Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Και έλλειψη συντονισμού, στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "ΠαΣοΚ"

Γράφαμε χθες ότι τέλειωσε ο μύθος του κοινωνικού προφίλ του πρωθυπουργού, σήμερα σας λέμε ότι τέλειωσε και ο μύθος της ύπαρξης προγράμματος του ΠαΣοΚ και του συντονισμού της κυβέρνησης, 
Ας έχει και αντιπρόεδρο ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τον ρόλο αυτό.
Ούτε πρόγραμμα υπάρχει, ούτε συντονισμός στην κυβέρνηση επιτελείται!

Eλλάδα: Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα του Προεδρικού Διατάγματος για τα εργασικά βλέπει η Νέα Δημοκρατία - Δηλώσεις Π. Παναγιωτόπουλου, για τις θέσεις του κόμματος


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά έκανε λόγο για κρυφτούλι της κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω από το εργασιακό και ασφαλιστικό που πρέπει να σταματήσουν.
    Ανέφερε ότι ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τη διαδικασία με το ΠΔ για το Εργασιακό μετά από αντιδράσεις και καταγγελίες της ΝΔ, των υπολοίπων κομμάτων

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ.

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ξεκίνημα της Ν.Δ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
Μόλις δύο ημέρες απέμειναν για την έναρξη του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, που θα αποτελέσει ορόσημο για την ιστορία της «γαλάζιας» παράταξης. Με το σύνθημα «όλοι μαζί για την Ελλάδα της ελπίδας» να κυριαρχεί στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Παλαιού Φαλήρου, όπου θα φιλοξενηθεί το κρίσιμο Συνέδριο, χιλιάδες μέλη του κόμματος από κάθε γωνιά της Ελλάδας ετοιμάζονται να δώσουν το «παρών» στις εργασίες που θα σηματοδοτήσουν την καινούρια ημέρα της Νέας Δημοκρατίας και τη ριζική ανασυγκρότησή της, τοποθετώντας τη και πάλι στο προσκήνιο των εξελίξεων.

"Θέλουμε να ξαναστήσουμε τον τόπο στα πόδια του"

Σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα ξαναφέρει στον πολίτη την ελπίδα, την προοπτική και τη σιγουριά, μέσα πάντα από την ιδεολογία της, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, δήλωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριέττας Γιαννάκου «Αγώνας Ιδεών, Ισχυρό Κόμμα, Ισχυρό Πολιτικό Σύστημα» (Παπαζήσης). «Θέλουμε να ξαναστήσουμε τον τόπο στα πόδια του και όχι να είμαστε απλώς καλύτεροι από τους προηγούμενους», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., δεσμευόμενος ότι η παράταξή του θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποβάλλει την «εθνική κατάθλιψη, την κατήφεια και την ανασφάλεια» από την ελληνική κοινωνία.

«Σκάλωσε» στη Βουλή η σύμβαση με «τρόικα»!

vouli_2.12.08Στο… απαγορευτικό σήμα της κ. Βάσως Παπανδρέου, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, σταμάτησε χθες η πορεία επικύρωσης της δανειακής σύμβασης με την «τρόικα» για τα 110 δις. ευρώ, παρότι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιμένει ότι η επικύρωση ήταν μία από τις πολιτικές δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι των πιστωτών, για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία!

Κι άλλη «έξυπνη» πρόταση: Ας πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες τις θυγατρικές τους!

Πάρα τις συνεχείς διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, το σενάριο αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων, συνεχίζει να «παίζει» στα γραφεία των διεθνών οίκων.

Κι άλλη «έξυπνη» πρόταση: Ας πουλήσουν οι ελληνικές τράπεζες τις 
θυγατρικές τους!Χθες, η Moody’s δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πολύ απίθανη βραχυπρόθεσμα, αλλά όχι και αδιανόητη μακροπρόθεσμα, ενώ η UniCredit πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, αναλύοντας μάλιστα το πώς ακριβώς θα γίνει και ποιες τράπεζες θα υποφέρουν περισσότερο. Όπως σημειώνει συμφέρει την Ελλάδα να γίνει η Ουρουγουάη του 2003. Και όσο για τις ελληνικές τράπεζες, για να γλυτώσουν τις ζημιές της αναδιάρθρωσης, ας πουλήσουν τις δραστηριότητές τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη…

Η Γερμανία ζει κάτω από τις δυνατότητές της

O 
οικονομολόγος της UNCTAD Χάινερ Φλάσμπεκ

Η Γερμανία θα βρεθεί και στο Τορόντο στο στόχαστρο της κριτικής για τα πλεονάσματα στο εμπορικό ισοζύγιο. Αιτία; Για πολλά χρόνια ζει κάτω από τις δυνατότητές της, λέει ο επικεφαλής της UNCTAD Χάινερ Φλάσμπεκ

Η τρόικα δεν άναψε το «πράσινο φως» για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα






ΠAPATAΣH στην αγωνία χιλιάδων ασφαλισμένων δίνει η κυβέρνηση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας. Οι διαπραγματεύσεις της ηγεσίας του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την τρόικα δεν έχουν τελειώσει, καθώς δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη το πλαίσιο συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα. Ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είχε ανακοινώσει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα, όμως χθες ανακαλύφθηκε ότι η τρόικα δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της διάταξης σχετικά με τις μητέρες, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοικτή η ημερομηνία κατάθεσης.

Γιούχα σε Ξυνίδη, σκληρή κριτική σε Λοβέρδο

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά
 
Ο φόβος των αντιδράσεων από βουλευτές περιόρισε χρονικά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνεδρίαση προσήλθε και ενημέρωσε για τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, όμως το λόγο έλαβαν μόλις τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.