Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Όλοι φταίνε για την οικονομία εκτός από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

papandreou
Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα βάλουν ταφόπλακα στο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων ο πρωθυπουργός μίλησε για αισιοδοξία και αποποιείται κάθε ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Λες και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις τώρα.Στην ομιλία του στο εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες σε όλους εκτός από το κόμμα του.

Ανήμερα της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, με την οποία άνοιξαν οι τριήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κυβερνητικού κόμματος, στη διάρκεια των οποίων θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των περιφερειαρχών και δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
    Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του το χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση στον «κοινό αγώνα να ανατρέψουμε τον κατήφορο που έπαιρνε η χώρα»,
περιέγραψε αυτά που η προηγουμένη κυβέρνηση κληροδότησε στο ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι «πρώτη μας προτεραιότητα , ιστορικό χρέος ήταν να αποφύγουμε τη χρεοκοπία».
    Παραδέχθηκε πως ήταν επώδυνες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην κατεύθυνση αυτή, «χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος» και τόνισε πως με αυτές «βάλαμε τη βάση, τα θεμέλια για να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα για μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, κάνοντας την επανάσταση του αυτονόητου».
    Ο Γ. Α. Παπανδρέου επεσήμανε επίσης πως το πρόβλημα της Ελλάδας ούτε ήταν, ούτε είναι μόνο οικονομικό και σημείωσε πως το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι αν θα πάμε πίσω σε όσα μας οδήγησαν εδώ ή αν θα δημιουργήσουμε μια Ελλάδα διαφορετική, καλύτερη , δικαιότερη και βιώσιμη.
    Αφήνουμε, είπε, πίσω τα σφάλματα της περιόδου της μεταπολίτευσης και διακήρυξε πως τα επόμενα χρόνια το μεγάλο στοίχημα είναι, επίσης, η αλλαγή της παιδείας στη χώρα και μαζί και στο κράτος πρόνοιας.
    Υπογράμμισε πως ο «Καλλικράτης» δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας. Γι’ αυτό και οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι μια σύγκρουση δυνάμεων για το αύριο της χώρας, τόνισε.
    «Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε «ψήφο κατά του μνημονίου», όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης πολύ εύκολα, όπως και να βαφτίζονται δεξιοί ή αριστεροί, μας λένε ότι για όλα φταίει η Τρόικα. Δηλαδή για την διαφθορά στα νοσοκομεία μας φταίει η Τρόικα; Για την φοροδιαφυγή; Για τις πελατειακές σπατάλες; Για την ντροπή με τις φαρμακευτικές δαπάνες; Για την πρωτιά μας στις ανθυγιεινές συνήθειες; Είναι κυρίως εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Εκείνοι που έλεγαν «ναι» στο εξωτερικό και «όχι» στο εσωτερικό. Εκείνοι που σήμερα αναγνωρίζουν ότι πήραμε τη σωστή απόφαση για να σώσουμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Δηλαδή εκείνοι που σήμερα ομολογούν ότι ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ, αλλά ψήφισαν κατά λόγω πολιτικού κόστους! Εκείνοι που θέλουν τα 110 δισ. ευρώ του Μηχανισμού αλλά όχι τους όρους, το λογαριασμό της στήριξης. Γιατί γνωρίζουν ότι αυτός ο λογαριασμός είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε όλοι μας σήμερα για τα δικά τους εγκλήματα. Είναι η ταφόπλακα της πολιτικής τους και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν», υπογράμμισε.
    Επίσης, τόνισε ότι «προχωράμε με δομικές αλλαγές όταν και όπου χρειάζεται» και σημείωσε ότι «η ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσής, είναι όρος για την εθνική μας ανεξαρτησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου