Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Έξω χτυπούν οι Γερμανοί, μέσα η τρόικα. Σάκος του μποξ οι Έλληνες μετά το «Άνσλους» του 21ου αιώνα


Συνέπεια της επί τουλάχιστον δύο χρόνια κατασυκοφάντησης της χώρας στο εξωτερικό είναι η συμπεριφορά που επιδεικνύουν συστηματικά πλέον οι εταίροι μας στην Ε.Ε., που, όπως αποδεικνύεται, εξήντλησαν και εξαντλούν όλη τους την αυστηρότητα μόνο στην πλάτη της Ελλάδας.
 
Πρωθυπουργός και υπουργός των Οικονομικών έχουν κάνει δέκα φορές τον γύρο της Ευρώπης μιλώντας για τα επίπεδα διαφθοράς στη χώρα μας, με αποτέλεσμα η Γερμανία, κατ’ εξοχήν εξαγωγέας διαφθοράς σε όλον τον κόσμο μέσω των εταιριών της, να έχει μετατρέψει την χώρα μας σε σάκο του μποξ και να της επιρρίπτουν όλες τις αμαρτίες ενός ανίκανου και διεφθαρμένου συστήματος με πανευρωπαϊκές διαστάσεις.
Μέσα στην σύγχυση, έκανε την εμφάνισή της και η Αυστρία, που σιγοντάροντας την Γερμανία και ενθυμούμενη προφανώς το «Άνσλους» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έσπευσε να «προσαρτηθεί» στο Βερολίνο και να διακηρύξει πως η Βιέννη δεν σκοπεύει να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί από το δάνειο προς την Ελλάδα, εφόσον η χώρα μας δεν τηρεί της υποχρεώσεις της έναντι του Μνημονίου.

Αλλά ακόμη και τώρα, στην χθεσινή συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό», ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να πει ότι παρέλαβε χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα της διεφθαρμένης χώρας, στήνοντας ειδικά δικαστήρια.

Υπέγραψαν το Μνημόνιο χωρίς διαπραγμάτευση – σε αντίθεση με την Ιρλανδία που καιρό τώρα συζητά το θέμα και στο τέλος θα μπει και αυτή σε μηχανισμό στήριξης, αλλά με εντελώς διαφορετικούς όρους – και μέχρι στιγμής καρκινοβατεί η έρευνα για την Ζήμενς με το Βερολίνο να έχει απλώσει πέπλο προστασίας γύρω από τους φυγάδες που έχουν παραδεχθεί ότι στην Ελλάδα «καλλιεργούσαν πολιτικές σχέσεις».

Για την δε υπόθεση της ΜΑΝ δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο από ένα πυροτέχνημα, κι’ ας μας πούλησαν τα λεωφορεία με τις… κεραίες. Φυσικά, θα πει κανείς. Αφού σε όλες αυτές τις υποθέσεις είχε εμπλακεί και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο παραμένει ακλόνητο στη θέση του. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει την ελληνική πλευρά να περάσει στην αντεπίθεση, όπως κάνει και η Γερμανία, η οποία, αν και γνωρίζει τα περί δωροδοκιών, προστατεύει, δια της Μέρκελ, τις γερμανικές εταιρίες – διαφθορείς.

Την ίδια ώρα, πόλεμος ξέσπασε στην Ελλάδα και με αφορμή όσα σχεδιάζονται για τις περικοπές στις ΔΕΚΟ. Χθες, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος ήταν σαφής: Ζήτησε άμεση εξυγίανση των ΔΕΚΟ, διότι, όπως είπε, είναι ο μόνος τρόπος να πειστούν οι δανειστές μας ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλες αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών και συντάξεων».

Ζήτησε επίσης κατάργηση οργανισμών και θέσεων του Δημοσίου, αποδίδοντας τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, στον υπερτροφικό δημόσιο τομέα.

Με δηλώσεις του στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Δασκαλόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να δείξει «πολιτικό θάρρος» και να προχωρήσει στην κατάργηση θέσεων του δημοσίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει κατορθώσει να συγκρουστεί με το βαθύ κομματικό κράτος.

«Κοιτάμε την πτώχευση στα μάτια, είμαστε σε οριακή καμπή της επιχείρησης διάσωσης του τόπου, χρειάζεται αναδιάταξη του Μνημονίου», τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος και γνωστοποίησε πως οι θέσεις του Συνδέσμου μαζί με αναλυτικό υπόμνημα για την αναδιάταξη του Μνημονίου, θα παρουσιαστούν σήμερα στις Βρυξέλλες, στον Επίτροπο των Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, αύριο στην κυβέρνηση και την Πέμπτη στους εκπροσώπους της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα.

Προκύπτει έτσι, ότι ο ΣΕΒ προχωρά σε άμεσες παρεμβάσεις τόσο εντός όσο, κυρίως, εκτός συνόρων, προκαλώντας την οργή της ΓΣΕΕ, της οποίας ο Πρόεδρος Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε πως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

«Οι υπεύθυνοι για τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, για τη μεγάλη στρατιά ανέργων, τολμούν να υποδείξουν στη κυβέρνηση και την τρόικα, απολύσεις στο δημόσιο τομέα της οικονομίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «αν ο δημόσιος τομέας χρεοκόπησε όπως λένε, αυτό οφείλεται – πέραν των άλλων – γιατί οι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν,  φοροκλέπτουν  και δεν πληρώνουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία».

Έκανε επίσης λόγο για «κρατικοδίαιτη και επιδοτούμενη επιχειρηματικότητα», η οποία, όπως είπε, «κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Προτρέπει σε απολύσεις εργαζομένων, όταν πολλοί εκ των εκλεκτών μελών τους, λεηλάτησαν το κράτος και εξακολουθούν να το λεηλατούν. Προτρέπει σε απολύσεις, την ίδια ώρα που κινδυνεύει να διαλυθεί πλήρως το σύστημα των ΣΣΕ, γιατί αυτό απαίτησαν να συμπεριληφθεί στο απαράδεκτο μνημόνιο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου