Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Σε βαθιά ύφεση η ελληνική μεταποίηση

Σε βαθιά ύφεση η ελληνική μεταποίησηΟ ελληνικός μεταποιητικός κλάδος εξακολούθησε να συρρικνώνεται το Νοέμβριο, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με την εγχώρια ζήτηση να παραμένει αναιμική.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) διαμορφώθηκε στις 43,9 μονάδες το Νοέμβριο από 43,6 μονάδες τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της Markit, παραμένοντας σταθερά χαμηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την επέκταση. Οι εισερχόμενες νέες παραγγελίες σημείωσαν νέα απότομη πτώση, υποχωρώντας για 15o συνεχή μήνα, με τις επιχειρήσεις να αναφέρουν ως κύριους λόγους την χαμηλή ζήτηση, κυρίως στην εγχώρια αγορά, και τον έντονο ανταγωνισμό.
Οπως τονίζεται, η ελληνική οικονομία παραμένει σε ύφεση για δεύτερη συνεχή χρονιά εξαιτίας των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου και των δυσμενών χρηματοπιστωτικών συνθηκών. Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της κυβέρνησης και της Κομισιόν, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί με ρυθμό 4,2% περίπου φέτος έναντι μείωσης κατά 2% πέρυσι.
«Η εξασθενημένη ζήτηση της αγοράς παρέμεινε ο κύριος παράγοντας μείωσης των συνολικών νέων παραγγελιών το Νοέμβριο. Ακόμα μία σημαντική συρρίκνωση των νέων εργασιών ανάγκασε τους Έλληνες κατασκευαστές να μειώσουν απότομα την παραγωγή τους και τα επίπεδα απασχόλησης με σκοπό τον περιορισμό του κόστους» ανέφερε η οικονομολόγος της Markit, κυρία Gemma Wallace.
«Τα επίπεδα της ζήτησης από το εξωτερικό σταθεροποιήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο της έρευνας, καθώς δεν πραγματοποίηθηκαν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Ωστόσο, νέες απεργίες αναμένονται κατά το τέλος του Νοεμβρίου και μέσα στο Δεκέμβριο».
Η απασχόληση στον μεταποιητικό τομέα κατέγραψε νέα μείωση τον Νοέμβριο, για 31ο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο, μειώθηκε με τον ασθενέστερο ρυθμό που έχει σημειωθεί τους τελευταίους εννέα μήνες.
Παρά την επιταχυνόμενη άνοδο των τιμών εισφορών, οι κατασκευαστές αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές παραγωγής τους για 26ο συνεχόμενο μήνα λόγω των δύσκολων συνθηκών.
kerdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου