Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Εξοντώστε πρώτα τον Καραμανλή και μετά τον Σαμαρά»

Δεν θα πούμε ότι τα ρεπορτάζ για τον Καραμανλή που δημοσιεύονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες είναι …«copy paste». Ούτε ότι η γνωστή ομαδούλα των «πολιτικών συντακτών» που ωρίμασε στο Γραφείο Τύπου της Ρηγίλλης επί Μητσοτάκη ανταποδίδει τώρα τις εξυπηρετήσεις του παρελθόντος. Θα σταθούμε επίσης επιφυλακτικοί στις πληροφορίες που λένε ότι αντιμέτωποι με το ξεκαθάρισμα που επιχειρεί ο Σαμαράς διάφοροι που παριστάνουν τους «καραμανλικούς» συμμαχούν με «ντορικούς» μπας και διασωθούν.

Φοβούνται τον Σαμαρά γιατί δεν τον ελέγχουν

Ο πιο «Σαμαρικός» απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Όταν ο Ρετζέπ ήταν εδώ, εγώ ήμουν στη Στουτγάρδη. Πιστεύω να μην παρεξηγήθηκε. Η «Ποντιακή Ένωση Στουτγάρδης και περιχώρων, Η ΡΩΜΑΝΙΑ», με κάλεσε να τους μιλήσω για την Γενοκτονία. Ωραίοι Έλληνες, δουλευταράδες. Πολλοί απ’ αυτούς εργάτες στην Μερσεντές και στην Πόρσε. Το τεμέτερον, ο Κώστας, με πήγε στα φοβερά μουσεία των δύο εταιρειών.
Ακόμη κι αν δεν ενδιαφέρεστε για τα αυτοκίνητα, αξίζει να δείτε πως από το άλογο περάσαμε στην εποχή της μηχανοκίνησης με ιλιγγιώδη άλματα. Και ξέρετε, αδέρφια, σε μια πολύ κοντινή εποχή η Γερμανία ήταν μια χωρά φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων. Σήμερα είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης στην τεχνολογία, την βιομηχανία και στα κεφάλαια. Ίσως γι’ αυτό, έμπλεη αλαζονείας και πάλι, ετοιμάζεται για τρίτη φορά στην Ιστορία της

Για το Ρέππα δε θα γίνει Εξεταστική;

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, η δικογραφία για τις άγονες γραμμές αεροπλοΐας στο Αιγαίο προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα. Ο Εισαγγελέας διενήργησε προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες

Ηθικολογία και πράξη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ


Η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα που αποδεικνύουν πόσο εύκολη είναι η ηθικολογία και πόσο δύσκολη η ηθική διακυβέρνηση. Φαίνεται πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν την έχει μελετήσει επαρκώς ή δεν την έχει κατανοήσει, γι' αυτό επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη που στο παρελθόν αποδείχθηκαν μοιραία για άλλους.

Το νέο «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που έρχεται έως το φθινόπωρο επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό...


Φαύλος κύκλος

Το νέο «τσουνάμι» οικονομικών μέτρων που έρχεται έως το φθινόπωρο επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αδυνατούν να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει για αύξηση των εσόδων, μείωση των δαπανών και περιορισμό του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αδυνατούν, όχι μόνο

Αυτό εννοούσε με το …’ελάτε να ματώσουμε’;

Θα αποτελέσει τελικά η υπόθεση SIEMENS άλλο ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία; To πιθανότερο.


Παρά το θόρυβο , τις κραυγές και τη σκόνη των ημερών. Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις, τα ….τρανταχτά πρωτοσέλιδα, τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις.

Δηλώνει εδώ και καιρό ο κ. Γ Παπανδρέου με ασύλληπτη κομπορρημοσύνη «Όλα στο φως». Την φαρσοτραγωδία προσπαθεί ψευδεπίγραφα να την μετατρέψει σε ...δράμα , δηλώνοντας το περίφημο «Ελάτε να ματώσουμε»!
Πως το εννοεί αυτό;

Ο μύθος του ηπιότερου ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΙΑ Επιστημονικού Συμβούλου ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η συζήτηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό οφείλει, πρώτα απ’ όλα, να εντοπίσει το ακριβές σημείο εκκίνησης και δεσμευτικού για τη χώρα μας, προσδιορισμού των μεταβολών. Κατά τη συνήθη πρακτική, η αντιτιθέμενη συναφής επιχειρηματολογία βασίζεται στο κείμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, μάλιστα, εμφανίζουν ως ηπιότερη εκδοχή όσων το ΔΝΤ
Πυρηνική βόμβα στη Μεσόγειο από τον Σουλτάνο Ταγίπ

Σαράντα οκτώ ώρες πριν από την πολυσυζητημένη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, 48 ώρες πριν από τη μετά βαΐων και κλάδων υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την ενέργεια μεταξύ της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, παρουσία των δύο πρωθυπουργών, η Τουρκία προέβη σε μια από τις επιθετικές, από τις πιο επικίνδυνες κινήσεις της, και στην Αθήνα δεν ακούστηκε κιχ!