Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Α.Σαμαράς: Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του

Α.Σαμαράς: Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του

Επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από την Κέρκυρα όπου περιόδευσε, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, κατηγορώντας τον ότι δυσφημεί την χώρα του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήθελε τη συνενοχή και όχι τη συναίνεση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της χώρας. Το πρωί της Δευτέρας, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα του για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο, ενώ συναντήθηκε και με το Νομάρχη Κέρκυρας.
Ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε τις δηλώσεις Γιούνκερ ότι «κάποιος Έλληνας Πρωθυπουργός του είπε: ξέρω τα προβλήματα, αλλά τι να κάνω; κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα» για να επιτεθεί στον κ. Παπανδρέου λέγοντας: «όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο κ. Γιούνκερ δεν εννοούσε κάποιον άλλο πρώην Πρωθυπουργό, εννοούσε το σημερινό Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να δυσφημεί τη χώρα του. Δουλειά ενός Πρωθυπουργού δεν είναι να κρίνει τη χώρα «απ’ έξω», ως «τρίτος», ως «ουδέτερος παρατηρητής». Δουλειά του είναι να λύνει τα προβλήματα. Οι Πρωθυπουργοί δεν κατηγορούν τις χώρες που τους εξέλεξαν. Τις κυβερνούν. Οι Πρωθυπουργοί δεν «σχολιάζουν» τα προβλήματα των χωρών τους με τα πιο μελανά χρώματα. Τα λύνουν».
Ο κ. Σαμαράς όμως έστρεψε τα πυρά του και εναντίον του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλογίζοντάς του ότι «προσπάθησε για δύο εικοσιτετράωρα να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία, αποδίδοντας στον πρώην Πρωθυπουργό τις δηλώσεις Παπανδρέου. Τώρα που αποκαλύφθηκε ποιόν εννοούσε ο κ. Γιούνκερ, τι έχουν να πουν; Θα ζητήσουν τουλάχιστον συγγνώμη; Υπάρχει, άραγε, η λέξη «συγγνώμη» στο λεξιλόγιό τους;».

Ο κ. Σαμαράς όμως αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ ο οποίος είχε ειδοποιήσει τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, από τις αρχές του 2009, για τα προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας για να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «εννιά μήνες αργότερα, παρίστανε ότι δεν ήξερε τίποτε κι έταζε στους πάντες τα πάντα».
Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του κ., Γιούνκερ ως επιχείρημα ότι δικαιώνονται οι δικές του τοποθετήσεις που ζητούσε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία από το 1981:
«Βγαίνει ο κ. Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Ευρωζώνης και λέει το εξής αποκαλυπτικό: Ότι τα προβλήματα της Ελλάδας έχουν τις ρίζες τους τρείς δεκαετίες πριν! Τι σύμπτωση! Αυτό ακριβώς έλεγα εδώ και μήνες. Ότι η Ελλάδα έκανε «ανάπτυξη» και «κοινωνική πολιτική» με δανεικά. Και δεν το έκανε τα τελευταία χρόνια, το έκανε τις τελευταίες δεκαετίες. Γι’ αυτό και ζήτησα, αν πρόκειται να γίνει Εξεταστική για την Οικονομία, να πάει πίσω ως το 1981. Τώρα επισημαίνουν το ίδιο ακριβώς και ανώτατοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Επανέλαβε δε την πρότασή του «να πάει η Εξεταστική και μετά τον Οκτώβριο του 2009. Για να δούμε πώς ακριβώς οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο, ενώ μπορούσαμε να το αποφύγουμε, όπως το απέφυγαν άλλες χώρες».
Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του υποστήριξε ότι το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος και ότι προσφύγαμε στην τρόικα από λάθη και παραλείψεις της σημερινής κυβέρνησης.
«Το Μνημόνιο αποδεικνύεται άδικο, επώδυνο και αναποτελεσματικό» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε να μην επιβληθούν άλλοι φόροι αλλά να ληφθούν αναπτυξιακά μέτρα. «Όσο μεγαλώνει η ύφεση, όσο πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα και η ανεργία, τόσο μεγαλώνει και το έλλειμμα. Διότι η οικονομία πνίγεται. Και δεν μπορεί να αποδώσει υγιή έσοδα για να μειώσει το έλλειμμα. Το Μνημόνιο ανατροφοδοτεί το έλλειμμα: το μειώνει από τη μια πλευρά και το μεγαλώνει από την άλλη, με την ύφεση που προκαλεί» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και ζήτησε να υιοθετηθούν οι προτάσεις του για ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής.
Ο κ. Σαμαράς έκανε και αυτοκριτικές αναφορές λέγοντας ότι «έχουμε πάρει τις αποστάσεις μας και έχουμε τραβήξει τις διαχωριστικές μας γραμμές από το δικό μας χθες» και πρόσθεσε ότι: «μπορεί να έκανε σφάλματα η Νέα Δημοκρατία όταν κυβέρνησε, αλλά τις συντάξεις των 700 ευρώ δεν τις πετσόκοψε! Τους συνταξιούχους δεν τους οδήγησε στην πείνα. Τους νέους δεν τους οδήγησε στη φυγή. Τους μικρομεσαίους δεν τους οδήγησε στα λουκέτα. Τους εργαζόμενους δεν τους οδήγησε στη μόνιμη ανασφάλεια. Και τους ανέργους δεν τους οδήγησε στην απελπισία! Την αυτοκριτική μας την κάναμε πρώτοι και μόνοι! Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική».
Τέλος ο κ. Σαμαράς έθεσε το δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας: «Σκεφτείτε: θέλετε να έχει το ΠΑΣΟΚ λόγους να νιώθει ευχαριστημένο; Θέλετε να του «λύσετε τα χέρια» για να συνεχίσει την πολιτική του και να πάρει και χειρότερα μέτρα από εκείνα που ήδη ετοιμάζει; Ή θέλετε να νιώσει «ζεματισμένο»; Και να πάρει το μήνυμα ότι «ως εδώ ήταν», η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα ψέματα, δεν αντέχει άλλη υποκρισία, δεν αντέχει άλλη ασφυξία; Αλήθεια τι μήνυμα θα στείλουμε;».
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου