Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Βάζει (τώρα) πολύ ψηλά τον πήχη η ΝΔ

  Στην εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου η Ρηγίλλης έβαλε χαμηλά τον πήχη στη μάχη των περιφερειών και των «καλλικρατικών» δήμων, αλλά στην τελική ευθεία ανεβάζει τον πήχη σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.


Αρχικά στη ΝΔ εκτιμούσαν ότι τη 14η Νοεμβρίου ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης θα είχε το πολύ τέσσερις «γαλάζιες» νησίδες με το πράσινο να κυριαρχεί. Τώρα όμως εκτιμούν ως ρεαλιστικό το ενδεχόμενο εννέα περιφέρειες της χώρας να περάσουν σε «γαλάζια» χέρια με το ΠΑΣΟΚ να περιορίζεται μόλις σε τρεις.
Κεντρικά στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι το δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους πολίτες για το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ευνοεί τους «γαλάζιους» συνδυασμούς. Παράλληλα η Ρηγίλλης ποντάρει και στις εσωκομματικές έριδες που ξέσπασαν σε διάφορες περιφέρειες, εξαιτίας των προσώπων που επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ηγηθούν των «πράσινων» συνδυασμών.

Το ισοζύγιο

Έτσι σήμερα η ΝΔ θεωρεί ότι εκτός από τις περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με τους Παναγιώτη Ψωμιάδη και Γιώργο Δάκη, που από την αρχή θεωρούνταν τα «φαβορί» στα δύο αυτά «γαλάζια κάστρα», μπορεί να κερδίσει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και να κυριαρχήσει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Για τις δύο πρώτες περιφέρειες η εκτίμηση είναι ότι πολύ οριακά δεν θα κερδηθούν από την πρώτη Κυριακή, ενώ για την Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τοπικά στελέχη υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεταστροφή του κλίματος στη μουσουλμανική μειονότητα και αυτό δίνει σοβαρές πιθανότητες να επικρατήσει ο νυν «γαλάζιος» νομάρχης Γιώργος Παυλίδης στο β’ γύρο των εκλογών. Μάλιστα για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς του τις προσεχείς ημέρες προγραμματίζεται και άνοδος του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή.
Στη Ρηγίλλης εκτιμούν επίσης ότι στο β’ γύρο των εκλογών οι «γαλάζιοι» συνδυασμοί θα επικρατήσουν στις περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, του Ιουνίου (σ.σ. εφόσον το ΠΑΣΟΚ δεν συσπειρωθεί τις τελευταίες ημέρες), του Βορείου Αιγαίου και της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα έχουν αποδεχτεί ότι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας η ΝΔ θα υποστεί μεν ήττα στο πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια, αλλά όπως τονίζουν στελέχη της η περιφέρεια στην οποία κατοικοεδρεύει η μισή Ελλάδα θα ψηφίσει «αντιμνημονιακά».
Σε επίπεδο δήμων η Νέα Δημοκρατία ευελπιστεί ότι θα επικρατήσει στους δύο από τους τρεις μεγάλους, από τους οποίους και εξάγονται και τα πολιτικά συμπεράσματα. Η ΝΔ δεν περιμένει να καταγράψει σοβαρές επιδόσεις στον Πειραιά, όπου η υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου δεν περπατά.
Εκτιμά ότι την Κυριακή ο Νικήτας Κακλαμάνης θα είναι πολύ μπροστά έναντι του βασικού του αντιπάλου Γιώργου Καμίνη και το ίδιο αναμένει να συμβεί και στο δήμο Θεσσαλονίκης με τον Κώστα Γκιουλέκα.

Τι περιμένει στους δήμους της Β. Ελλάδας

Σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας η ΝΔ αναμένει καλές επιδόσεις στις περισσότερες πρωτεύουσες νομών είτε από τους χρισμένους υποψηφίους της είτε από τους «γαλάζιους» αντάρτες. Πιο συγκεκριμένα θεωρεί ότι θα βαφούν «γαλάζιοι» ο δήμος Σερρών, που τον διεκδικεί ο Θόδωρος Μηλίδης, και ο δήμος Κατερίνης, που τον επαναδιεκδικεί ο νυν δήμαρχος Σάββας Χιονίδης. Στο Κιλκίς η Ρηγίλλης δεν έδωσε το «χρίσμα» σε κανένα από τα δύο μεγαλοστελέχη της που διεκδικούν το δήμο, αλλά εκτιμάται ότι θα επικρατήσει ο σημερινός νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας. Αμφίρροπο θεωρεί η Ρηγίλλης το αποτέλεσμα στο δήμο Πολύγυρου Χαλκιδικής, εξαιτίας της μεγάλης κόντρας του επίσημου υποψηφίου της Αστέριου Ζωγράφου (νυν νομάρχης Χαλκιδικής) και του νυν δημάρχου Πολυγύρου Θωμά Καπλάνη, ενώ «μικρό καλάθι» κρατά για το δήμο Βέροιας, όπου κατεβάζει τον πρώην βουλευτή Λάζαρο Τσαβδαρίδη.
Τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών εκτιμά ότι θα κερδίσει η ΝΔ στην περιφέρει Δυτικής Μακεδονίας. Βέβαιη θεωρείται η επικράτηση του νυν νομάρχη Γιάννη Βοσκόπουλου στο δήμο Φλώρινας, ενώ στην Καστοριά εκτιμάται ότι θα επικρατήσει τελικά ο νυν νομάρχης Κωνσταντίνος Λιάνσης. Στα Γρεβενά η ΝΔ δεν έδωσε χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο, όμως στηρίζει υπογείως τον νυν νομάρχη Δημοσθένη Κουπτσίδη, τον οποίο εμφανίζει «φαβορί» του πρώτου γύρου των εκλογών. Στην Κοζάνη η επίσημη υποψήφια της ΝΔ  Άννα Νανοπούλου δεν προχωρά, αλλά δεν αποκλείουν και την έκπληξη…
«Γαλάζιοι», τέλος, αναμένει η ΝΔ ότι θα «βαφούν» οι δήμοι - πρωτεύουσες νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ακόμη και αυτοί στους οποίους το νεοδημοκρατικό στρατόπεδο είναι διχασμένο ανάμεσα στα επίσημα και τα αντάρτικα ψηφοδέλτια. Στην Ξάνθη αναμένουν την επανεκλογή του νυν δήμαρχου Μιχάλη Στυλιανίδη στο β’ γύρο των εκλογών, ενώ στην Καβάλα εκτιμούν ότι ο νυν νομάρχης Θεόδωρος Καλλιοντζής θα κερδίσει το δήμο, παρά το «αντάρτικο» του νυν δημάρχου Αριστείδη Σιμιτζή. Στη Δράμα τα στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι το δήμο θα κερδίσει είτε ο επίσημος υποψήφιός της Θωμάς Μαργαρίτης είτε ο «αντάρτης» νομάρχης Δράμας Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης. Στην Ορεστιάδα η ΝΔ δεν έδωσε χρίσμα, όμως εκτιμά ότι το δήμο θα κατακτήσει δικό της «παιδί», δηλαδή είτε ο Δημήτρης Μούζας είτε ο Βασίλης Μαυρίδης. Στην Κομοτηνή λένε ότι ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης «εύκολα ή δύσκολα» θα επανεκλεγεί, ενώ εκτιμούν ότι το «παιχνίδι» είναι ανοικτό και στην Αλεξανδρούπολη όπου έχει το χρίσμα ο Βαγγέλης Λαμπράκης. 

ΝΟΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Μεγάλη νίκη» βλέπει ο Δ. Αβραμόπουλος

Τον αέρα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών που πνέει τις τελευταίες ημέρες στη Ρηγίλλης μετέφερε χθες στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.
Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «όλα προαναγγέλλουν μεγάλη νίκη της παράταξής μας, που με τη σειρά της σηματοδοτεί ένα καινούργιο ξεκίνημα για την πατρίδα μας, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να αποδεσμευτούμε από τα δεσμά, τα οποία έχουν επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία και να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης».

Θέμα ποιότητας

Στο ερώτημα της «Θ» για τα «κέρδη» που προσδοκά η ΝΔ σε επίπεδο περιφερειών, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν θέλησε να μιλήσει με αριθμούς. «Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, αλλά καθαρά ποιοτικό και βαθύτατα πολιτικό», είπε, ενώ αναφορικά με το δίλημμα που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου στους πολίτες και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες επανέλαβε τη θέση της Ρηγίλλης. «Η ΝΔ δεν παίζει με τους θεσμούς», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «εφόσον προκύψει κάτι τέτοιο είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε μια αξιόπιστη και σοβαρή παράταξη και πάντως το θέμα αυτό δεν το ανοίξαμε εμείς». Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Ρηγίλλης στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα και στον υποψήφιο περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, οι οποίοι ωστόσο δεν ήταν στο χώρο της εκδήλωσης για να υποδεχτούν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ. Όπως έλεγαν οι διοργανωτές, και οι δύο θα περνούσαν στη συνέχεια.
Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν βουλευτές και πλήθος υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων και τοπικά στελέχη. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Βαρτζόπουλος με δηλώσεις του έσπευσε να στηρίξει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο. Κάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη να μην προκαλεί τους θεσμούς και αρνήθηκε ότι η αντίδραση του κ. Άνθιμου είναι ωμή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου