Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Στρατηγική ελπίδας

Στρατηγική ελπίδαςΤο 8ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω του έναν ούριο άνεμο. Εδωσε στους Ελληνες τη δυνατότητα να αναλογισθούν ότι πράγματι υπάρχει στρατηγική ελπίδας για την έξοδο από τη μέγγενη του ΔΝΤ. Εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο, έλεγαν και ξανάλεγαν ότι δεν υπήρχαν άλλοι τρόποι να σωθεί η χώρα. Όμως τελικώς η χώρα μπορούσε να έχει σωθεί. Και να μη χρειάζεται να δίνουμε αναφορά σε ξένους για το τι πράττουμε. Αρκεί να είχαν γίνει κάποιες κινήσεις την ώρα που έπρεπε. Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έταξε… λαγούς με πετραχήλια. Νίκησε κι από εκεί και πέρα άρχιζε να ποιείται την νήσσαν, να κάνει κινήσεις ακριβώς αντίθετες από αυτές που θα περίμενε ο απλός ψηφοφόρος του.

Το ΔΝΤ τα «σπάει» η κυβέρνηση θα πληρώσει

thumb

Πολλές φορές στο παρελθόν , στην Ελλάδα και αλλού, ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (όπως το ΠΑΣΟΚ) ανέλαβε και πετυχημένα προώθησε αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές. Κάθε φορά που το οικονομικό σύστημα είχε τα ζόρια του η σοσιαλδημοκρατική συνιστώσα του αναλάμβανε τη βρώμικη δουλειά: Να πείσει τον κόσμο για την αναγκαιότητα των μέτρων,

Στις 7 Ιουλίου οι προτάσεις της ΝΔ για την Οικονομία

Τις προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία και την έξοδο της χώρας απο την επιτήρηση του Μνημονίου θα παρουσιάσει ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς στις 7 Ιουλίου. Αυτό ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του τόνισε ότι "ο κ. Παπανδρέου θα ακούσει, στις 7 Ιουλίου, την πλήρη στρατηγική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απαγκίστρωση από την επιτήρηση στην οποία ο ίδιος μας έβαλε". Και πρόσθεσε: "Προς το παρόν, καλό είναι να μην προκαλεί ο Πρωθυπουργός την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, υποκρινόμενος ότι επιθυμεί, δήθεν, “την έξοδο από το Μνημόνιο”, γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της".

Σκληραίνει η κόντρα Παπανδρεόυ - Σαμαρά

Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στην οικονομία της παρακμής και των άνομων συμφερόντων τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός επιτιθέμενος στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την διαβεβαίωση του προέδρου της ΝΔ για την έξοδο από το μνημόνιο. «Η υποκρισία έχει τα όρια της», απάντησε ο Αντώνης Σαμαράς και επέρριψε της ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα μας πληρώνει τα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας οτι το κόμμα του θα παρουσιάσει στις 7 Ιουλίου την πλήρη πρόταση του για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απαγκίστρωση απο την επιτήρηση στην οποία μας έβαλε ο κ. Παπανδρέου.

Ανασχηματισμός της σκιώδους κυβέρνησης


Δημοσίευμα από την εφημερίδα Η ΧΩΡΑ

Στο περιθώριο του πρόσφατου Συνεδρίου και μετά από συσκέψεις με στενούς συνεργάτες του, ο Αντώνης Σαμαράς προσανατολίζεται και σε ένα «φρεσκάρισμα» των υπεύθυνων τομέων του κόμματος. Στους έξι μήνες που μεσολάβησαν από τη ανάθεση των αρμοδιοτήτων στους τομεάρχες υπήρξαν δείγματα γραφής για όλους και «βαθμολογήθηκαν» ανάλογα με τη συνέπεια και την προσφορά τους, την αντιπολιτευτική δράση τους αλλά και την εσωκομματική συμπεριφορά τους.
Του Γ. Χρυσικόπουλου

Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο - “Ψάχνουν για πετρέλαιο” - Σκιά του τουρκικού ελληνικό πολεμικό

- Έχουν “λοκάρει” περιοχή βόρεια της Σαμοθράκης
- Κίνηση-απάντηση στις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο
- Ελληνικά πολεμικά παρακολουθούν τις κινήσεις
- Άλλα δύο πολεμικά των Τούρκων στην περιοχή

Ο Λοβέρδος «τα βάζει» με το ... «κύκλωμα Μαξίμου» και υπόσχεται σε πέντε ημέρες να διορίσει νέο διοικητή του ΙΚΑ!

Στην κυβέρνηση γίνονται ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν μπορούν να αντέξουν ούτε και οι ίδιοι οι υπουργοί, οι οποίοι, πάντως υφίστανται το πολιτικό κόστος, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι(όπως τουλάχιστον λένε οι ίδιοι), αλλά «κάποιοι καρεκλοκένταυροι του Μαξίμου».

Αντισυνταγματικές πέντε ρυθμίσεις του ασφαλιστικού

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε αντισυνταγματικές πέντε βασικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για το δημόσιο, ενώ παράλληλα έγιναν παρατηρήσεις και για τη νομιμότητα άλλων διατάξεων.
Το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, που αφορά αποκλειστικά τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, απασχόλησε τη χθεσινή (Τρίτη) κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ).

Ελλάδα: Καλύτερη επιλογή η ελεγχόμενη χρεοκοπία

Nouriel Roubini *
Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν υποφέρει μόνο από μία κρίση ρευστότητας. Αντιμετωπίζει επίσης μία κρίση αδυναμίας εξόφλησης χρεών.

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει το δημόσιο χρέος της σε επίπεδα "junk", ενώ τα spreads των ελληνικών κρατικών ομολόγων ενσχύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε νέα υψηλά.

Το πακέτο σωτηρίας των 110 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον Μάιο απλώς καθυστερεί την αναπόφευκτη χρεοκοπία και

Δείπνο Γ.Καρατζαφέρη-Κ.Κιλτίδη

ImageΠάντα τα φλερτ περιλαμβάνουν ένα δείπνο, κατά προτίμηση σε ιταλικό ρέστορντ και φαίνεται ότι και και τα πολιτικά "φλερτ" δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα: Δείπνο σε ιταλικό ρέστοραντ είχαν απόψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Κώστα Κιλτίδη, στο εστιατόριο La Strada στο Νέο Ψυχικό.

Άσκηση… χρεοκοπίας για τις ελληνικές τράπεζες!


banks22Ευρωπαϊκό «χαστούκι» δέχονται οι ελληνικές τράπεζες, καθώς η Κομισιόν σχεδιάζει να περιλάβει στα stress tests που αρχίζουν τις επόμενες ημέρες στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης και το σενάριο της χρεοκοπίας ευρωπαϊκών κρατών, με πρώτη βεβαίως την Ελλάδα, προκειμένου να μετρήσει την αντοχή τους σε αυτό τον κίνδυνο!
Το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε χθες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο θα συζητήσουν σε δύο εβδομάδες (12-13 Ιουλίου) οι υπουργοί Οικονομικών των «27», σύμφωνα με το οποίο τα stress tests που αποφασίσθηκε από τους ηγέτες της Ευρώπης να διεξαχθούν άμεσα θα πρέπει:

Σιγά μη σκίσεις το καλσόν σου Έλληνα ραγιά


Η Πολιτική Πρόταση μέχρι σήμερα δεν πήρε θέση απέναντι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ με τον αποκλεισμό των λιμανιών και αυτό έγινε συνειδητά.
Παρακολουθώντας όμως και τις χθεσινές κινητοποιήσεις στην γενική απεργία θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθούν μερικές σκληρές αλήθειες.

Ο Δ.ΡΙΖΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΦΑΡΕΤΡΑ" ΤΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...


Ο ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ 400 ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ. , ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ .... 
Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και ανακατατάξεις στον τύπο.
Μας ενδιαφέρει περισσότερο όμως τι γίνεται με τον φιλικά προσκείμενο στην Ν.Δ....
Ήταν εμφανές ότι κατα την διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών, αλλά και μετέπειτα ο Δ.Ρίζος με τον "ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ", είχαν ταχθεί στο πλευρό της Ντόρας..

Βάζουν μαχαίρι στις κοινοτικές επιδοτήσεις

Του Γιάννη Αγγέλη

Νέα έκπληξη σήμερα από την Κομισιόν. Προτείνει τη διακοπή της εκταμίευσης των κοινοτικών επιδοτήσεων που αφορούν σε επιχορηγήσεις για αγρότες, ψαράδες και κατοίκους περιφερειών με χαμηλό κατά κεφαλή εισόδημα (π.χ. Ηπειρος, Μακεδονία, κ.λπ.) για τις χώρες που δεν τηρούν τον κανόνα περιορισμού ελλειμμάτων και χρέους κάτω από τα όρια του 3% και 60% του ΑΕΠ αντίστοιχα.