Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Επιβεβαιώνεται πλήρως ο εκτροχιασμός της οικονομικής πολιτικής

Στο 15,5% διαμορφώνεται το έλλειμμα του 2009 και στο 9,3% για φέτος, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών. Επιβεβαιώνεται πλήρως ο εκτροχιασμός της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και πλέον τίθεται επί τάπητος η ανάγκη εξεύρεσης τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες. Με τα έσοδα να μην πηγαίνουν καθόλου καλά και την περαίωση να… περαιώνεται από τους πολίτες, η κυβέρνηση αναζητά άλλους τρόπους να βρει χρήμα. Ενώ διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, φαίνεται να ανοίγει το θέμα ευρύτερων περικοπών που θα επηρεάσουν και τον κόσμο. Η Λ. Κατσέλη είπε ότι μπορεί να εξοικονομηθούν 1,5 δισ. ευρώ από την φαρμακευτική δαπάνη το 2011, γεγονός που μπορεί να σημαίνει νοικοκύρεμα αλλά και περικοπές σε φάρμακα. Επίσης, θα κοπούν περί τα 500 εκατ. ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τι σημαίνει αυτό; Οτι θα μείνουν οι ασφαλισμένοι από φάρμακα και εξετάσεις;
Επίσης, θέμα χρόνο είναι η αύξηση του ΦΠΑ, ενδεχομένως σε έναν ενιαίο συντελεστή 15%.
Οπως και να έχουν τα πράγματα, επίσημα την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα πάντα και θα είναι σίγουρα διαφορετικά απ’ όσα μέχρι σήμερα σχεδιάζονταν.
Με αφορμή την αναθεώρηση επί τα χείρω του ελλείμματος, ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, πρότεινε τρία μέτρα: Πρώτος, θα χρειαστεί επιτάχυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή μεγαλύτερη μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος και επίτευξη μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων πιο νωρίς, δεύτερον, επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων (αρχίζοντας από την αναδιάρθρωση και εξυγίανση του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προβλέπεται στο σχετικό νομοσχέδιο), καθώς και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.
Επίσης, ζητούμενο είναι η συντονισμένη λήψη αναπτυξιακών διαρθρωτικών μέτρων προκειμένου να επισπευσθεί η ανάκαμψη της οικονομίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ικανοποιητικούς ρυθμούς ανόδου του ΑΕΠ που θα είναι διατηρήσιμοι.
Η κήρυξη χρεοκοπίας με αναδιάρθρωση του χρέους, εκτιμά η ΤτΕ, θα είχε άμεσες και σημαντικές αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τα περιουσιακά στοιχεία κάποιων «ξένων», αλλά και για ελληνικές τράπεζες, ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία εργαζομένων και Έλληνες ιδιώτες που κατέχουν σημαντικό μέρος του δημόσιου χρέους, όπως και για συνταξιοδοτικά ταμεία εργαζομένων άλλων χωρών και για τράπεζες χωρών της ΕΕ, που επίσης κατέχουν ένα άλλο σημαντικό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου