Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

"Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το αδιέξοδο"


Για πολιτική εξαπάτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, από τη ΔΕΘ, μέσω βίντεο στο οποίο παρουσίασε προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι επρόκειτο να ακολουθήσει η κυβέρνησή του. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά απόρροια της μικροκομματικής πολιτικής που άσκησε ο κ. Παπανδρέου, η οποία και μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος που παρέλαβε, σε πρωτοφανή κρίση δανεισμού. Με αποτέλεσμα "ο κ. Παπανδρέου να μην διαπραγματεύεται με το περίστροφο πάνω στο τραπέζι - όπως διατείνονταν η κυβέρνηση - αλλά με το περίστροφο στον κρόταφο".

 Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ Σαμαράς κατηγόρησε την πολιτική υλοποίησης του μνημονίου ως αδιέξοδη, λέγοντας ότι οδηγεί σε ύφεση, η οποία με τη σειρά της μεγαλώνει τα ελλείμματα προσθέτοντας ότι "έτσι κάνουμε μια τρύπα στο νερό".

    Καταψηφίσαμε το μνημόνιο είπε, γιατί δεν μπορούσαμε να δώσουμε λευκή επιταγή για τρία χρόνια, εξηγώντας ότι το μνημόνιο έχει όρους για τρεις προϋπολογισμούς και αντίστοιχες εισοδημοτικές πολιτικές.

    Συνοψίζοντας την οικονομική θέση του κόμματός του, ο κ Σαμαράς είπε ότι "εμείς πιέζουμε για αλλαγή στο μίγμα οικονομικής πολιτικής, για να βγούμε πιό γρήγορα στις αγορές, αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο".

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, απάντησε ότι δεν θα δεχθεί να αφορά μόνον το διάστημα 2004-2009 γιατί υπάρχει και το πριν και το μετά και εμείς αν το αγνοήσουν θα το διερευνήσουμε όταν έχουμε αυτή τη δυνατότητα.

    Για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, ερωτηθείς αν ήρθε η ώρα να μιλήσει, απάντησε ότι δεν θα υποδείξει εκείνος σε έναν πρώην πρωθυπουργό πότε και αν θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, προσθέτοντας ότι "τους λογαριασμούς με την παράταξή μου τους έχω κλείσει και μάλιστα με αυτοκριτική αυτομαστιγώματος που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.
 
 Προς τις παραγωγικές τάξεις
Το βράδυ του Σαββάτου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλησε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, για τα επτά ψέματα που "σηματοδοτούν την εποχή της παρακμής", εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. «Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από  το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σαμαράς. Tόνισε, δε, πως «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα». Επίσης, προσέφερε πλήρη κάλυψη στην οικονομική πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εισερχόμενος στην αίθουσα, έτυχε θερμής υποδοχής.
Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κύριος Σαμαράς κάλεσε τους Έλληνες "να αντισταθούν στην προσπάθεια εκφοβισμού τους και να ψηφίσουν τις ελπίδες τους και όχι τους φόβους τους".
 
Μπροστά στις παραγωγικές δυνάμεις

Στην σαββατιάτικη ομιλία του ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, είτε για την αναφορά «λεφτά υπάρχουν...», είτε για τα μέτρα του Μνημονίου και παρατήρησε: «Θα μου επιτρέψετε να επικαλεστώ και τη συνηγορία άλλων, όπως για παράδειγμα, ενός πολύ γνωστού σε όλους σας προσώπου, που είπε πρόσφατα το εξής καταπληκτικό:"Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης". Αλήθεια, ποιος είπε τα λόγια αυτά, κατά λέξη μάλιστα; Όχι εγώ. Ούτε κάποιος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Το είπε ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο σημερινός πρωθυπουργός, πέρσι το Σεπτέμβριο, απ' αυτό εδώ το βήμα. Και το είπε αναφερόμενος σε πολύ πιο ήπια μέτρα, που τότε εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής. Κι ύστερα ήλθε ο ίδιος στην κυβέρνηση και δεν "πάγωσε" απλά τους μισθούς στο δημόσιο. Τους μείωσε κιόλας. Όπως πετσόκοψε και τις συντάξεις ιδιωτικού και Δημόσιου. Ακόμα και τις συντάξεις των 700 ευρώ. Και δεν αύξησε απλώς τους φόρους στη μεσαία τάξη. Τους εκτίναξε κυριολεκτικά. Και διαλύει πλέον τη μεσαία τάξη. Τότε κατήγγελλε το ελάχιστο. Και σήμερα διέπραξε το μέγιστο». 
Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε πρόβλημα ασυνεννοησίας στην κυβέρνηση και σχετικά με τον ανασχηματισμό παρατήρησε: «Η κυβέρνηση έσπασε όλα τα ρεκόρ ασυνεννοησίας. Και απόλυτης έλλειψης συντονισμού. Για την ακρίβεια, βρίσκεται μήνες τώρα σε ένα ακήρυκτο "εμφύλιο πόλεμο": Κάθε υπουργός άλλα λέει κι άλλα κάνει, από εκείνα που δηλώνουν συνάδελφοί του σε άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία. Και τώρα, πριν λίγες μόλις μέρες, είδαμε έναν πρωτοφανή ανασχηματισμό. Η ίδια η κυβέρνηση προανήγγειλε "μικρότερο και πιο ευέλικτο" κυβερνητικό σχήμα. Και δημιούργησε μια από τις πιο πολυπληθείς κυβερνήσεις που έχουν υπάρξει ποτέ. Προανήγγειλε "καλύτερο συντονισμό". Και τώρα όλοι αναρωτιούνται αμήχανα ποιος θα συντονίζει ποιον. Και ποιος θα συντονίζει τους... συντονιστές. Γιατί ορίζεται "αναπληρωτής πρωθυπουργός" ο υπουργός των Εσωτερικών, ο οποίος συντονίζει πάνω από τον «συντονιστή» Αντιπρόεδρο, ο οποίος θα παραβρίσκεται στην ομάδα συντονισμού, μόνον όταν τον προσκαλέσουν εκτάκτως. Κατάλαβε κανείς τίποτα; Τραγέλαφος». 

