Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πλήρης η αποτυχία της Οικονομικής Πολιτικής, και το ναυάγιο του 2013 προβλέψιμο

του Σπύρου Χατζάρα
Οι αυτοκτονίες για «οικονομικούς λόγους» και λόγω τοκογλυφίας είναι καθημερινές.. Τα χρέη έπνιξαν 52χρονο επιχειρηματία από την Αθήνα και έπεσε από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Σε αυτοκτονία οδηγήθηκε 58χρονος έμπορος της λαχαναγοράς του Ηρακλείου, που αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Νεκρός στο ψητοπωλείο του στις Σέρρες βρέθηκε 42χρονος.

Πάνω από 1.400 βιοτεχνικές επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο», το πρώτο εξάμηνο του 2010 στην Αθήνα .Στην Θεσσαλονίκη διαγράφηκαν 2.010 επιχειρήσεις. Ένα στα πέντε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι ξενοίκιαστο. Οι εμπορικές πιάτσες της πρωτεύουσας ερημώνουν. Το 30% των εμπορικών καταστημάτων του νομού Θεσσαλονίκης έχει αναστείλει τη λειτουργία του το τελευταίο διάστημα. Η μείωση του τζίρου της βιοτεχνίας το 2009 ήταν τουλάχιστον 30%-35%, και τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα. Πάνω από το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πληρώνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 3-4 μηνών, από τους πελάτες του. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κλείσουν ακόμα 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Νέες «επιχειρήσεις» δημιουργούν μόνο, νέοι και άνεργοι, οι οποίοι μπροστά στα αδιέξοδα της αγοράς εργασίας στρέφονται στην «εύκολη λύση» , να ανοίξουν ένα μαγαζάκι, για να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο». Στην Κεντρική Μακεδονία δίδονται αυτή την περίοδο 131.000 επιδόματα ανεργίας, εκ των οποίων τα 100.000 σε ανέργους στη Θεσσαλονίκη. Οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι έκλεισαν χρόνο στην ανεργία δεν λαμβάνουν πλέον επίδομα. Σε πανελλαδικό επίπεδο το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι από τις 800.000 ανέργους σήμερα, θα φθάσουμε το 1 εκατομμύριο, στο τέλος του χρόνου.

Η κυβέρνηση προκαλεί συνθήκες μαζικής φτώχειας. Ένας στους τρεις Έλληνες δηλώνει έτοιμος να εγκαταλείψει τον τόπο διαμονής του και να εγκατασταθεί σε άλλη περιοχή ή χώρα, για ανεύρεση εργασίας . Και ενώ η κυβέρνηση - ΔΝΤ ανασκολοπίζει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι δήθεν συνδικαλιστές ωρύονται, καθυστερημένα για τα εργατικά δικαιώματα. Χρόνια και χρόνια οι ατσαλάκωτοι εργατοπατέρες, και οι πολλαπλώς αμοιβόμενοι, έπαιξαν το ρόλο του κομματικού και κυβερνητικού υπηρέτη απαξιώνοντας οι ίδιοι το ρόλο τους. Κι ο «κυρίαρχος» λαός οδύρεται και ολοφύρεται.

Το ΠΑΣΟΚ τελεί σε πλήρη μικροκομματικό αναβρασμό. Οι «τριβές» μεταξύ υπουργών και οι διαφοροποιήσεις βουλευτών συνεχίζονται. Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός, καθώς βγήκε στο πεζοδρόμιο μέχρι και ο Αρειος Πάγος. Κάθε μέρα που περνά οι ζυμώσεις για τον ανασχηματισμό εντείνονται. Υπουργοί, βουλευτές και συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν να διερευνήσουν τις προθέσεις του και, ακολούθως να τις επηρεάσουν.

Κατά τα λοιπά, πλήρης η αποτυχία της Οικονομικής Πολιτικής, και το ναυάγιο του 2013 προβλέψιμο
Στους έξι πρώτους μήνες του 2010, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,5% έναντι ετήσιου στόχου 14,5%, παρα την ραγδαία αύξηση των συντελεστων. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Mirko Cvetković, που και αυτός είναι «όμηρος» του ΔΝΤ, δήλωσε ότι δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές του ΦΠΑ στο άμεσο μέλλον , διότι, «τη στιγμή που είμαστε ακόμα όμηροι της ύφεσης η πρόσθετη φορολόγηση της ζήτησης θα μπορούσε να προκαλέσει την επιστροφή στην κατάσταση της κρίσης».

Η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του προϋπολογισμού κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθε σε 1,4 δισ. ευρώ. Το έλλειμμα μειώνεται τεχνητά , λόγω των περικοπών μισθών και συντάξεων , (οι πρωτογενείς δαπάνες υποχώρησαν κατά 12,8% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 30,1 δισ. ευρώ, όταν ο ετήσιος στόχος είναι να μειωθούν κατά 5,5%), των καθυστερήσεων στις πληρωμές του Δημοσίου, και του δραματικού περιορισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που μειώθηκαν κατά 39,8% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης 4%.
Ο επίσημος πληθωρισμός, σπάει όλα τα κοντέρ και διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, για τα τελευταία 12 χρόνια. 5,2% ! Σε συνθήκες ύφεσης. Ανατρέποντας όλες τις οικονομικές θεωρίες .Ο στόχος του Μνημονίου για τον πληθωρισμό είναι 1,9% για το 2010. Αλλά δεν ρώτησαν το τραπεζικό Καρτέλ. Οι τράπεζες έχουν ανεβάσει κατακόρυφα το κόστος του χρήματος, ακόμη και για υφιστάμενα δάνεια, οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο.
Η πολιτική και κοινωνική απάτη παντού και σ’ όλες τις μορφές

Ύφεση 3% ως 4% προέβλεψε για φέτος, ο υπουργός Οικονομικών , ποσοστό που είναι πιο «αισιόδοξο» σε σχέση με το τι προβλέπει το Μνημόνιο (4%). Ο υπουργός , παραδέχτηκε ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι μειωμένα κατά 10% με 15% φέτος. Η Citi που στηρίζει την πράσινη διακυβέρνηση, βλέπει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν μοιάζει τόσο βαθειά όσο πολλοί φοβόντουσαν πριν από δύο μήνες.

Για μετά το 2013 το Βερολίνο , διέρρευσε στο «Spiegel», το σχέδιο της για ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, που θα συνδυαστεί με… ανεξέλεγκτη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ένα νέο κλαμπ πιστωτών, μετά τα κλαμπ του Λονδίνου και του Παρισιού, το «Κλαμπ του Βερολίνου».

«Καμία πρόταση για ελεγχόμενη πτώχευση δεν είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα, εφόσον ακολουθούμε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμευτήκαμε», δήλωσε ο ατρόμητος υπουργός χρεωκοπίας. Η πρόταση της Γερμανίας συζητήθηκε στο συμβούλιο, αλλά «όχι εις βάθος», και το «αισιόδοξο ανθρωπάκι» εκτίμησε ότι προς το παρόν «δεν συγκεντρώνει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κρατών-μελών.


ΥΓ. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλος, που ανέλαβε την έρευνα, για τα «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαίρου , και στα οποία εμπλέκεται ο Ολυμπιακος Βόλου, είναι αδελφός του Θανάση Κανελλόπουλου, εκπροσώπου του Ολυμπιακου Βόλου στην Σουπερλίγκα. Όπως το είπε ο Ρακιντζής : «Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου». Η δικαιοσύνη, από χρόνια βρίσκεται σε μόνιμες διακοπές κυνηγώντας τις... προαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου