Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μεταβλητότητα στις τιμές των spreads

Πηγή:ANT1 23/4/2010 8:13 μμ
Έντονη μεταβλητότητα στα spreads των ελληνικών ομολόγων, μετά το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης.
Το θολό τοπίο γύρω από τους όρους και τις προϋποθέσεις δανεισμού έδωσαν ακόμη μία ευκαιρία στους κερδοσκόπους, οι οποίοι, απ’ ό,τι φαίνεται, πίσω από τα επιτόκια δανεισμού τhς Ελλάδας βλέπουν τη σχέση ευρώ-δολαρίου.

Το «πιστόλι» και οι αντιδράσεις σε ΕΕ –Ευρωζώνη

23/04/2010 15:13
Εν πτήσει βρίσκεται ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί αύριο με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντ. Στρος - Καν ενώ θα συμμετάσχει και στην εαρινή του σύνοδο την Κυριακή. Το «παζάρι» πάντως όσον αφορά το ΔΝΤ φαίνεται να συνεχίζεται, καθώς η συμμετοχή του ΔΝΤ και οι όροι για την συμμετοχή του στον μηχανισμό στήριξης δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς αυτή τη στιγμή.

Η Μέρκελ μας γυρίζει την πλάτη

«Δεν θα δοθεί καμία βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Όπως πρόσθεσε εξάλλου δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ποσό του δανεισμού.
«Ο μηχανισμός στήριξης θα ενεργοποιηθεί μόνο αν απειληθεί η σταθερότητα του ευρώ στο σύνολό του και εάν η Αθήνα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα», υπογράμμισε.

Ο Σαμαράς να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα και να βγει μπροστά

Πήξαμε στις δηλώσεις και τις αναλύσεις για το ΔΝΤ.

Κανείς όμως δεν λέει το προφανές: Ότι δηλαδή κανείς δεν θέλει να …ρίξει την κυβέρνηση.
«Άσε τους βλάκες που θέλανε εξουσία να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά…. θα τους κάνουμε μετά την χάρη να τους στείλουμε ελικόπτερο για να φύγουν νύκτα» φαίνεται να είναι το ΑΤΥΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ της αντιπολίτευσης.
Λες και το αντι- ΠΑΣΟΚ πολιτικό σύστημα συνεννοήθηκε με πρωτοβουλία του ….Καραμανλή να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να καεί στην καμένη γη που του παραδόθηκε επιτέλους κι αυτού μια φορά.
Η δεξαμενή ψήφων της Αριστεράς παρακολουθεί χαιρέκακα την καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ με τους χαζοχαρούμενους Νεοδημοκράτες που νόμιζαν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ.
Θα φύγουν νύχτα, χωρίς ούτε τα χαρτιά τους να μαζέψουν και μαζί τους θα καταρρεύσει όλη η πρόστυχη μπαταρισμένη παράγκα της Μεταπολίτευσης, που λέει κι ο Φαήλος (τιμή αναφοράς στα 448 σχόλια μέχρι αυτήν την στιγμή του Θα μείνουμε ακίνητοι και περιδεείς να βλέπουμε σαν γελάδια τα τρένα της Νέας Τάξης να περνάνε;)
Μέχρι όμως να ΄ρθει εκείνη η ώρα το χρέος του Σαμαρά είναι να κάνει αυτό που δεν κάνει το «νέο» ΠΑΣΟΚ κι ο θλιβερός έσχατος των Παπανδρέου: να δώσει όραμα και κουράγιο στον κόσμο.

Οι Έλληνες περπατούν σκυφτοί, στέκονται μπροστά στα περίπτερα σκυθρωποί και διαβάζουν τα δυσοίωνα εξώφυλλα. Αρχίζουν τα δελτία και πέφτει σιωπή, δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει.
Οι πεθαμενατζήδες των καναλιών σπέρνουν τον πανικό και οι ανακυκλωμένοι σοσιαλιστές του σαστισμένου κωπηλάτη, τρομοκρατούν τους απλούς ανθρώπους με χυδαίες απειλές και εσχατολογικά σενάρια που αβαντάρουν τα σμήνη κορακιών – κερδοσκόπων.
Το καθεστώς θα αποπειραθεί να τον κάνει συνένοχο, ίσως ακόμη και να του ζητήσει συμμετοχή – στήριξη σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας – Τεχνοκρατών. Συμμετοχή, συνενοχή. Τα πράσινα, μπλε και ροζ παράσιτα της αυτονομημένης «πολιτικής τάξης», αφού κόντεψαν να σκοτώσουν τον ξενιστή, δηλαδή την Πατρίδα, ρουφώντας της το αίμα, θα κάνουν μια τελευταία μάχη οπισθοφυλακής.
Γιατί γνωρίζουν ότι η κατάρρευση της μεταπολιτευτικής παράγκας του Καραγκιόζη, θα φέρει και την ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ τους, την πλήρη έκπτωση των «ιδεών» και των πρακτικών τους.
Οι μπεταζήδες – εκδότες – προμηθευτές και νταβαντζήδες του καθεστώτος θα θελήσουν να ελέγξουν την πτώση και τις συνέπειες της. Θα βάλουν τους λύκους τους να φυλάξουν τα πρόβατα.
Ο Σαμαράς οφείλει να αγνοήσει το παλαιοκομματικό έρμα. Να πάρει την Σημαία και να την καρφώσει στο πιο ψηλό και περήφανο βουνό. Να δείξει στους Έλληνες τον Σκοπό, εκεί ψηλά. Να τους καλέσει για τις κορυφές και τα φωτεινά πεδία του Αγώνα κι όχι για να λουφάξουν σε ανήλιαγα λαγούμια.
Να βγει έξω και πέρα από το σύστημα διευρύνοντας διακομματικά κι υπερκομματικά το Λαϊκό Πατριωτικό Κίνημα που σαν κύμα τον έφερε στην προεδρία και μ’ αυτό να σαρώσει τα καθεστωτικά σκύβαλα .
Ο Σαμαράς να μιλήσει στον κόσμο θετικά, δυνατά, να τον εμψυχώσει, να του πει πως θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και θα ΖΗΣΟΥΜΕ κι όχι πως θα επιζήσουμε.
Όσο τα γυαλιστερά κουστουμάκια θα μοιρολογούν και θα σκοντάφτουν, ο Σαμαράς να ψάλλει στον Λαό τον παιάνα και να δώσει το βήμα.
Οι καιροί θέλουν Αρχηγό κι όχι πορτιέρηδες των ξένων.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΧΑΣ…

ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΧΑΣ…
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΙΩΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ...
Διότι την πραγματική χρεοκοπία την έφερε στη ζωή και την καθημερινότητά μας από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών με τις προτεραιότητες και τις ιεραρχήσεις του.
Ήταν πρώτα απ όλα η χρεοκοπία της ελπίδας όσων έκαναν το λάθος να παρασυρθούν από τις απατηλές φανφάρες και μεγαλοστομίες του. Από τις ανέξοδες υποσχέσεις και τον ορυμαγδό του πολιτικού ψευδολογήματος που έκανε καθεστώς στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ήταν η χρεοκοπία της εθνικής μας υπόστασης. Ο απροκάλυπτος ενδοτισμός και η βαθμιαία παραχώρηση των εθνικών μας προτεραιοτήτων με τον πλέον επίσημο και προκλητικό τρόπο.
Η εμμονή του στη χρεοκοπία των αξιών αυτού του λαού με τη νομιμοποίηση του βιασμού της κουλτούρας, του πολιτισμού, της ζωής και της καθημερινότητάς του.
Ηταν η χρεοκοπία του πολιτικού λόγου. Η μετατροπή του σε συνώνυμο της πολιτικής εξαπάτησης. Η αναγωγή της πολιτικής σε διαχειριστική υποχρέωση. Η αντικατάσταση της πολιτικής σκέψης με την υπηρεσιακή λογική χαρτογιακάδων και ανίκανων...

Κυβέρνηση: Έσβησε και τις "κόκκινες γραμμές". Στην Αγκαλία του Δ.Ν.Τ....

"Δεν έχουν κανένα νόημα" οι κόκκινες γραμμές έναντι του ΔΝΤ, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ενώ το ίδιο φέρεται να δήλωσε και ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προβάλλοντας μάλιστα το επιχείρημα ότι πρέπει να εφαρμοστούν "όλες οι αποφάσεις τώρα, που θα αποτρέψουν τα χειρότερα".

Τέλος στην εθνική κυριαρχία

Έγινε και αυτό! Από την εποπτεία και την επιτήρηση περνάμε στο τέλος της εθνικής κυριαρχίας.

Οι προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Το κείμενο των βασικών κατευθύνσεων των προτάσεων του ΔΝΤ είναι το ακόλουθο:

«Οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η Κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας βιώσιμης δημοσιονομικής προσαρμογής είναι οι εξής:

αφού πρώτα μας είχανε μιλήσει για νεροπίστολα,....

Αφού πρώτα μας είχανε μιλήσει για νεροπίστολα, Τιτανικούς, απώλεια εθνικής κυριαρχίας,τις μεγάλες τους επιτυχίες, την ειλικρίνεια για τα στοιχεία που ίσως είναι 12,7 ή 13,6 ή 14,1 , τα 3 ΔΕΝ του συνταξιοδοτικού κλπ κλπ κλπ, μας είπανε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ.
Ερχονται:

Αύξηση και επιβολή επιπλέον φόρων.

Σημαντικές περικοπές στους μισθούς.

Μείωση συντάξεων.

Περικοπές στις δαπάνες και επιχορηγήσεις για Υγεία και Παιδεία.

Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απελευθέρωση των απολύσεων.

Μαζικές ιδιωτικοποιήσεις.

Και ότι άλλο προκύψει…

ΑΣΧΕΤΟΣ Ή ΑΝΙΚΑΝΟΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

Ήρθε ο καιρός να αποφασίσει ο καθένας μας αν θα γεράσει ντροπιασμένος, περιφρονημένος και ασήμαντος απέναντι στο βλέμμα των παίδων του που θα τον ρωτούν : “τι έκανες εσύ για αυτή την κοινωνία ; γιατί δεν πάλεψες για το μέλλον μου ; γιατί δείλιασες και συνεργάστικες με τους δυνάστες μου ; γιατί τους άφησες να με αλυσοδέσουν ; γιατί με ξεπούλησες ;”, ή να ζήσει με την περηφάνια ότι προσπάθησε, πάλεψε και νίκησε.

Εγώ διαλέγω να αντικρίσω το παιδί μου κατάματα και να του πω, πως προσπάθησα, πως δεν παραδόθηκα, πως δεν κοίταξα το τομάρι μου, πως δεν ξεπούλησα το μέλλον του, πως αγωνίστηκα και πως, άσχετα με το αποτέλεσμα, : “ήμουν και εγώ εκεί μαζί με τους υπόλοιπους υπέροχους, ελεύθερους, υπερήφανους ανθρώπους …”
Εσύ τι διαλέγεις ;
Το αντέγραψα γιατί με εκφράζει.(δέν γνωριζω την πατρότητά του. Συγνώμη)




Θερμοπύλες
Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των

ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.

Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·

δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,

αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·

γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν

είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,

πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·

πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,

πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.


Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει

όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)

πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,

κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Καβάφης

Άσχετοι, Ανίκανοι ή Αδίσταχτοι; (το χρονικό ενός εγκλήματος)

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες δεν έχουν καμιά λογική εξήγηση:

Εξηγούμαι:
1 Στις 25 Μαρτίου ανακοινώθηκε ο κοινός μηχανισμός στήριξης της Ελλάδος από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Η συμμετοχή του ΔΝΤ υπολογιζόταν περίπου στα 15 δις ευρώ κατά το Reuters.

2 Την Κυριακή 11 Απριλίου, σε τηλεδιάσκεψη, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες του μηχανισμού στήριξης. Θριαμβολογούσε, την επομένη το ΕΘΝΟΣ: «Φρένο στα σενάρια τρόμου, με τη χώρα να μπορεί να λάβει ανά πάσα στιγμή 40 δισ. για φέτος και άλλα 40 την επόμενη διετία. Μετά τη χθεσινή απόφαση της Ε.Ε., η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης και να λάβει δάνεια συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ για το 2010 (τα 30 από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης και τα 10 από το ΔΝΤ) και να έχει στη διάθεσή της άλλα 40 δισ. για τη διετία 2011-2012.»

Σαμαράς: θα βγούμε από την κρίση που μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ με τις δικές μας δυνάμεις

Προσωπικό κατόρθωμα του Πρωθυπουργού η εξάρτηση από το ΔΝΤ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συνέβη τελικά εκείνο που δεν έπρεπε:
Αιφνιδιασμένος και χωρίς κανένα Σχέδιο για το αύριο, ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να μεταθέσει σε άλλους τις δικές του ευθύνες και δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο προσωπικό του “κατόρθωμα”, που λέγεται οικονομική εξάρτηση του τόπου μας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ούτε κατάλαβε γιατί οι αγορές “δεν ανταποκρίθηκαν