνικό δανεισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών.»
Χρωστάμε, δηλαδή, στο γαλλικό ή το γερμανικό κράτος; Η απάντηση είναι όχι. Χρωστάμε στις γαλλικές και τις γερμανικές ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Η δήμαρχος Βεροίας έβγαλε ανακοίνωση για τις επερχόμενες εκλογές και στα ΑΛΒΑΝΙΚΑ!!!!!!!!

Άντε ρε. Καλή αρχή.
Σε λίγο, όλοι οι «φίλοι» μας και είναι πολλοί γύρω μας, θα ψηφίζουν για την δική μας τύχη. Και ως «φίλοι», θα φροντίζουν για το καλό μας και μόνον.
Ο Δήμος Βέροιας λοιπόν (Δήμαρχος Ουσουλτζόγλου Χαρίκλεια), ετοιμάζεται για τις επικείμενες εκλογές. Έβγαλε ανακοίνωση στα Αλβανικά και τα Ελληνικά, για τους Αλβανούς τυχόν ψηφοφόρους.

Στις 6 Ιουλίου τα αποτελέσματα των Πανελληνίων - Υποβολή μηχναογραφικών από 7 έως 20 Ιουλίου


Στις 6 Ιουλίου, αντί στις 7, που είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες για τα μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Σε ό,τι αφορά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες χορήγησης της Βεβαίωσης Πρόσβασης από τα Λύκεια.
πηγη

Υποτελείς και στο «σουλτάνο»;

thumb
Το περασμένο διήμερο το τουρκικό ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Çeșme προχώρησε σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, "υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος", 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης και 8 μίλια από τις ακτές της ελληνικής Θράκης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Γίνονται τέτοια πράγματα και στην εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και της ελληνοτουρκικής προσέγγισης;
Τι άλλαξε από το 1976, που ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού ρητόρευε στη Βουλή προτρέποντας την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βυθίσει το "Χόρα";

Η αντισυνταγματικότητα των νόμων

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ τις δραματικές αλλαγές που επινόησε στα εργασιακά ζητήματα με Προεδρικό Διάταγμα για ευκολία. Μάλλον κάποιοι συνταγματολόγοι θα της ψιθύρισαν ότι πολλά άρθρα θα κρίνονταν αντισυνταγματικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό φαίνεται ότι τελικά προτίμησε τη νομοθετική οδό, τη συζήτηση στη Βουλή, όχι από σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία, αλλά από ανάγκη. Διότι στα νομοσχέδια το Ελεγκτικό Συνέδριο απλώς γνωμοδοτεί. Δεν έχει άλλον ρόλο.
πηγη

Στα αζήτητα από σήμερα τα ελληνικά ομόλογα - Στο 10,51% το κόστος δανεισμού


Νέα εποχή ξημέρωσε σήμερα για τα ελληνικά ομόλογα, που πλέον δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ώριμων αγορών, έπειτα από την υποβάθμιση που υπέστησαν από τη Morgan Stanley, γεγονός το οποίο σήμανε συναγερμό στα dealing rooms. Το spread διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα, στις 765 μονάδες βάσης, με το κόστος δανεισμού να αγγίζει το 10,51%.

Δεν ήθελαν να σκοτώσουν τον Χρυσοχοϊδη

ypourgeio 
-Παρά τα όσα «λέει» το πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι
 -Το «μήνυμα» των τρομοκρατών και γιατί οι έρευνες στρέφονται στη Θεσσαλονίκη

--Θλίψη για το νεκρό, αλλά ούτε μια παραίτηση.
--Τρόμος για νέο μεγάλο χτύπημα: Οι πιθανοί στόχοι

«Πρόγραμμα Διαύγεια» χωρίς …διαύγεια

«Πρόγραμμα Διαύγεια» χωρίς …διαύγεια

Και το όνομα αυτού  «Πρόγραμμα Διαύγεια». Μόνο που ο Πρωθυπουργός προσήλθε χθες στην Βουλή χωρίς την απαραίτητη …διαύγεια!
Λυπούμαι που θα το πω, αλλά η παράσταση προκάλεσε θλίψη . Η παρουσία και η ομιλία του Πρωθυπουργού  επί του σχεδίου νόμου προκάλεσε έκπληξη σε όλους όσους τον άκουσαν  να λέει με πάθος, απευθυνόμενος (και πάλι) βεβαίως στην Νέα Δημοκρατία, ότι δεν στηρίζει τίποτα.
Και αυτό γιατί η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσήλθε εξαρχής σε αυτή την συζήτηση, δηλώνοντας ότι για αυτή ήταν ένα αυτονόητο επόμενο βήμα για οποιαδήποτε κυβέρνηση. Και ψήφισε επί της αρχής. Και ήταν  εποικοδομητική στις προτάσεις της επί των άρθρων μέσα σε καλό κλίμα.
Ξεπερνώντας όμως την … διαύγεια του Πρωθυπουργού ( με την οποία είναι ικανότεροι να ασχοληθούν άλλοι,  όπως σατυρικοί συγγραφείς και καλλιτέχνες),

Ραγδαία επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών τον Ιούνιο

Ραγδαία επιδείνωση των επιχειρησιακών συνθηκών υπέδειξε τον Ιούνιο ο ελληνικός δείκτης PMI, ο οποίος παρέμεινε σταθερά κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50,0 μονάδων κλείνοντας στις 42,2 μονάδες τον Ιούνιο. Παρά την αύξησή του σε σύγκριση με το Μάιο (41,8), οι επιχειρησιακές συνθήκες του ελληνικού μεταποιητικού τομέα εξακολούθησαν να επιδεινώνονται στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2010.