Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου:Τα λάθη που μπορεί να πληρώσει ακριβά.

Εάν κρίνουμε από τις κινήσεις του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και την κατάσταση της ελληνικής
οικονομίας, η προσφυγή στον λεγόμενο μηχανισμό και η εφαρμογή δύσκολων μέτρων με βάση τις υποδείξεις του ΔΝΤ μοιάζουν  πλέον αναπόφευκτες. Θα υπάρξει λογικά ένα διάστημα 3-5 βδομάδων για να αποφασιστούν, από  κοινού, οι όροι της τριετούς χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, το γενικό πλαίσιο των μέτρων που θα εφαρμοστούν και να γίνουν οι αναγκαίοι πολιτικοί χειρισμοί. Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις και πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει  πάρει ακόμα την οριστική απόφαση. Την ίδια αβεβαιότητα προσπαθεί να δημιουργήσει, για διαφορετικούς λόγους, και η γερμανική κυβέρνηση, η οποία θα προτιμούσε να προηγηθούν οι τοπικές εκλογές στη βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στις αρχές Μαΐου και να ακολουθήσουν η προσφυγή της Ελλάδας στον λεγόμενο μηχανισμό και η υποτιθέμενη επιβάρυνση των Γερμανών φορολογουμένων.

Τέλος εποχής.....

Τέλος στην εθνική κυριαρχία

Έγινε και αυτό! Από την εποπτεία και την επιτήρηση περνάμε στο τέλος της εθνικής κυριαρχίας. Θα μας ‘κυβερνάει’ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Οι διαβουλεύσεις που αρχίζουν αύριο με την ομάδα που μας έστειλε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος – Καν και τους απεσταλμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αποσαφήνιση των όρων της ‘βοήθειας’, μετά από αίτημα της κυβέρνησης – και συγκεκριμένα την σχετική επιστολή του υπουργού Οικονομικών – αυτό ακριβώς σηματοδοτούν: Άλλοι θα αποφασίζουν για μας και η κυβέρνηση θα υλοποιεί τις εντολές τους!!!!

Τακτικισμών φινάλε...

Πλείστα όσα μπορεί να καταμαρτυρήσει ο καθένας στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (για ανυπαρξία σχεδίου και προγράμματος, για παλινδρομήσεις, για διιστάμενες απόψεις, για λογοδιάρροια κ.λπ.), αλλά κανείς δεν δύναται να την κατηγορήσει για έλλειψη ενός μεγαλοφυούς τακτικισμού. Αντιθέτως, όλοι γνωρίζουν ότι στον τομέα αυτό έχει αριστεύσει και αριστεύει καθημερινά.

Εχει παραλάβει το «πιασάρικο» θέμα της οικονομίας, το ξετυλίγει ευφυέστατα δίκην τηλεοπτικού σίριαλ και στις 197 πρώτες μέρες της θητείας της δίνει κάθε μέρα και από ένα επεισόδιο - πολλές δε φορές είναι τόσο εργώδης η φαντασία της, ώστε δίνει και δύο και τρία επεισόδια το εικοσιτετράωρο.

Και όλο αυτό το ακατάσχετο πολιτικό και τηλεοπτικό επεισοδιομάνι έχει δύο -και μόνο δύο- στόχους. Πρώτο, να δημιουργήσει το πλαίσιο και το κλίμα, μέσα στο οποίο θα επιτελέσει τη στροφή των 180 μοιρών που έχει αποφασίσει πολύ πριν από τις εκλογές. Και δεύτερο, να πείσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ότι, αν θέλει να σωθεί οφείλει να δεχθεί αδιαμαρτύρητα τις θυσίες που του ζητούν η κυβέρνηση και οι Βρυξέλλες....Οσο αριστοτέχνες όμως και αν είναι κάποιοι, στα σίριαλ και στον τακτικισμό, κάποτε όλα τελειώνουν και έρχεται η ώρα της αλήθειας. Διότι, ο τακτικισμός όταν δανείζεσαι, έχει υπέροχο κόστος (αλήθεια ποιος θα πληρώσει τα 3,5 δισ. ευρώ που κόστισε μέχρι σήμερα ο κυβερνητικός τακτικισμός;) και διότι οι επικυρίαρχοι επιθυμούν να τελειώνουν με την «ελληνική εκκρεμότητα».

Μετανιώσατε κύριε Παπανδρέου;

Σε συνέντευξη του στο Newsweek o πρωθυπουργός ερωτάται απο τον Δημοσιογράφο:


Ερ: In hindsight, do you regret going public with the 12.7 percent deficit figure that shocked global markets and fed global speculation?
Απ.People have told me, you could have hidden this deficit. It would have been a hidden time bomb ticking under the government. It would have exploded and blasted our credibility. We chose to instead say “Hey, we’re transparent. We’ll accept the costs.” This may have created a sense of short-term turmoil, but it will turn out positively for Greece in the mid- and long term.

Μετάφραση:
Μετανιώνεται μέσα σας που δημοσιοποιήσατε το 12.7% έλλειμα, δεδομένο που συγκλόνισε τις παγκοσμιες αγορές και εξέθρεψε την κερδοσκοπία;

“Οι άνθρωποι μου έχουν πει οτι θα μπορούσα να κρύψω το έλλειμα. Θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα σε λειτουργία στα θεμέλια της κυβέρνησης μου. Θα είχε εκραγεί και θα κατέστρεφε την αξιοπιστία μας. Επιλέξαμε αντί για αυτό να δηλώσουμε: “Εε! είμαστε καθαροί. Θα δεχτούμε το κόστος”. Αυτό ίσως δημιούργησε μια αίσθηση βραχυπρόθεσμης αναταραχής, αλλα θα γυρίσει θετικά μεσομακροπρόθεσμα.“

==================

Σχόλιο: Ο Γιώργος απολογείται! Μια διαδικάσία που μόλις ξεκίνησε και μια ερώτηση θα τον κατατρέχει στην υπόλοιπη ζωή του σαν ερινύα. Μετανιώσατε έστω και ένα λεπτό κύριε Παπανδρέου;
Σχόλιο: Η χώρα δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί εσάς και το κόμμα σας αλλά λογικά εσείς υπάρχεται γιά την χώρα.
ΠΗΓΗ

«Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης»

«Από την εμπειρία μου έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ’ ό,τι ήμουν πριν»!

(Γιώργος Α. Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων, 16-04-2010)

Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος την πορεία του ανθρώπου που ξεκίνησε τη πολιτική του σταδιοδρομία ως «Γιωργάκης, ο γιος του Ανδρέα», έγινε πρωθυπουργός αναφωνώντας «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και κατάντησε να κόβει μισθούς, δώρα και επιδόματα, να απολύει, να μειώνει συντάξεις, να αυξάνει όρια συνταξιοδότησης και έμμεσους φόρους θεωρώντας ταυτοχρόνως εαυτόν περίπου ως το νέο Μαρξ....

Παραμένει το ενδεχόμενο περικοπών στον ιδιωτικό τομέα

Το ενδεχόμενο περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα από το 2011, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε, ότι η κυβέρνηση για το 2010 έχει πάρει περισσότερα μέτρα και από όσα θα μας ζητούσε το ΔΝΤ, πρόσθεσε όμως ότι από το 2011 θα εξειδικευθούν οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν.
Επίσης ο κ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νέο ασφαλιστικό να ισχύσει νωρίτερα από το 2018. Η κυβέρνηση, τόνισε, εμμένει στην πρότασή της για το 2018 αλλά κληθείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εφαρμοσθεί νωρίτερα απάντησε ότι δεν θα μπει στην διαδικασία να αποκλείσει ή να μην αποκλείσει τίποτα.
ΠΗΓΗ

ΣΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ» ΤΗΣ GOLDMAN SACHS

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι διατηρούν σχέσεις με τη Ναζιστική οργάνωση Goldman Sachs οι οποία ως γνωστόν είχε ποντάρει στην πτώχευση της Ελλάδας.

Έκτοτε, όλες οι ενέργειες τους είναι σύννομες με τις επιταγές της Goldman ώστε να οδηγήσουν την Ελλάδα στην πολυπόθητη γι’ αυτούς πτώχευση.
Ο τζίρος του “στοιχήματος” αναμένεται στα 2 τρις δολάρια από τα οποία το 1 τρις το παίζει …”Γερμανική” αδερφική εταιρεία, που λέγεται ότι πριμοδοτεί νεόκοπο επιχειρηματία που πρόσφατα ανακάλυψε την έφεση του στον τομέα της “ενημέρωσης”. Βρε τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Τρανταχτά στοιχεία για τη δράση αυτής της οργάνωσης κρατά στα χέρια του ο κύριος Ψυχάρης. Έβγαλε μάλιστα κατά λάθος ένα τέτοιο στοιχείο και μετά από πιέσεις το μάζεψε άρον – άρον.
Οι πληροφορίες μας όμως λένε ότι ο Ψυχάρης χαλάστηκε πάρα πολύ από τον “τσαμπουκά” ενός από τους καταζητούμενους και το σκέφτεται σοβαρά να επανέλθει δριμύτερος με στοιχεία που θα κάνουν …μπαμ
ΠΗΓΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ

Διπλασίασαν τους μισθούς των προέδρων ΕΡΤ και ΔΕΗ!
Και όλων των οργανισμών ΝΠΙΔ και κατά 20% των προέδρων και αντιπροέδρων των ανεξάρτητων αρχών (!), όπως καθορίζει εγκύκλιος-σκάνδαλο του υπουργείου Οικονομικών


Μόνο για τους... πληβείους ισχύουν τα πλαφόν και οι περικοπές...
Να που για τους δικούς τους υπάρχουν λεφτά...Από την πίσω πόρτα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ τους μισθούς των προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), δηλαδή της ΕΡΤ, της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ  και όποιων άλλων οργανισμών έχουν  τη μορφή ΝΠΙΔ!

ΜΕ ΤΟ... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΟΚΕΪ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • Το 1/3 του ελληνικού λαού θα δεινοπαθήσει
  • Έπιασαν ήδη δουλειά οι νέοι δυνάστες μας με επιθεωρήσεις στις εφορίες!
  • Καταιγίδα κοινωνικών αντιδράσεων έρχεται
Διά χειρός του γιου του Ανδρέα, δυστυχώς, του Γιώργου Παπανδρέου, υπεγράφη (επί της ουσίας, τα τυπικά απομένουν...) η νέα, τριπλή «κατοχή» της Ελλάδας απ' το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, με επαχθέστερη βέβαια την «κατοχή» απ' το ΔΝΤ, για λόγους γνωστούς λίγο-πολύ, οικονομικούς, κοινωνικούς, εθνικούς.......Tην Παρασκευή στη Βουλή, όπου ήταν απολογητικός, με πάρα πολλά σαρδάμ, ο Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι ουσιαστικά το ΔΝΤ είναι πλέον παρόν στην Ελλάδα και «κάνει κουμάντο», έδειξε ότι παρά τις δημαγωγικές του κορώνες έχει συναίσθηση της -πραγματικής- οικτρής κατάστασης. Ότι ήδη αυτά που είχε πει μετεκλογικά, περί περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, ισχύουν. Ότι αντιλαμβάνεται πως πια δεν θα κυβερνούν αυτός και η κυβέρνησή του, που ψηφίστηκαν απ' τον ελληνικό λαό, αλλά η διεθνής «κατοχική» επιτροπεία, που και επίσημα από αύριο εγκαθίσταται στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό...

Κομισιόν: Στα 67 το νέο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης

Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 από 65 που είναι σήμερα ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα που επιδιώκει να ωθήσει την Ελλάδα. Η Επιτροπή επισημαίνει ότι τα επώδυνα αυτά μέτρα πρέπει να ληφθούν προκειμένου να διασφαλισθεί το σύστημα χορήγησης συντάξεων και να περιορισθούν οι πιέσεις στον κρατικό προϋπολογισμό. Η Κομισιόν διατυπώνει επίσης επιφυλάξεις για το αν θα εκπληρωθούν οι στόχοι για μείωση των δαπανών από τις συντάξεις και ζητεί την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο.... .Εντός της εβδομάδας το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να απαντήσει στην επιστολή της Κομισιόν, με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να επαναλαμβάνει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των μισθών - επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο Δημόσιο, θα διαβεβαιώνει πως το θέμα θα ρυθμιστεί εντός του Απριλίου.

Ούτε ο ... Θεός θέλει το ΔΝΤ - Ε.Βενιζέλος: "Με βίαιο τρόπο ήρθε το τέλος της μεταπολίτευσης"

Aκριβώς 69 χρόνια μετά την έναρξη της γερμανικής Κατοχής και την μετεξέλιξή της σε τριπλή γερμανο-ιταλο-βουλγαρική Κατοχή, τον Απρίλιο του 1941, από αύριο (Ανανέωση 19:14 - Ούτε ο Θεός δεν θέλει τον ΔΝΤ στην Ελλάδα: Λόγω της ηφαιστειακής τέφρας αναβάλλεται η άφιξη του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες!). ξεκινά μιά νέα τριπλή κατοχή στην Ελλάδα, η οικονομική κατοχή της από το ΔΝΤ, κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο λόγο από την «γερμανοκρατούμενη» Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα....