Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Λευκή απεργία των πιλότων Πολεμικής Αεροπορίας

Το σύνολο σχεδόν των χειρίστων της πολεμικής αεροπορίας αρνούνται σήμερα να εκτελέσουν εκπαιδευτικές πτήσεις, επικαλούμενοι προσωπικούς κυρίως λόγους υγείας.


Εξαιρούνται, ωστόσο, οι πιλότοι στα αεροσκάφη επιφυλακής....

Η λέξη «δοσίλογος» δεν σημαίνει «αυτόν που δίνει τον λόγο του»

Αφού μας έδωσαν (με την έννοια του παρέδωσαν και με την έννοια του πρόδωσαν) στο ΔΝΤ, μας καλούν τώρα σε αγώνα για να βγούμε!!!

Ραγδαίες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Οι νέες φυλές του ΠΑΣΟΚ


Ραγδαίες ανακατατάξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, νέες συμμαχίες και αλλαγές στους υπάρχοντες συσχετισμούς, αναμένονται με την έλευση του ΔΝΤ και την εφαρμογή της πλέον σκληρής οικονομικής πολιτικής από τη Μεταπολίτευση και μετά. Το μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι αναμένεται να δεχθεί σκληρή εσωκομματική κριτική από δύο πλευρές. Από τα …αριστερά του από βουλευτές και στελέχη που θεωρούν νεοφιλελεύθερη στροφή που θα οδηγήσει σύντομα στην ήττα του ΠΑΣΟΚ την ακολουθούμενη πολιτική, αλλά και από τα …δεξιά του, από στελέχη του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ (το οποίο αναδιοργανώνεται) που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει σταθερή γραμμή και σχέδιο, άγεται και φέρεται από τις διαθέσεις πότε των διεθνών αγορών, πότε του ΔΝΤ και πότε της συντηρητικής ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης, με αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και αδιαπραγμάτευτα, να εμφανίζονται ως επιβολή ξένων δυνάμεων στην άβουλη κυβέρνηση....

Δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ μισθωτέ, μισθωτέ…

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, το ενδεχόμενο οι περικοπές μισθών να περάσουν και στον ιδιωτικό τομέα. Ο κ. Πεταλωτής; σχολιάζοντας όσα είπε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Ανδρέας Λοβέρδος για το αίτημα των επιτηρητών να κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, τόνισε ότι «εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι έχουμε λογικά επιχειρήματα για την μη περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό όμως είναι θέμα διαπραγμάτευσης»...

Θα βοηθήσουμε αν… ματώσετε!

Θα βοηθήσουμε αν… ματώσετε!

Η Αλήθεια για το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για μισό σχεδόν χρόνο επέδειξε πρωτοφανή αναποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης . Δεσμευμένη από τις προεκλογικές της υποσχέσεις σε όλους και για όλα παρέμενε θεατής στις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

Αντιθέτως, με υστεροβουλία διόγκωσε το ύψος του ελλείμματος, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες. Επιπλέον, σε κάθε ευκαιρία δυσφημούσε την εικόνα της χώρας, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση... Προφανώς, παρέβλεπε ότι οι ξένοι αντιλαμβάνονται την χώρα, το κράτος και το πολιτικό προσωπικό ως κάτι ενιαίο και συνεχές.

Τα λάθη της κυβέρνησης στοιχίζουν ακριβά στη χώρα

Όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας αποτελούν το αποκορύφωμα της ασυνεπούς και αντιφατικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συνιστούν μόνιμα χαρακτηριστικά της για έξι μήνες.

Τα χρονικό των γεγονότων είναι γνωστό. Μετά τη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών στις 25 Μαρτίου ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με ύφος θριαμβολογικό μιλά για εθνική επιτυχία και δηλώνει ότι «οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση»....Εντούτοις, ήταν αμέσως κατανοητό ότι το κείμενο της συμφωνίας των ηγετών της Ε.Ε. για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας είχε ασάφειες, κενά και κινδύνους, όπως ο μη δεσμευτικός χαρακτήρας της συμμετοχής όλων των χωρών στο διμερή δανεισμό: «στο αγγλικό κείμενο της δήλωσης δεν λέει ότι «οι χώρες της ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεισφέρουν σε συντονισμένο διμερή δανεισμό» για τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά «χώρες της ευρωζώνης…» δηλαδή λείπει το άρθρο « the » που θα έκανε δεσμευτική τη συμμετοχή όλων των χώρων » (Ελεύθερος Τύπος 7.4).

Εφιάλτης και ελπίδα στην εποχή του ΔΝΤ

Ο Στρος Καν διέλυσε τις αυταπάτες. Η δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ "θα γίνει με τους κανόνες του ΔΝΤ, ο ρόλος της Ε.Ε. είναι υποβοηθητικός, στο ΔΝΤ συμμετέχει η Ελλάδα και όχι η Ε.Ε.".

Η χώρα εισέρχεται σε μια σκοτεινή περίοδο. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΔΝΤ βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, ακρωτηριάζει κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, σπρώχνει βαθύτερα στην ανυποληψία το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία στην απόγνωση.
Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποια θα είναι η σπίθα που θ' ανάψει το φιτίλι της κοινωνικής έκρηξης. Το πιθανότερο όμως είναι να βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο περιοδικών εκρήξεων. Ίσως ζήσουμε συμπεριφορές γενικευμένης ανομίας, πολέμου όλων εναντίον όλων... Καθώς καταρρέει το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, μαζί του και η κατεστημένη - συντεχνιακή συνδικαλιστική οργάνωση, απονομιμοποιείται η πολιτική, ανακατασκευάζονται κόμματα, επανέρχεται το φάντασμα του μεσσία -επιχειρηματία ή τεχνοκράτη, ενώ το περιθώριο μεγαλώνει, καθώς και η απόσταση των πολιτών από τη συλλογική δράση.
Το ΔΝΤ δεν επιβάλλει μόνο σκληρούς όρους οικονομικών αναδιαρθρώσεων. Επιχειρεί να ξαναφτιάξει τον κοινωνικό χάρτη, να προσδώσει κοινωνικό βάθος και συναίνεση στις επιχειρούμενες ανατροπές. Δίπλα στους χορτασμένους άρπαγες του αναπτυξιακού μοντέλου της προηγούμενης εικοσαετίας, επιχειρεί να δημιουργήσει νέους προνομιούχους, μέσα απ' τα ερείπια της ύφεσης και της πτώχευσης της κοινωνίας. Μια τέτοια βίαιη ανατροπή προϋποθέτει την απίσχναση ή και το ξήλωμα δημοκρατικών κατακτήσεων και θεσμών, ώστε να επέλθει το τέλος του κοινωνικού συμβολαίου πάνω στο οποίο στηρίχτηκε η μεταπολίτευση.
Είμαστε στην αρχή της "μεταπολίτευσης ΔΝΤ". Η επιλογή Παπανδρέου να ανοίξει θέμα ΔΝΤ μπορεί να ξεκίνησε ως μπλόφα, αλλά μετατρέπεται σε σχέδιο μετάλλαξης του πολιτικού συστήματος, σίγουρα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Εφεξής οι λαϊκές διεκδικήσεις θα σκοντάφτουν στον βράχο της "επιτήρησης". Η οιονεί κυβέρνηση του ΔΝΤ θα λειτουργήσει ως εργαλείο για την πολιτική ορθοπεδική της κοινωνίας, προωθώντας ίσως ακόμη και υβρίδια κυβέρνησης Παπανδρέου με τεχνοκράτες στα κρίσιμα υπουργεία, που θα δίνουν λογαριασμό αλλού.
Πολλές φορές στην Ιστορία οι ισχυροί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η σκοτεινή περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας θα έχει απρόβλεπτες στροφές. Θα είναι μακροχρόνια. Γι' αυτό η ωρίμανση των λαϊκών αντιστάσεων και παρεμβάσεων, με τη νέα γενιά στο προσκήνιο, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για την κοινωνία και την αριστερά. Εδώ και στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα τελικώς δεν βιώνει τη δική της δημοσιονομική ιδιορρυθμία, αλλά το πρόβλημά της εντάσσεται ολοένα και περισσότερο στην ατζέντα των ευρωπαϊκών προβλημάτων, καθώς η κρίση του δημόσιου χρέους προβλέπεται απειλητική για ολόκληρη την Ε.Ε., εξέλιξη που προσδίδει άλλη διάσταση στο αίτημα για "αναδιαπραγμάτευση" και μερική διαγραφή του δημόσιου χρέους.
ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ
ΠΗΓΗ

Ιθάκη;


ΣΚΙΤΣΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ (ΑΥΓΗ)

Παραδέχθηκε την προσωπική ευθύνη του , αλλά …δεν το γνωρίζει !

Ανεπιγνώστως (δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία περί αυτού…γράφει ο Σ. Κασιμάτης) ο Γιώργος παραδέχθηκε, στο διάγγελμα από το Καστελλόριζο, την προσωπική ευθύνη του για τον ιστορικό εξευτελισμό της χώρας, που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή : «Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε. ελπίζαμε», είπε, «ότι η απόφαση (σ.τ.σ.: για τη σύσταση του μηχανισμού χρηματοδότησης) θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια. Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική. [...]

ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο καταμερισμός των ευθυνών της συνθηκολόγησης στους Έλληνες Πολίτες, στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, στις κυβερνήσεις, στους κερδοσκόπους, στην ΕΕ και αλλού, καθώς επίσης μερικές δυνατότητες υπεράσπισης της Ελλάδας

Είναι πολύ δύσκολο να χαρακτηρίσει κανείς την κυβέρνηση μίας χώρας, η οποία αποφασίζει την προσφυγή της στο ΔΝΤ, την εθελούσια εκχώρηση δηλαδή της εξουσίας που της ανατέθηκε δημοκρατικά σε ξένους «εισβολείς», χωρίς την άδεια των Πολιτών της – μέσω δημοψηφίσματος ή, έστω, με τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού της Κοινοβουλίου. Εν τούτοις, η τοποθέτηση των Πολιτών αυτής της χώρας απέναντι σε «τετελεσμένα γεγονότα», για τα οποία ποτέ δεν ενημερώθηκαν (προεκλογικά ή μετεκλογικά), αποτελεί μία απίστευτη αυθαιρεσία, για την οποία δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν υπεύθυνοι – όπως δυστυχώς δεν υπήρξαν ποτέ μέχρι σήμερα, για τα όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν, με τελικό αποτέλεσμα τη «συλλογική συνθηκολόγηση».
ΠΗΓΗ

Λοβέρδος: Μονόδρομος

Συνάντηση με τη ΓΣΕΕ θα έχει σήμερα Δευτέρα στις 2.30μμ ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, με θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται στις πιέσεις που ασκούνται από ΔΝΤ και Ε.Ε. με κατεύθυνση την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, ζητείται η μείωση του κατώτατου μισθού, που σήμερα ανέρχεται στα 780 ευρώ και αλλαγή στο καθεστώς των απολύσεων.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό οκ. Λοβέρδος, θεωρεί ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης εναρμονίζονται πλήρως με τις κατευθύνσεις του Ecofin στις 16 Φεβρουαρίου και στα κριτήρια της Ε.Ε., ενώ η ενεργοποίηση του μηχανισμού, η εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και όλων των πρόσθετων μέτρων, χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως μονόδρομος. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση που θα διατυπωθεί για το ασφαλιστικό και τις ευρύτερες οικονομικές εξελίξεις, στο συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ στις 7, 8, 9 Μαΐου.
ΣΧΟΛΙΟ: Πού είναι οι κόκκινες γραμμές κύριε Υπουργέ;
ΠΗΓΗ

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΩΝ ΜΟΡΦΩΝ!

Η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης να διαχειρισθεί την πρωτοφανή οικονομική κρίση και να αντιμετωπίσει τα οξύτατα προβλήματα που αυτή προκαλεί ενδυναμώνει τη σεναριολογία για τον σχηματισμό μιας... άλλης κυβέρνησης. Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Τεχνοκρατών ή έστω...