Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Σαμαράς: “Μια Τρύπα στο Νερό” το Μνημόνιο - Υπέρ των Συγχωνεύσεων Τραπεζών

Σαμαράς: “Μια Τρύπα στο Νερό” το Μνημόνιο - Υπέρ των Συγχωνεύσεων Τραπεζών Με βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου από το παρελθόν ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου του στη ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας να καταδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. “Αυτό λέγεται πολιτική εξαπάτηση” τόνισε ο κ. Σαμαράς, σχολιάζοντας το βίντεο που έδειξε στους δημοσιογράφους και επανέλαβε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν "μονόδρομος". Σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (καμποτάζ, ενέργεια, οδικές μεταφορές), ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε σύγχυση. 

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η κρίση ελλείμματος που παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ, μετατράπηκε σε πρωτοφανή κρίση δανεισμού, λόγω των άστοχων κινήσεων του κ. Παπανδρέου – τόσο στο επικοινωνιακό πεδίο, όσο και σε επίπεδο οικονομικού σχεδιασμού. “Ούτε πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών δεν θα είχε κάνει τέτοια λάθη" σημείωσε, αναφερόμενος στις προβλέψεις του Μνημονίου, για “τις οποίες η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε καν”. Η αξιωματική αντιπολίτευση “δεν μπορούσε να δώσει λευκή επιταγή για τρία χρόνια” υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση γιατί συντάσσεται με την άκρα αριστερά στην “αντι-μνημονιακή” του ρητορική. Μάλιστα, άφησε και αιχμές εναντίον του κ. Παπανδρέου, αφήνοντας να εννοηθεί εμμέσως ότι η πορεία προς την επιτήρηση ήταν προσχεδιασμένη, αφού η συμπεριφορά του πρωθυπουργού πριν από τον Μάιο ήταν "περίεργη".
Σε ό,τι αφορά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ο αρχηγός της Ν.Δ. δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναινέσει, εφόσον διερευνηθούν και τα πεπραγμένα προ του 2004, αλλά και μετά του 2009. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα γίνει νέα εξεταστική για τις επόμενες και προηγούμενες περιόδους της κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν γίνει εκείνος πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι τους λογαριασμούς του με το παρελθόν τους έχει κλείσει "μέχρι αυτομαστιγώματος" και επανέλαβε ότι επαφίεται στον κ. Καραμανλή να επιλέξει "πότε θα μιλήσει".
Σε ερώτηση “που θα βρεθούν τα χρήματα, αν δεν υπάρχει το Μνημόνιο”, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τα δικά του προβλήματα, ως προβλήματα άλλων. Επίσης, κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι έφερε την Ελλάδα προ αδιεξόδου, εκτοξεύοντας τα spreads. Ως προς την προοπτική υπογραφής νέου Μνημονίου από το 2013 και μετά, ο κ. Σαμαράς απέφυγε να απαντήσει ευθέως περί αναδιαπραγμάτευσης, αρκούμενος να υποστηρίξει ότι με το δικό του οικονομικό πρόγραμμα, το έλλειμμα θα έχει μηδενιστεί μέχρι το 2011 και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ θα έχει αυξηθεί κατά 14%. Προσέθεσε ότι τις θέσεις της ΝΔ υιοθετούν πλέον και οι ξένοι, τόσο οι αναλυτές, όσο και οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ και ως εκ τούτου ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος. Πάντως, απέφυγε να ζητήσει εκλογές.
Για την υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Σαμαράς κάλυψε απόλυτα τον κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι τυχόν κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή δεν θα προσέθετε τίποτα στις έρευνες για το θέμα, ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εφευρίσκει σκάνδαλο ροής πολιτικού χρήματος εκεί που δεν υπάρχει. Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει “την τρίτη κατά σειρά”, όπως είπε, κατάθεση της κυρίας Πελέκη, ενώ σημείωσε ότι η “μάρτυς, αν είναι αξιόπιστη, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη α λα καρτ”.
Ο κ. Σαμαράς πήρε αποστάσεις από τον σύμβουλό του, κ. Βάρδα, διαμηνύοντας ότι ακόμη και αν χρειάζονταν 180 ψήφοι στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία δεν θα το ψήφιζε. “Ο σύμβουλος είναι για να συμβουλεύει και ο αρχηγός για να αποφασίζει”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε την κυρία Μπακογιάννη και τον κ. Καρατζαφέρη ότι έχουν συνταχθεί με το ΠΑΣΟΚ.
Για το θέμα των συγχωνεύσεων των τραπεζών, ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ, χωρίς όμως να τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων προτάσεων, αναμένοντας, όπως είπε, τις εισηγήσεις των αξιολογητών. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και χαρακτήρισε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο "ανενεργή δεξαμενή ρευστότητας". 
Τέλος, ο ηγέτης της ΝΔ υπερασπίστηκε την επιλογή του Βασίλη Κικίλια για την περιφέρεια Αττικής, λέγοντας ότι αντιπροσωπεύει την ανανέωση και του έπλεξε το εγκώμιο. Σε γενικές γραμμές, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του στην επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση μονοεδρικών περιφερειών, χαρακτηρίζοντας το Γερμανικό μοντέλο "αρχηγοκεντρικό", σε ένα σύστημα που είναι ούτως ή άλλως "πρωθυπουργικοκεντρικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου