Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!!!!!

ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ......

Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου2009 αντί να παρθούν μέτρα για την οικονομία, όπως έλεγε η τράπεζα της Ελλάδος και η Ε.Ε., η νέα κυβέρνηση άρχισε να «προβληματίζεται» για το ποια πολιτική θα ακολουθήσει και που πήγαν τα λεφτά που πίστευε πως θα έβρισκε! Κάπου εκεί αντί για μέτρα ήρθαν οι «παροχές» και μετά εκτινάχθηκαν τα spreads και άρχισε η παραφιλολογία «για το ποιος φταίει».

Τώρα σ'; αυτήν την ιστορία με τα στοιχεία, έχουν ακουστεί πολλά ψέματα και περισσότερες μισές αλήθειες. Ποια είναι η πραγματικότητα:

“ΑΛΛΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΛΛΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ” !

«Ναι» της Merkel για την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Την ανάγκη να επιταχυνθεί άμεσα η ενεργοποίηση του μηχανισμού οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εξέφρασε πριν από λίγο η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.

«Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα να ενεργοποιηθεί το ταχύτερο δυνατόν», επισήμανε η κ. Merkel.

Κοντολογίς εμείς ψηφίσαμε Γιώργο για να μας κάνει η Αγγέλα” κουμάντο”!
ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΘΑΝΕ ΑΥΤΟ …Διάλεξε τη χειρότερη δυνατή στιγμή να καλέσει στην Ελλάδα, τον Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αθήνα, επικεφαλής του μισού υπουργικού συμβουλίου τηυς Τουρκίας.
Τι ακριβώς να συζητήσει μαζί του, τέτοιες ώρες; Το έχει σκεφθεί;
 ‘Εχει αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος τι στιγμές που ζει η χώρα;
Γίνεται ποτέ διάλογος ανάμεσα σε δύο γείτονες με τον ένα να βρίσκεται σε θέση απόλυτης αδυναμίας με την πλάτη στον τοίχο;

Μήπως χάσαμε την μπάλλα ;!!
ΠΗΓΗ

"Ελληνες πριν ΔΝΤ μετα ΔΝΤ και αναπτυξη!!!!!!!!!!"

"Για την Ελλαδα μας συγκεκριμενα..


Επιπλεον μετρα.....μετρα....μετρα.....προκειμενου δανειστουμε για να καλυψουμε τους τοκους των δανεικων και τα παλαιοτερα δανεικα!!!


Γεναια αυξηση του ΦΠΑ εως 4 μοναδες δηλαδη ΦΠΑ 25%.


Γεναια επιπλεον μειωση στους μισθους 30-40% και επιδοματα του...

ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ... ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ…
Αυτά τα συναισθήματα κυριαρχούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
γράφει ο Reporto
Οργή… γιατί αισθανόμαστε παραδομένοι στο έλεος ενός πολιτικού συστήματος που στοχοποιεί την ίδια την κοινωνία, προκειμένου να απαλλάξει «με βούλευμα» τον εαυτό του για το πολιτικό και οικονομικό πλιάτσικο στο οποίο μετά μανίας έχει επιδοθεί εδώ και κάμποσες δεκαετίες…

Και μίσος…

Τριτοκοσμικά μέτρα έρχονται...

  • ΦΠΑ 25% και τα τρόφιμα θα γίνουν είδος... πολυτελείας


  • Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέχεται να συζητάει για το ύψος του φόρου αίματος που θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες

  • Θεωρείται πλέον βέβαιο πως από τα πρώτα μέτρα θα αρχίσουν παραιτήσεις κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για να διασωθούν από την λαϊκή οργή

Κυβέρνηση χωρίς ελπίδα

  • Παρακολουθούσα χθες την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου. Την εκτόξευση των spreads σε δυσθεώρητα ύψη

  • Αργότερα το απόγευμα άκουσα ότι η S&P υποβάθμισε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στην κατάσταση junk, δηλαδή σκουπίδια
Έκαναν την Ελλάδα σκουπίδι και περίγελο της οικουμένης!

Οι εξ εσπερίας μαθητευόμενοι μάγοι!

