Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Με εφτά ψέματα μας πήγαν στο Μνημόνιο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΙΚΗ ΖΟΡΜΠΑ

Του… ΠΑΣΟΚ τα παραμύθια επιχείρησε να ξεσκεπάσει χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς, στο Βελλίδειο κέντρο, στην επίσημη πρώτη του εμφάνιση υπό τη νέα του ιδιότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς άδραξε χθες την ευκαιρία να αναδείξει τα «επτά ψέματα του ΠΑΣΟΚ» αναφορικά με την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και τους επαχθείς όρους του Μνημονίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Ν.Δ., απευθυνόμενος στους πληττόμενους από την κρίση παραγωγικούς φορείς της χώρας, επιχείρησε να τα ανασκευάσει ένα προς ένα, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι το μέλημά του για το προσεχές διάστημα θα είναι να αποκαλύψει την αλήθεια που όπως εκτίμησε αποκρύπτει σκοπίμως το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με…
1) Τι οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή κρίση.
2) Ποιες χρόνιες παθογένειες συσσωρεύτηκαν οδηγώντας τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.
3) Την πλασματική εικόνα του μονόδρομου που καλλιέργησε το ΠΑΣΟΚ στον δρόμο για το ΔΝΤ.
4) Ποιος και τι πταίει που οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο.
5) Ποιες ήταν οι πραγματικές συνθήκες της ελληνικής Οικονομίας σε αντίθεση με όσα διατείνεται η κυβέρνηση.
6) Και, τέλος, τι δεν έκανε -ενώ μπορούσε- το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφύγουμε το Μνημόνιο.
Τονίζοντας δε και μάλιστα εμφατικά την παραδοχή πλέον αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που συνοψίζεται grosso modo στο «η συνταγή που ακολουθεί η Ελλάδα λόγω των ιδιομορφιών της Οικονομίας της, δεν είναι η ενδεδειγμένη», επανέλαβε ότι η επιμονή της Ν.Δ. για «άλλο μίγμα πολιτικής» ως απαραίτητη προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση, κερδίζει διαρκώς και σταδιακά, διεθνώς, έδαφος.
Ο Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας χθες τη σφοδρότερη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ στους έντεκα συνολικά μήνες διακυβέρνησής του, αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στα αδιέξοδα που οδηγεί τη χώρα η κυβερνητική πολιτική όσο και στην εναλλακτική πρόταση που αντιτείνει η Ν.Δ. προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα το ταχύτερο δυνατό από το Μνημόνιο.
Αδήριτη ανάγκη αποτελεί για τον πρόεδρο της Ν.Δ. η «αλλαγή στο μοντέλο ανάπτυξης», όπως χαρακτηριστικά είπε, που ακολουθεί η χώρα. Χωρίς την αναπτυξιακή πολιτική, εξήγησε, η Ελλάδα θα περιδινείται σε ένα διαρκή κύκλο ύφεσης χωρίς προοπτική διεξόδου, ανάκαμψης και ουσιαστικής ελπίδας προόδου. Τούτο το μοντέλο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς, είναι η μοναδική ευκαιρία για τη χώρα να αποκτήσει «προοπτική ελπίδας» τουλάχιστον, μεσοπρόθεσμα. Τούτο σημαίνει σύμφωνα με τον «γαλάζιο πρόεδρο», ότι απαιτούνται:
1. Αλλο πολιτικό μίγμα, ώστε να απαλλαγεί η Ελλάδα από την επιτήρηση και τους ασφυκτικούς όρους του Μνημονίου.
2. Αλλαγή στο Αναπτυξιακό της μοντέλο στη μετα-Μνημόνιο εποχή, για να αποκτήσει σταθερή, βιώσιμη, ισχυρή οικονομία.
Σε πραγματικά αναπτυξιακή τροχιά όμως μπορούν να βάλουν τη χώρα, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, σειρές μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην παρούσα συγκυρία, έστω υπό τη δαμόκλεια σπάθη του Μνημονίου.
Σειρά μεταρρυθμίσεων στη φορολογία, το Ασφαλιστικό, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, την ανταγωνιστικότητα, την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, τις κλαδικές αναπτυξιακές πολιτικές, «όπου η Ελλάδα έχει μεγάλα και ανεκμετάλλευτα συγκριτικά πλεονεκτήματα» όπως επεσήμανε.
Κλείνοντας τη χθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο κέντρο, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε αναλύοντας τη στρατηγική που προκρίνει η Ν.Δ. τόσο για την απαλλαγή από το Μνημόνιο όσο και για την αναζωογόνηση της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας να στείλει σαφώς και ηχηρά το πολιτικό μήνυμα της παράταξής του: «Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχουν άλλες λύσεις, τις έχουμε και μπορούμε να τις εφαρμόσουμε».

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1980

Αίτημα Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία από το 1980 έως και σήμερα ετοιμάζεται να υποβάλει η Ν.Δ. επιδιώκοντας ηχηρή αντεπίθεση στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης που επιχειρεί εδώ και μήνες διά μπαράζ εξεταστικών επιτροπών το ΠΑΣΟΚ.
Οπως δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους η πρωτοβουλία της Ν.Δ. θα αποτελέσει «κορυφαία πράξη με κορυφαίες συνέπειες». Στόχος της Εξεταστικής για τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων που ηγήθηκαν της χώρας τα τελευταία τριάντα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων 11 μηνών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είναι σύμφωνα με τη Ρηγίλλης να αποκτήσουν επιτέλους ονοματεπώνυμο οι αστοχίες -εκούσιες τε και ακούσιες- που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τους υπαίτιους για την προσφυγή της στο ΔΝΤ και το Μνημόνιο…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου