Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Χέρι χέρι και με τους διορισμούς

Τι και εάν καταγγέλλει τις πρακτικές των άλλων κομμάτων; Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε «εξπέρ» στους κομματικούς διορισμούς στη Βουλή για τα «δικά του παιδιά». Μάλιστα ακόμα και εν μέσω κρίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξασφάλισε τους τελευταίους μήνες μια πολυπόθητη θέση εργασίας σε αρκετούς στενούς συνεργάτες του.
Και δεν είναι μόνο αυτοί. Στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, δημοσιογράφοι του Τηλε-άστυ, του Ράδιο-άστυ και της εφημερίδας «Α1» είναι μεταξύ των «εκλεκτών».
Ορισμένοι από εκείνους που έχει βολέψει στη Βουλή με διάφορους τρόπους είναι οι παρακάτω:

Πουλάτε, πουλάτε, στη φυλακή θα πάτε

Ανοιχτό άφησε την Παρασκευή η υπουργός Εργασίας Μάρθα Βούρτση, το ενδεχόμενο κάποιων επικοινωνιακής φύσεως αλλαγών στο Αυτοκρατορικό Διάταγμα για την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού με την κατάργηση κάθε προστασίας των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του εργαζομένου στις εργασιακές σχέσεις.

Κατά τις συναντήσεις που είχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, η κ. Μάρθα Βούρτση, δεν απέκλεισε -σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΕΟ της Καθημερινής- κάποιες επικοινωνιακές διορθώσεις, όπως η με παρέμβαση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ μείωση του προσδόκιμου ζωής των υπό απόλυση εργαζομένων και ίσως κάποια, πάντως για τον εργοδότη προαιρετική αποζημίωση -σε 2048 άτοκες δόσεις- για όσους έχουν μακρά προϋπηρεσία

Σε εκλογική ετοιμότητα καλεί ο Αντ. Σαμαράς

ΑΘΗΝΑ 20/06/2010

Εκλογική ετοιμότητα φέρεται να ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση των νεοεκλεγέντων προέδρων των Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών (ΝΟΔΕ) στα γραφεία του κόμματος στην Ρηγίλλης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στη συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση μπορούσε να έχει αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης αν δεν «φούσκωνε»

Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα



Το προεδρικό διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις πάγωσε τον πολιτικό κόσμο, τα συνδικάτα και κυρίως τους πολίτες.
Της Αγγελικής Σπανού
Η φράση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, “θα μας πάρουν με τις πέτρες”, απέκτησε ξαφνικά δραματική επικαιρότητα. Μετά τις υπεραισιόδοξες κυβερνητικές δηλώσεις για εκπλήρωση των στόχων δημοσιονομικής προσαρμογής και τα ενθαρρυντικά λόγια των εκπροσώπων της τρόικας, έπεσε ο διακόπτης και απλώθηκε παντού το μαύρο σκοτάδι.

Παιχνίδι με τον εκλογικό νόμο

Παιχνίδι με τον εκλογικό νόμοΤην ώρα που η χώρα διέρχεται δύσκολες ώρες, όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας και λαμβάνονται πρωτοφανή, ακραία, μέτρα στην οικονομία, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, τα «εκλογομαγειρεία» της κυβέρνησης βρίσκουν το χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθούν με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε να είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ. Προχωρούν, όμως, έτσι, σε επικίνδυνα παιχνίδια με τους θεσμούς.
Μπορεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου να έδωσε εντολή στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών να «παγώσει» επ΄αόριστον την κατάθεση του νέου εκλογικού νόμου, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει νέες εσωκομματικές τριβές και αντιδράσεις βουλευτών, που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το ήδη αρνητικό κλίμα για την κυβέρνηση, ωστόσο οι μεθοδεύσεις αυτές μόνο καλών προθέσεων δεν μπορεί να είναι, ιδιαίτερα στην υφιστάμενη κρίσιμη συγκυρία.

Δριμύ κατηγορώ κατά τραπεζών από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας.

trichet_ 
Δριμύτατη επίθεση στους τραπεζίτες που βγάζουν μεγάλα κέρδη εν μέσω οικονομικής κρίσης έκανε μέσα από συνέντευξη του σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζακ Κλοντ Τρισέ.Είπε ότι χωρίς τη βοήθεια της κεντρικής τράπεζας πολλές από τις ευρωπαϊκές τράπεζες σήμερα δεν θα υπήρχαν κι όχι μόνο δεν το εκτιμούν αλλά ακολουθούν κερδοσκοπική πολιτική.

Ποιοι είναι οι 14 αντάρτες

Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Παγωμάρα επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εν μέσω των αποκαλύψεων για τις προωθούμενες αλλαγές στα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό. Το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος είναι ήδη πολύ φορτισμένο, γεγονός που στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο».

Επιχείρηση «καθαρό κόμμα»


Να κλείσει τους «λογαριασμούς με το χθες» ο Αντ.Σαμαράς

Με τον πολιτικό συμβιβασμό του Σαμαρά - Κ.Καραμανλή, που αναδείχθηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ), πορεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση στο 8ο τακτικό συνέδριό της. Ο αρχηγός της ΝΔ προετοιμάζει την αλλαγή φυσιογνωμίας του κόμματος,

Ανοικτή επιστολή προς πολιτικούς

* Η παρούσα ανοικτή επιστολή απευθύνεται ΜΟΝΟ προς όσους ψήφισαν το Μνημόνιο και την  σύμβαση για το δάνειο που συνάψαμε με την Ε.Ε , την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Ανοικτή επιστολή προς πολιτικούςΚυρίες και Κύριοι της Βουλής των Ελλήνων
Μέσω της ανοικτής αυτής επιστολής θα ήθελα να σας απευθύνω ένα ξεκάθαρο και απλό ερώτημα.
«Διαβάσατε τη σύμβαση πριν θέσετε την υπογραφή σας;» ,  καθότι  τα φρικαλέα που προβλέπονται στο Προεδρικό Διάταγμα  και επιφέρουν τον εργασιακό Μεσαίωνα  « έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή με τον νόμο 3845. Απλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σε όλα τα ζητήματα» σύμφωνα με τον υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο την Πέμπτη  στο ραδιόφωνο «Θέμα».


Α. Σαμαράς: «Η Ελλάδα μπορούσε να αποφύγει το ΔΝΤ» 
Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ σε εφημερίδα της Κυριακής
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το ΔΝΤ εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπορούσε να έχει αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης αν δεν «φούσκωνε» το έλλειμμα του 2009 τουλάχιστον κατά 9 δισ. ευρώ, αν έπαιρνε έγκαιρα μέτρα και αν απέφευγε να δυσφημεί τη χώρα διεθνώς.
Παράλληλα, υπεραμύνεται της επιλογής του να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία με την τρόικα, και αναφέρει ότι επίσημα έγγραφα του ΔΝΤ και της Κομισιόν αλλά και διεθνείς οικονομολόγοι, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε φαύλο κύκλο ύφεσης, εξαιτίας των μέτρων αυτών.