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΦΩΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης


ΡΑΓΔΑΙΕΣ ανατροπές στο «κοινωνικό γίγνεσθαι» της χώρας προβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης, ενώ εκτιμούν ότι τα επώδυνα μέτρα που την προσεχή τριετία θα έρχονται «κατά κύματα» θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Σημειώνουν δε ότι η ακραία λιτότητα που θα επιβάλει το ΔΝΤ,

Τι κόβουν σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Αποχαιρετούν οριστικά στο δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες τον 13ο και 14ο μισθό, στο πλαίσιο του νέου πακέτου σκληρών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Είμαστε η χώρα του ΝΟΥΝΟΥ

Του Κώστα Βαξεβάνη

Τα σπρεντ ανέβηκαν και πάλι. Ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς είναι τα σπρεντ, αλλά μπορούν όλοι να ανησυχούν. Την χρυσή περίοδο του χρηματιστηρίου, δηλαδή την περίοδο που όλοι κέρδιζαν , θέλοντας να εξαιρούν τον εαυτό τους απ τον κανόνα που συνήθως είναι το αντίθετο, οι έννοιες λιμιταπ ή σπλιτ ήταν επίσης άγνωστες. Αυτό δεν εμπόδισε τις γιαγιάδες στα χωριά να τις χρησιμοποιούν, προσθέτοντας μερικές ξένες λέξεις στο λεξιλόγιό τους που αποτελούνταν ως τότε από το κουβερλί και τη μπεσαμέλ. Άντε και το μπεικιν πάουντερ.

Έτσι και τώρα. Το σπρεντ πλανιέται πάνω από τα κεφάλια μας. Σε πόλεις και χωριά. Σε καφενεία και συσκέψεις εταιρειών. Ακόμη και στα θορυβώδη κλαμπ , μπορείς να ακούσεις τη λέξη σαν απειλή, ανάμεσα σε δυό μπιτάτα γυρίσματα. “Θα χάσουμε τη διασκέδασή μας, τις τεκίλες μας,τα σφηνάκια και τη ντάγκλα μας”.

Είναι αλήθεια; Δηλαδή βάλαμε τον "Λύκο" να φυλάει τα Πρόβατα;

Έχει ένα γιο (να της ζήσει) που πηγαίνει στη Δευτέρα Λυκείου. Ο γιός της όμως, πηγαίνει σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη) και μάλιστα ΔΕΝ παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα αλλά το IB. Όλα αυτά σημαίνουν δύο πράγματα:

1. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο Δημόσιο Σχολείο.
2. Δεν έχει εμπιστοσύνη στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιος παρακολουθεί το ΙΒ (International Baccalaureate) δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές στο εξωτερικό.
Ποια είναι αυτή η μητέρα; ...
Ποια είναι αυτή η μητέρα; ...

ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ .... Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ

Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας , ο Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του :

-Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Παιδείας , Οικονομίας κλπ
Έρχεται η σειρά του Ελβετού που συστήνει αντίστοιχα :
-Ο υπουργός Δικαιοσύνης , Εργασίας , Υγείας , Ναυτιλίας.
Κρυφογελάει ο Παπανδρέου .
Γιατί γελάτε , του λέει ο Ελβετός .
-Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας ενώ δεν έχετε θάλασσα ;
-Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης , Υγείας , Παιδείας και Οικονομίας ,... εγώ γέλασα ;

Αυτό που αλλάζει είναι το ψευδολόγημα. Γιατί ο στόχος του είναι να συγκαλύψει την αλήθεια.

Ο ΕΝΑΣ ..... ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Ο ΑΛΛΟΣ... ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ …ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ.

Ο ΤΡΙΤΟΣ... ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΩΣ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ.

Η Συνισταμένη του ψεύδους αφήνει μπροστά μας την αλήθεια ολόγυμνη:
Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΕ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΑΒΕΒΑΙΟ.

ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΒΕΒΑΙΑ.....

Θλιβερός και μόνος «πρωταγωνιστής» στην τελευταία πράξη του δράματος.



ΠΑΝΤΟΥ Η ΙΔΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΦΑΤΣΑ…

«Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;»

Αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι η προκήρυξη της κατοχικής «κυβέρνησης» Τσολάκογλου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της «κυβέρνησης», στις 29 Απρίλη του 1941.


«Μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπό του γερμανικού στρατού δε δύναται να γίνει ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος. Πρέπει να αναλάβωμεν την τύχη της χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και να ατενίζωμεν κατάματα τη σκληράν πραγματικότητα.

Για την κ. Σιούτη και τον Χριστοφοράκο γιατί δεν μιλάει κανείς;

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατήγγειλε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι «η κυρία Γλυκερία Σιούτη σε συνεργασία με τον δικηγόρο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, κ. Ιωάννη Γιαννίδη, προσέφυγαν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με στόχο να μπλοκάρουν την αμερικανική εταιρεία Debevoise που είχε αναλάβει τον εσωτερικό έλεγχο για τα μαύρα ταμεία της Siemens στο αρχείο του κ. Μ. Χριστοφοράκου. Με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν στη διάθεση της Δικαιοσύνης σημαντικά στοιχεία».


