Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο νέος διωγμός των Ελλήνων. Τώρα στην Αθήνα!


Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Έως τώρα είχαμε πολλούς διωγμούς και πολλές προσφυγιές Ελλήνων. Από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Βόρειο Ήπειρο, την Αίγυπτο και την Αιθιοπία οι Έλληνες κυνηγήθηκαν κι έγιναν πρόσφυγες, καταφεύγοντας οι περισσότεροι στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα.
 
Σ' αυτήν είχαμε και εσωτερική μετανάστευση Ελλήνων, κυρίως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Εμφύλιο, για λόγους ασφαλείας, αλλά και εξεύρεσης εργασίας. Δηλαδή η Πρωτεύουσα ήταν το καταφύγιο όλων των καταδιωγμένων και κατατρεγμένων Ελλήνων.

Τώρα η πόλη αυτή διώκει η ίδια τους Έλληνες! Τώρα υπάρχουν περιοχές της που τα Ελληνόπουλα είναι μικρή μειονοψηφία μπροστά στα ξένα παιδιά. Παραμένουν, ευτυχώς, ως εστίες πνευματικής αντίστασης στον νέο αυτό διωγμό οι ενορίες του Αγίου Κωνσταντίνου, στην Ομόνοια, του Αγίου Παντελεήμονα στην οδό Αχαρνών και η σπουδαία εργασία του πατρός Γαβριήλ Τσάφου στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου, στην Πλατεία Αμερικής, περιοχή, η οποία δοκιμάζεται έντονα τον τελευταίο καιρό.    

 Για να αντιληφθούμε την κατάσταση επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου την ημέρα της πανήγυρης του, στις 30 Νοεμβρίου. Είδαμε εκεί ηλικιωμένους Έλληνες σκεφτικούς να φεύγουν από την Εκκλησία. Μιλήσαμε με αρκετούς, που μας είπαν ότι αν δεν ήταν η Εκκλησία ήδη θα είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή. Η ενορία τους συγκρατεί και τους ενδυναμώνει.

Τους δίνει υπομονή κι ελπίδα και, με τον τρόπο της, τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να μείνουν εδραίοι στις παραδόσεις τους. Το παράπονο του π. Γαβριήλ είναι ότι έχουν αφεθεί μόνοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να σταματήσουν τη φυγή των Ελλήνων. Καμία ουσιαστική βοήθεια από την Πολιτεία, το Δήμο και την Αρχιεπισκοπή.

Και η κατάσταση είναι τραγική. Το ποσοστό των Ελληνόπουλων στα Δημοτικά σχολεία της Πλατείας Αμερικής έχει κατέβει στο 20% έως 40% του συνόλου και στα Νηπιαγωγεία είναι ακόμη μικρότερο! Στα σχολεία αυτά συμβαίνουν κωμικοτραγικές καταστάσεις. Στην περασμένη σχολική εορτή για την 25η Μαρτίου και λόγω της έλλειψης ελληνοπούλας σε σκετς το ρόλο της Τζαβέλαινας έπαιξε ένα μαυράκι, χωρίς φυσικά να γνωρίζει τίποτε για την ιστορία της εν λόγω ηρωίδας.

Οι δασκάλες  των εκεί σχολείων αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες, αφού πολλά παιδάκια αλλοδαπών πάνε στο σχολείο χωρίς να ξέρουν λέξη ελληνική και όταν αρχίζουν να μαθαίνουν πολύ δυσκολεύονται στην προφορά. Όταν οι δασκάλες μιλάνε στα παιδιά για το γράμμα "γάμα" αυτά απαντούν με "γκάμα", ή αντί "δέλτα",  "ντέλτα", κ.ο.κ. Πέραν αυτών τα λίγα ελληνόπουλα των εν λόγω σχολείων μένουν πίσω στα γράμματα, γιατί το βάρος της διδασκαλίας πέφτει στα αλλοδαπά παιδιά.

 Για την κατάσταση στην Πλατεία Αμερικής μιλήσαμε με τον κ. Γιάννη Ηλιόπουλο, τραπεζικό υπάλληλο και μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών, στην οποία έδωσαν το όνομα "Ένωση πολιτών πλατείας Καλλιγά". Η εν λόγω Πρωτοβουλία έχει ως στόχο της να μείνει έξω από ιδεολογίες και Κόμματα και να ασχοληθεί μόνο με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων και των άλλων κατοίκων της περιοχής. Έως τώρα η εν λόγω Πρωτοβουλία, μέσα σε ένα μήνα, έχει συγκεντρώσει 1000 υπογραφές κατοίκων της περιοχής και σκοπεύει σύντομα να καταστεί Σύλλογος. 

 Πρώτα τον ρωτήσαμε για το ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα της περιοχής και μας τα περιέγραψε. Πρώτα, μας είπε, είναι η αθρόα εγκατάσταση λαθρομεταναστών. Δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος στην περιοχή και όποτε γίνεται είναι αποσπασματικός και χωρίς αποτελέσματα. Έτσι η περιοχή έχει μετατραπεί και σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών.

Στο πάρκο που βρίσκεται στη γωνία Πατησίων και Κύπρου διακινούνται ναρκωτικά όλο το 24ωρο. Το μαρτυρούν οι κάτοικοι των γύρω πολυκατοικιών, οι οποίοι από τα παράθυρα τους βλέπουν τα αυτοκίνητα που σταματούν στο φανάρι, τους διακινητές που δίνουν τα φακελάκια και που παίρνουν τα χρήματα και τα αυτοκίνητα που συνεχίζουν την πορεία τους…

Καλά, του σημειώσαμε, αλλά το Αστυνομικό Τμήμα είναι κοντά… Ο χώρος δεν αστυνομεύεται; Και μας απάντησε ότι πράγματι το Τμήμα είναι στην οδό Θήρας, τρεις δρόμους πιο κάτω, αλλά όταν πήγαν τους απάντησαν ότι η αρμοδιότητα ανήκει στο αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, χιλιόμετρα μακριά! Ναι, δεν είναι αστείο, είναι τραγικό! Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, αποφασίστηκε και έγινε για πρώτη φορά μια έφοδος διμοιριών των ΜΑΤ στο εν λόγω πάρκο κι έγιναν κάποιες συλλήψεις.

Στη συνέχεια δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ περιφρουρούσαν το χώρο. Όμως την άλλη ημέρα ο χώρος ήταν πάλι στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από την έφοδο των ΜΑΤ. Οι έμποροι ναρκωτικών και οι διακινητές στη θέση τους, γνωρίζοντας ότι τα μέτρα που παίρνονται κρατάνε λίγες ώρες ή  μια - δυο ημέρες…

Η Πλατεία Αμερικής έχει καταληφθεί από λαθρομετανάστες, κυρίως από την Αφρική, αλλά και από άλλες περιοχές. Εκεί, υπαιθρίως, ζουν, κοιμούνται και …αποχετεύουν. Το βράδυ με καρδιοχτύπι κανείς περνά από την πλατεία, που ήταν από τις αριστοκρατικότερες των Αθηνών. Κι όποιος βράδυ βαδίζει επί της Πατησίων, από την Πλατεία Αμερικής προς τον Ναό του Αγίου Λουκά, περνά ανάμεσα σε δεκάδες αλλοδαπές, κυρίως μαύρες, που εκδίδονται, ενώ πίσω τους είναι οι "προστάτες" τους… Είναι το θέαμα που είναι υποχρεωμένα να αντικρίσουν και όσα Ελληνόπουλα έχουν απομείνει και γυρίζουν βράδυ από τα φροντιστήρια που πηγαίνουν για την είσοδο τους στα ΑΕΙ. 

 Η αθρόα και ανεξέλεγκτη εγκατάσταση των λαθρομεταναστών και γενικά των αλλοδαπών στην περιοχή έχει και άλλες σοβαρές επιπτώσεις στους Έλληνες κατοίκους της, μας είπε ο κ. Ηλιόπουλος. Η εγκληματικότητα αυξάνεται ημέρα με την ημέρα. Οι γυναίκες φοβούνται να βγουν στο δρόμο μετά τη δύση του ηλίου, γιατί έχουν πληροφορηθεί ότι είναι πολλά τα κρούσματα απόσπασης από τους λαιμούς γυναικών σταυρών και άλλων πολύτιμων αντικειμένων που φέρουν πάνω τους, όπως επίσης και αρπαγής τσαντών ή και, στις νεότερες, βιασμών.

Επίσης λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή κλοπών και ληστειών, ενώ το βράδυ, για λόγους φρονήσεως, δεν ανοίγουν τα παράθυρα τους όταν ακούνε καυγάδες ή/και πυροβολισμούς. 

 Στην περιοχή αλλοδαποί ανοίγουν καταστήματα, χωρίς την απαραίτητη άδεια και χωρίς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας που προβλέπουν οι Νόμοι. Επίσης μετατρέπουν μαγαζιά σε τζαμιά, όπου συγκεντρώνονται μπορεί και 100 άνθρωποι, χωρίς να υπάρχει τρόπος διαφυγής σε περίπτωση πυρκαϊάς ή σεισμού. Στις περιπτώσεις αυτές ευθύνη, σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος, έχουν οι Έλληνες ιδιοκτήτες των μαγαζιών και των κατοικιών, όπως επίσης οι Κρατικές και Δημοτικές Αρχές.

Οι αλλοδαποί λ.χ. νοικιάζουν ένα κατάστημα και αν πάρουν άδεια την παίρνουν για κάτι "αθώο", λ.χ. καφενείο και στη συνέχεια, με την ανοχή του ιδιοκτήτη και των Αρχών, το μετατρέπουν σε μπαρ, όπου διακινούνται γυναίκες και ναρκωτικά. Επίσης ένας μετανάστης νοικιάζει ένα διαμέρισμα και σ' αυτό μένουν ακόμη και τριάντα άτομα, που κοιμούνται στο πάτωμα και που πληρώνουν στον ιδιοκτήτη, μέσω του ενός που το παίζει σαν μεσίτης, με το κεφάλι και με 8ωρη βάρδια! Αν περάσει κανείς από την περιοχή καταλαβαίνει τα διαμερίσματα που κατοικούνται από μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών. Παπούτσια στα μπαλκόνια κάθε είδους, πολλές κουβέρτες κρεμασμένες και διάφορα ρούχα…Βέβαια και σπασμένα τζάμια, κλεισμένα με χαρτόνια…Αυτά στην Πλατεία Αμερικής, τρία - τέσσερα χιλιόμετρα από την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή των Ελλήνων. 

 Η κίνηση των πολιτών της Πλατείας Αμερικής απεύθυνε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στους αρμόδιους Υπουργούς, την οποία μπορεί να βρει ο αναγνώστης μας στην ιστοσελίδα τους, plateiakalliga.blogspot.com. Σ' αυτήν αναφέρουν την τραγική κατάσταση που βιώνουν και επισημαίνουν ότι "Ελλάδα δεν είναι μόνο η πλατεία Συντάγματος, η Εκάλη και το Καστρί. Ελλάδα είναι και τα Πατήσια" και τον ερωτούν ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, ώστε να αποκατασταθεί η έννομη τάξη στην περιοχή και να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και χωρίς φόβο σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές της Αθήνας. Μέτρα έχει υποσχεθεί ότι θα λάβει και ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας κ. Καμίνης, ο οποίος προεκλογικά έδειξε ότι γνωρίζει το πρόβλημα. Όμως είναι απαισιόδοξοι. Και να τους απαντήσει ο κ. Πρωθυπουργός και να τους υποσχεθεί ότι θα λάβει μέτρα, δεν πιστεύουν ότι θα συμβεί κάτι το ουσιαστικό.

 Κι αλήθεια διερωτώμαι είναι από ανικανότητα, από αδιαφορία  ή από ιδεολογία των αρχών η κατάντια αυτή της Πλατείας Αμερικής και των άλλων περιοχών της Αθήνας και ο διωγμός των Ελλήνων; Γιατί δεν είναι εύκολο να πεισθώ ότι λ.χ. οι αστυφύλακες, που υποτίθεται ότι κυνηγάνε τους μαύρους με τα λαθραία προϊόντα, ή τα προϊόντα μαϊμούδες δεν μπορούν να τους πιάσουν και ότι έτσι απλά αρκούνται στο να τους απωθήσουν από τις θέσεις που έχουν εγκατασταθεί. Δεν μπορώ να πεισθώ ότι είναι δύσκολο να συλλάβουν τους εμπόρους ναρκωτικών στο πάρκο της γωνίας των οδών Κύπρου και Πατησίων, δεν μπορώ να πεισθώ ότι δεν μπορούν να συλλάβουν όσους ανοικτά και κάθε βράδυ εκδίδουν γυναίκες στην οδό Πατησίων και εκτελούν το παράνομο επάγγελμα του μαστροπού ή του εμπόρου λευκής ή και μαύρης σάρκας.
 
Δεν μπορώ να πεισθώ ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν οι άδειες των μαγαζιών της περιοχής και να ελεγχθεί αν πληρούν τους όρους ασφαλείας και υγιεινής. Δεν μπορώ να πεισθώ ότι δεν μπορούν να ελεγχθούν ποιοι είναι νόμιμα στη χώρα και ποιοι είναι λαθρομετανάστες. Δεν μπορώ να πεισθώ ότι σε όσους έχουν καταλάβει αυθαίρετα τον ελεύθερο χώρο της Πλατείας Αμερικής δεν υπάρχει η δυνατότητα να τους δοθεί  κάπου στέγη και τροφή, για να ελευθερώσουν το χώρο.

Τι λοιπόν συμβαίνει; Πολλές απαντήσεις μπορούν να υπάρξουν. Όμως θέτω στους αρμοδίους και στον καθένα τους χωριστά ένα ερώτημα. Αν έμεναν στην πολυκατοικία με τα 30 άτομα και ό,τι αυτό συνεπάγεται και αν κατοικούσαν στην περιοχή της Πλατείας Αμερικής και βίωναν το διωγμό τον δικό τους και  των άλλων Ελλήνων,  θα αδιαφορούσαν; Ας έρθουν λοιπόν στη θέση αυτών των Ελλήνων που απέμειναν, ας βάλουν το χέρι στην καρδιά τους και ας πάρουν πρωτοβουλίες, σπάζοντας το όποιο ιδεολογικό και πολιτικό κατεστημένο, τη γραφειοκρατία και την αδιαφορία. Κι ας σκεφθούν πως αν δεν μπορούν να κρατήσουν τους Έλληνες στην Πλατεία Αμερικής πώς θα τους κρατήσουν στη Θράκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου