Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Ανδρέα μη κλαις...

thumb

Σπαράζει η καρδιά μας βλέποντας καθημερινά τον υπουργό  ανασφάλιστης και αιώνιας ημιαπασχόλησης   να δίνει τη μάχη  με  επόπτες και κομισάριους. Για το καλό μας... Τον βλέπουμε  πολλές φορές τη μέρα σε συνεντεύξεις του σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να μετρά τα τραύματά του από τις συγκρούσεις του με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της κομισιόν  «για τη σωτηρία της πατρίδος».

Η δικαίωση ενός όχι

Η
 δικαίωση ενός όχι Εδώ και καιρό ο Αντώνης Σαμαράς είχε εκφράσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τεκμηριωμένα και με σαφή στοιχεία ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε εξηγήσει καταγγείλει την κυβέρνηση για ολιγωρία τους πρώτους 5 μήνες της  διακυβέρνησής της ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την οικονομική πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου , μια πολιτική η οποία μας οδήγησε στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου . Παράλληλα έσπευσε να καταγγείλει τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, μέτα που όχι μόνο γονατίζουν τους πολίτες και την αγορά αλλά κινούνται προς τη λανθεσμένη κατεύθυνση.  Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε ρίσκαρε και καταψήφισε το μνημόνιο με αυτά τα μέτρα στη βουλή και τελικά δικαιώθηκε. Δικαιώθηκε από την ελληνική κοινωνία, δικαιώθηκε και από τους ίδιους τους ευρωπαίους που κόντρα στις Κασάνδρες του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στη συνεδρίαση του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Μέχρι τώρα ο Αντώνης Σαμαράς έχει πέσει σε όλα μέσα.  Και τώρα εκτιμά πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να καταφύγει το φθινόπωρο σε εκλογές, πιεζόμενη από την κοινή γνώμη και την κοινωνία και ψάχνοντας διέξοδο στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει τη χώρα με την πολιτική της. Αύριο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρουσιάσει  το δικό του πακέτο μέτρων που θα συμπληρώνει τα 23 μέτρα- ανάσα που ήδη έχει παρουσιάσει εδώ και καιρό. Μέτρα που αν η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο διαφορετικά για τη χώρα.

Μυρίζει μπαρούτι στο ΠαΣοΚ Βουλευτές εκφράζουν δημοσίως τις αντιρρήσεις τους για Εργασιακό- Ασφαλιστικό

Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να  συναντηθεί με 
μια δεύτερη ομάδα βουλευτών του  κυβερνώντος κόμματος- η πρώτη συνάντηση
 έγινε την  Παρασκευή- επιχειρώντας να δώσει τις απαραίτητες  
διευκρινίσεις ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις

Μπαρούτι μυρίζει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ όπου ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές διατυπώνουν και δημοσίως τις αντιρρήσεις τους για τις ανατροπές στο Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, διαμηνύει ότι θα επέλθουν βελτιώσεις στο Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις
Η κυβέρνηση είναι γεγονός ότι έχει θορυβηθεί από τις αντιδράσεις είτε τις δημόσιες είτε τις παρασκηνιακές αρκετών βουλευτών της συμπολίτευσης και έχει αποδυθεί σ΄ έναν αγώνα δρόμου ώστε να συγκρατήσει ενδεχόμενες διαρροές κατά την ψηφοφορία του Ασφαλιστικού στη Βουλή αρχές Ιουλίου. Ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας έλεγε χθες στα «ΝΕΑ» πως «γίνεται μία προεργασία για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις» τονίζοντας ότι σε περίπτωση που υπάρξουν “λευκά” ή “παρών” στη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας είναι μονόδρομος για τον Πρωθυπουργό να οδηγηθεί σε νέες διαγραφές.

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα ‘Λοβέρδου’, έρχεται … νέο σκληρότερο.

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα ‘Λοβέρδου’,  έρχεται … νέο σκληρότερο.Όποιος νομίζει ότι το «τσουνάμι» των αλλαγών που οδηγούν  στον εργασιακό Μεσαίωνα , περιορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα «Λοβέρδου»  για τις μισές αποζημιώσεις και τους μισθούς των 590 ευρώ, είναι βαθιά νυχτωμένος.
Οι πρωτοφανείς ανατροπές στην ελληνική αγορά εργασίας δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ. Η τεχνική της «σαλαμοποίησης» που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση  μαζί με την τρόικα για τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο του περιβόητου μνημονίου-μνημοσύνου για την δανειοδότηση της χώρας , έχει και συνέχεια.

Η "Αριστερά" ζητά ενεργό ρόλο Παπούλια - 4-5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φλερτάρουν με την...διαγραφή!


Καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ Α.Τσίπρας με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια του ζητά να ΜΗΝ υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό και η γ.γ. του ΚΚΕ Α.Παπαρήγα...

Διαφήμιση στην Ελλάδα από την Bild!

«Μία εβδομάδα διακοπές στην Ελλάδα προς 188 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στην σημερινή Bild που αναφέρεται στη μείωση των τιμών των τουριστικών πακέτων για τη χώρα μας

Στο περιθώριο των ενεργειακών εξελίξεων περνά πάλι η Ελλάδα

Ρωσική στροφή προς την Ανατολική Ασία σε ότι αφορά την πολιτική επέκτασης των αγωγών αποφάσισε η Μόσχα με ισχυρή πιθανότητα εγκατάλειψης του South Stream, αν τελικά δεν καρποφορήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσει με την Ρουμανία (η Ελλάδα και η Βουλγαρία θεωρούνται ήδη εκτός αγωγού). Οι πωλήσεις της Gazprom στην Ελλάδα έπεσαν στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2009, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2008 και η κατασκευή του South Stream του μεγαλύτερου ενεργειακού project στην ιστορία της χώρας πλέον κινδυνεύει, καθώς η Ρωσία θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις του Γ.Παπανδρέου και του Μ.Μπορίσοφ, κινούνται σε καθαρά "αμερικανικό μήκος κύματος", όπως απέδειξε και η πρόσφατη αναβολή-ακύρωση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.