Ερώτημα: η κ. Σιούτη υπηρετεί ακόμα στο Μαξίμου ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού;

ΠΗΓΗ

Το νέο "παρών" του Μίκη

Μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας -πραγματική, ώς ένα σημείο της και «κατασκευασμένη», ώς ένα άλλο- ο υποσημειούμενος άρχισε ν’ αναρωτιέται τι συμβαίνει και δεν έχει πάρει δημόσια θέση ο Ελληνας εκείνος, που, σε κάθε κρίσιμη στιγμή της Ελλάδας, δίνει πάντα το ρωμαλέο δικό του «παρών».


Για το Μίκη Θεοδωράκη ο λόγος.

Ξέχασαν το "Τσοβόλα δώσ' τα όλα"

Του Φίλιππου Πανταζή

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της ΝΔ για θέματα τουρισμού στη Ρόδο. «Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι το πρόβλημα, δεν είναι η λύση του. Από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του 1989 έως το «υπάρχουν λεφτά» του 2009,

Τα όρνεα παλεύουν για τις σάρκες του θύματος

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ, συνεχίζονται, βρίσκονται σε καλό δρόμο και δεν υπάρχει θέμα για αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας», δήλωσε από το Τόκιο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.

Μαρκ Μόμπιους: Οι Έλληνες είναι πλούσιοι, αφήστε τους να χρεοκοπήσουν

Η καλύτερη λύση για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, η οποία θα αποτρέψει και περαιτέρω διάδοση, είναι να επιτρέψουν στην "πλούσια" Ελλάδα να χρεοκοπήσει, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Bloomberg ο γκουρού των αναδυόμενων αγορών, Μαρκ Μόμπιους.

Ο sui generis επενδυτής, ο οποίος πρέπει να αναφέρουμε ότι διατηρεί σχέσεις με την Ελλάδα μέσω συνεργασίας με τράπεζα και επισκέπτεται τη χώρα μας συχνά και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ήταν ιδιαίτερα καυστικός: "Οι 'Έλληνες είναι πλούσιοι..

Η Ελλάδα, επτά μήνες μετά τις εκλογές, μοιάζει μια άλλη χώρα.

Παραμονές των εκλογών ο κ. Γ. Παπανδρέου έδινε συνέντευξη στη «La Republica» όπου στην ερώτηση του Ιταλού απεσταλμένου «τι σημαίνει για σας, η λέξη σοσιαλισμός;» , απαντούσε: «να δώσουμε περισσότερη δύναμη στους πολίτες και να τους πληροφορούμε, για να τους βοηθάμε να λαμβάνουν αποφάσεις(…..). Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα λίγα σοσιαλιστικά κόμματα, που κέρδισαν στις τελευταίες ευρωεκλογές. Είμαστε ένα υπόδειγμα διαφάνειας και δημοκρατικής ευρύτητας(….)

Συνάντηση Παπανδρέου – Σόρος; Ναί ή Όχι;

Ερώτηση: Συναντήθηκε ο Σόρος με τον Πρωθυπουργό πριν λίγες ημέρες;


Αληθεύει ότι προ της έναρξης των συζητήσεων της Κυβέρνησης μας, με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ, (το πρωί της 18ης Απριλίου) ήρθε στην Αθήνα ο αποκαλούμενος από τον διεθνή Τύπο «μετρ της θεσμοθετημένης παγκοσμίου κερδοσκοπίας» Τζ. Σόρος, με ιδιωτικό αεροπλάνο;
Αληθεύει ότι ο Σόρος παρέμεινε επί τρίωρο στην χώρα μας και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό; (μετά επέστρεψε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και αναχώρησε…)
Ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών; Ποιος ζήτησε αυτή την …

Αυξάνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα ΕΕ-ΔΝΤ - Έρχονται μέτρα σοκ

Θέμα (λίγων) ημερών θεωρείται πλέον η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και του κλιμακίου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και ο πλήρης καθορισμός του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας, με τις αγορές να καθιστούν πιο επιβεβλημένη από ποτέ την επιτάχυνση των απαραίτητων διαδικασιών, όσο η καταιγίδα που έχει ξεσπάσει γύρω από την Ελλάδα δεν λέει να κοπάσει. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε διάστημα τριών ετών η Ελλάδα αναμένεται να λάβει οικονομική βοήθεια μεταξύ 120 και 135 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης που έχει δοθεί ποτέ σε χώρα.