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ξέχασε τη Θεσσαλονίκη και κάνει βήματα πίσω, αναφερόμενος και στην κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης και τη μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης. Όπως είπε, τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης φαίνονται από το ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου έκλεισαν στη Θεσσαλονίκη 2.140 επιχειρήσεις, ενώ οι άνεργοι στην ευρύτερη περιοχή μόνο της Κεντρικής Μακεδονίας έφτασαν τους 149.284.

Επισήμανε, ακόμα, ότι την ώρα που τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης παραμένουν στάσιμα, ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας εξήγγειλε master plan για την περιοχή. «Όμως, η Θεσσαλονίκη έχει πρώτα απ' όλα ανάγκη να υλοποιηθούν τα έργα που σχεδιάσθηκαν και ξεκίνησαν από τη ΝΔ. Η κ. Μπιρμπίλη εξήγγειλε "μίνι υποθαλάσσια" και ο κ. Ρέππας "ζεύξη του Θερμαϊκού". Τάζουν λαγούς με πετραχήλια χωρίς καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης. Κατά το συνήθειο του ΠΑΣΟΚ, εξαγγέλλουν ό,τι προλάβουν», είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι κλείνει μια ολόκληρη ιστορική περίοδος για την Ελλάδα. «Τέλειωσαν τα ψέματα. Και τώρα χρειαζόμαστε αλήθειες για να πάμε μπροστά. Χρειαζόμαστε κοφτερές αλήθειες. Όχι "στρογγυλεμένα λόγια". Εμείς δεν πιστεύουμε, απλώς, ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται αληθινή επανάσταση. Επανάσταση συνειδήσεων. Επανάσταση στις προτεραιότητες της Πολιτικής και στη νοοτροπία της Κοινωνίας. Ένα αληθινό σοκ ανταγωνιστικότητας, επενδύσεων και διάχυσης ευκαιριών».

Για την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι θα εκδοθεί η κάρτα του πολίτη σχολίασε ότι «δεν χρειάζεται, διότι θα επιβαρύνει τη γραφειοκρατία» και πως μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πολίτης με την αστυνομική ταυτότητα και τους αριθμούς, που τον χαρακτηρίζουν (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ).    
Σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι μεταξύ άλλων ότι "η τακτική "για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ" χρησιμοποιήθηκε συστηματικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ για να δικαιολογήσει την απραξία τους. Ας αναλογιστεί, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς τα τότε αποτελέσματα και την τότε κατάληξη». 
Το υπόλοιπο πρόγραμμα 
Το πρωί του Σαββάτου, μετά την επίσκεψή του στα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ,ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την «ανταγωνιστικότητα» και την «εξωστρέφεια» ως τα «μεγάλα ζητούμενα για την ελληνική οικονομία». Οπως είπε χαρακτηριστικά «ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα στη διάσταση, μιας οικονομικής πολιτικής που δε συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε». "Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα παντού" υπογράμμισε. Παράλληλα ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις Ελληνικές Επιχειρήσεις σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούν. Τόνισε δε ότι τέτοιες Εκθέσεις δίνουν τη δυνατότητα για διαφήμιση της χώρας, σε μια στιγμή που έχει υποστεί μεγάλη δυσφήμιση στο εξωτερικό.
Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και βουλευτές, περπάτησε στην οδό Τσιμισκή και στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους μέχρι τα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του. Στη διάρκεια της διαδρομής ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε καταστηματάρχες, καταναλωτές και περαστικούς και είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες μαζί τους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραβρέθηκε σε εκδήλωση της παράταξης ΔΑΚ ΜΜΕ και σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο «Ολύμπιον».

Το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Π. Ψωμιάδη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσ/νίκης, Κ. Γκιουλέκα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου