Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 24 Απριλίου 2010

REUTERS BREAKINGVIEWS. Θα μπορούσε η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο της Νέας Γης;

Από τον Έντουαρντ Χάντας

«Η Αμερική μου, η Νέα Γη μου» αναφωνούσε ο Άγγλος ποιητής Τζον Ντον στην ερωμένη του καθώς εκείνη γδυνόταν γύρω στα 1600, όταν το μικρό νησί του Ατλαντικού ήταν ένας τόπος γεμάτος με πλούτη και υποσχέσεις. Μέχρι το 1934 όμως, η χώρα ήταν τόσο χρεοκοπημένη, που έπρεπε να παραιτηθεί της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας της. Η Ελλάδα έχει πιο μακρά ιστορία, αλλά πολλές ομοιότητες με τη Νέα Γη....

«Νέα Οδύσσεια για τον ελληνισμό»

Σαν βγεις στον πηγαιμό…
Υπό την ασφυκτική επιτήρηση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ τελεί πλέον η χώρα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να ενεργοποιήσει το μηχανισμό στήριξης της οικονομίας τονίζοντας πως αυτό «είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική».

Σε αυτή τη «νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό» θα απαιτηθούν βαθιές τομές, ευρύτατες αναπροσαρμογές και εκτεταμένες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους, της οικονομίας, της κοινωνίας και των πολιτών....

Ισοπεδώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Ισοπεδώνουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα
Ακόμα πιο οδυνηρές και άμεσες αλλαγές σε ασφαλιστικό και εργασιακό επιβάλλει το τριμερές κλιμάκιο του μηχανισμού που με την πρωτοκαθεδρία του ΔΝΤ συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εργασίας.

Τι ζήτησε το μικτό κλιμάκιο από τον Λοβέρδο
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο υποστήριξε την ανάγκη δρομολόγησης αλλαγών στα εργασιακά με περικοπες 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αναστολή των συλλογικών συμβάσεων και απελευθέρωση των απολύσεων, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία και κινητικότητα στην αγορά εργασίας.
Νωρίτερα και πιο βίαιες θα είναι τελικά οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με το κλιμάκιο να ζητεί την αύξηση του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, αλλά και τη δρομολόγηση όλων των αλλαγών στη διετία 2011 - 2013. Ζητούν ακόμα η μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20% να γίνει το 2011, αλλά και μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές από φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σύστημα οι κατώτερες συντάξεις θα αντιστοιχούν σε 360 ευρώ, ενώ μετά 40 χρόνια εργασίας η πλήρης σύνταξη θα αντιστοιχεί στο 52%, αντί του 70% του τελευταίου μισθού σήμερα, καθώς οι αποδοχές θα υπολογίζονται στο σύνολο του εργασιακού βίου.
ΠΗΓΗ

Προπαγανδιστές και Μάγκες από θέσεις εξουσίας …..

Προπαγανδιστές και Μάγκες από θέσεις εξουσίας. Δεν κοκκινίζουν λίγο οι ξετσίπωτοι. Άλλα λένε το πρωί άλλα το μεσημέρι άλλα το απόγευμα και άλλα το βράδυ. « Όποιος διαπραγματεύεται από θέση ισχύος βάζει ‘κόκκινες γραμμές’, εμείς αιτούμεθα βοήθεια» δήλωσε ο πολύς Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, χθες στο δελτίο ειδήσεων του Μega.

Και οι κόκκινες γραμμές που είχε βάλει ο Πρωθυπουργός τι έγιναν κύριε Πάγκαλε; Με τι μούτρα μας κοιτάτε στα μάτια;