Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Βρέθηκε ο αποδιοπομπαίος τράγος;

thumb
Από την Κουκίδα

Όσο πλησιάζει η ΔΕΘ τόσο ανησυχεί το Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός -αναγκαστικά πλέον- έχει αρχίσει να ενημερώνεται για το κραχ στην πραγματική οικονομία. Και ψάχνει αποδιοπομπαίο τράγο για να ρίξει ευθύνες.
Η Kουκίς μαθαίνει ότι το εξιλαστήριο θύμα βρέθηκε στο πρόσωπο της κυρίας Κατσέλη
η οποία αναμένεται να χρεωθεί τις καθυστερήσεις στο ΤΕΜΠΜΕ. Βλέπετε ο Γιώργος Παπανδρέου -πέρα από το ασφαλές πλέον χώσιμο στις τράπεζες ότι δεν δανείζουν στον κοσμάκη - σκοπεύει, από το βήμα της ΔΕΘ, να κάνει και αυτοκριτική, αφού πάει στην Θεσσαλονίκη χωρίς ουσιαστικό κοινωνικό πακέτο. Θέλει να πει ότι και το κράτος κωλυσιέργησε (προφανώς μόνο στα προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ).  Δεν μπορεί να τα χώσει στον Παπακωνσταντίνου γιατί είναι σαν να βάζει αυτογκόλ, έτσι η υπουργός Oικονομίας, που υπονομεύθηκε κατά κόρον από τον υπουργό Oικονομικών, φαντάζει ως καταλληλότερη ..λύση.
Πάντως οι γκάφες του υπουργείου Oικονομικών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο πανικός για την  υστέρηση εσόδων και τη προοπτική νέων μέτρων το 2010, προκαλεί αλαλούμ και οι αντιφατικές δηλώσεις των αξιωματούχων δίνουν και παίρνουν.
Πρώτα το ΥΠΟΙΟ διέρρευσε ότι δεν θα μετατάξει βασικά προιόντα και υπηρεσίες στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% όπως σχεδίαζε αρχικά γιατί (τώρα το κατάλαβε;) θα προκαλέσει νέο κύκλο ανατιμήσεων, αισχροκέρδεια και υψηλό πληθωρισμό. Για να το κάνει αυτό όμως πρέπει να βρει ισόποση εναλλακτική λύση.
Η φαεινή ιδέα που διέρρευσε είναι ότι εξετάζεται η κατάργηση του χαμηλού συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης και το αγροτικό πετρέλαιο! Ο σάλος που προκλήθηκε καθώς ένα τέτοιο μέτρο θα διπλασιάσει τις δαπάνες σε κάθε νοικοκυριό, έκανε την κυβέρνηση να το μαζέψει. Στο περίπου όμως. Γιατί ο Χρήστος Παπουτσής στο δελτίο του ΑLTER  το βράδυ της Πέμπτης είπε ότι η κυβέρνηση μελετάει εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, προς τα ΚΑΤΩ όμως! Και κατήγγειλε για ακόμα μια φορά τα μέσα ενημέρωσης που σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις.
Όυτε η ίδια η κυβέρνηση ξέρει τι πράττει. Μέχρι να καταλήξει (να μας πει η τρόικα δηλαδή) πως θα βρει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε έσοδα θα ακούσουμε πολλά μαργαριτάρια. Όλα υπό την σοσιαλιστική ιδεολογία που διακατέχει την κυβέρνηση βεβαίως, βεβαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου