Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Στη σέντρα κι άλλος Υφυπουργός?...

Είναι θέμα 24 ωρών να αποκαλυφθεί το όνομά του, είπε πριν από λίγο ο..δημοσιογράφος Γιώργος τερζής στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Σκάι.

Οι συμβουλές στον Παπανδρέου "καταστροφικές για την Ελλάδα"- Χάνκε στο newstime.gr

Όσο περνάει ο χρόνος τόσο το ενδιαφέρον των αναλυτών θα τείνει να επικεντρώνεται στο συμβουλευτικό επιτελείο της κυβέρνησης που ευθύνεται για την διαχείριση της κρίσης. Στα πλαίσια αυτά ορισμένοι Αμερικανοί οικονομολόγοι θεωρούν ότι η συνεισφορά του συμβούλου του Έλληνα πρωθυπουργού Τζόσεφ Στίγκλιτς υπήρξε ιδιαίτερα αρνητική. Αυτή είναι η άποψη την οποία διατυπώνει στην αποκλειστική του συνέντευξη στο newstime.gr ο γνωστός οικονομολόγος Στιβ Χάνκε. Ο κ.Χάνκε είναι καθηγητής Οικονομικών στο φημισμένο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία

Εκτός ελέγχου η φοροδιαφυγή

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΕ 40% ΤΟΥ ΑΕΠ

Εκτός ελέγχου η φοροδιαφυγή
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλος υποστήριξε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, στην οποία είχε προσκληθεί, πως η φοροδιαφυγή στη χώρα μας μπορεί να αφορά το 40% του ΑΕΠ.

Στρος-Καν: Απαραίτητη μία νέα περικοπή μισθών

Την ανάγκη για περαιτέρω μείωση των μισθών στην Ελλάδα, μέτρο το οποίο, πάντως, παραδέχεται ότι είναι επώδυνο, τονίζει σε συνέντευξή του στο «Euronews» ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν.


Παράλληλα, ο κ. Στρος-Καν ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για αμιγώς ελληνική κρίση και δεν «βλέπει» κίνδυνο μετάστασής της. «Η τρέχουσα είναι κρίση της Ελλάδας. Η Ελλάδα έχει αρκετά προβλήματα, πρόβλημα χρέους, ενός ιδιαίτερα υψηλού χρέους, και πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Αυτό που πράττουν σε συνεργασία η ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα βοηθήσει τη χώρα. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουν την κρίση, είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουν».

Τοποτηρητές της τρόικας σε καίρια υπουργεία!

Τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν ώστε να εγκατασταθούν μόνιμα στη χώρα μας και να παρακολουθήσουν βήμα-βήμα την υλοποίηση των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ως αντάλλαγμα για τη χρηματική βοήθεια των 110 δισ. ευρώ.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ έχει ήδη προκηρύξει δύο θέσεις ανάμεσα στο προσωπικό του στην Ουάσιγκτον (έπονται και άλλες εάν χρειαστεί) που αναμένεται να καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.