Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

«Όχι νέα μέτρα»: Είναι βέβαιο;

Κατηγορηματικός ο πρωθυπουργός – «αναμείνατε τη Εurostat» λέει ο Ντ. Στρος-Καν
«Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός – «όχι νέα μέτρα προς το παρόν, ίδωμεν όταν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του ελλείμματος», είπε ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Η απόσταση ανάμεσα στις δύο δηλώσεις μπορεί να είναι ανύπαρκτη, μπορεί όμως να φθάσει και σε διαστάσεις …αβύσσου. Και στη δεύτερη – και απευκταία εκδοχή – το ερώτημα θα είναι καθαρά πολιτικό: Ποίου ο λόγος θα έχει μεγαλύτερη ισχύ; Του πρωθυπουργού της χώρας ή του επικεφαλής του ΔΝΤ;

Απάντηση εν θερμώ, και ειδικά σε συνθήκες προεκλογικού «βιντεοπολέμου» δεν μπορεί να δοθεί. Στις 22 Οκτώβρη, όμως, θα έχουμε την τεχνοκρατική απάντηση της Eurostat – θα γνωρίζουμε επιτέλους εάν εκείνο το μοιραίο έλλειμμα του 2009 ήταν 14%, 15%, ή 16%... Και στις 15 Νοέμβρη θα έχουμε και το πολιτικό μήνυμα της κάλπης ανά χείρας.
Τότε, και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα πρέπει να δώσουν ο καθένας τη δική του απάντηση. Λαμβάνοντας αμφότεροι υπ’ όψιν κάποια ξεκάθαρα δεδομένα: Ο μεν πρωθυπουργός ότι δεν κουβαλά πια μόνον τις γαλάζιες αμαρτίες των greek statistics αλλά κι έναν χρόνο δικού του κυβερνητικού έργου για το οποίο κρίνεται. Και ότι – επίσης και κυρίως – το γεγονός πως οι πολίτες εξακολουθούν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να τον εμπιστεύονται δεν οφείλεται στον …φιλολαϊκό χαρακτήρα αυτού του κυβερνητικού έργου αλλά στην ειλικρίνεια με την οποία ο ίδιος δείχνει να δίνει τη μάχη.
Ο δε κ. Στρος Καν θα πρέπει να θυμάται ότι κι εκείνος έχει πίσω του έργο επί του οποίου κρίνεται – και στην Ελλάδα, και στην Ουγγαρία και την Ισλανδία επίσης. Και ότι, στα καθ’ ημάς τουλάχιστον, έχει ήδη πίσω του κι ένα “mea culpa” από πλευράς ΔΝΤ και μια πρώτη αναθεώρηση του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου