Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα εγκαθιδρύει εργασιακό Μεσαίωνα

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (και όχι νόμου) που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις εγκαθιδρύει εργασιακό Μεσαίωνα.
Απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα εγκαθιδρύει εργασιακό ΜεσαίωναΜε τρικ δίνουν στους εργοδότες τη δυνατότητα να μειώσουν τις αποζημιώσεις απόλυσης κατά 50% .Οι αλλαγές που φέρνει στις εργασιακές σχέσεις το νέο προεδρικό διάταγμα, ανατρέπουν κεκτημένα 40ετιας.
Οι εύκολες και φθηνές απολύσεις θα ανακυκλώσουν τα προβλήματα στην οικονομία, θα διευρύνουν την ύφεση και θα προκαλέσουν κοινωνικές εκρήξεις από τις στρατιές των νέων ανέργων καθώς δεν υπάρχουν αναπτυξιακά αναχώματα.

Το θέμα δεν είναι ποιους θα “διαγράψει” ο Σαμαράς, αλλά ποιούς θα αναδείξει


Το Antinews, οι αρθρογράφοι και οι σχολιαστές του,  βροντοφώναξαν από τους πρώτους ότι ο Σαμαράς πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια. Ότι ο Σαμαράς πρέπει να χάσει το 1% που αντιπροσωπεύει ιστορικά η μειοψηφία Χανίων – Ευρυτανίας για να διεκδικήσει ύστερα τα ποσοστά που έχασε ο Καραμανλής με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του και να αρχίσει – σε τρίτη φάση- να προσελκύει ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ και από άλλους χώρους.
Και ο Σαμαράς το έκανε μέχρι στιγμής με τον καλύτερο τρόπο. Ξήλωσε τους μηχανισμούς από το κόμμα, άφησε τους βαρώνους χωρίς παντεσπάνι, καταδίκασε νοοτροπίες, έστειλε πάρα πολλούς  στο σπίτι τους και έδειξε την πόρτα στη Ντόρα – να μην το ξεχνάμε στιγμή αυτό.
Τα επαναλαμβάνω αυτά γιατί ακούω από το πρωί τα πρώην παπαγαλάκια του Ρουσόπουλου να στοιχηματίζουν στα ραδιόφωνα για  το ποιους και πόσους θα «διαγράψει» ή θα «διώξει» ενόψει του Συνεδρίου της επόμενης εβδομάδας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αυτής της Παρασκευής.