Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

O «τέταρτος δρόμος» γιγαντώνει ύφεση και ανεργία

O «τέταρτος δρόμος» γιγαντώνει ύφεση και ανεργία
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε χθες συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, ενώ, μειώθηκε και κατά 1,5 % σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του έτους η πτώση του ΑΕΠ να αγγίζει το 2,9%.Το αποτέλεσμα αυτό προμηνύει ακόμα δυσμενέστερες εξελίξεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς οι προβλέψεις της τρόικας αφορούν σε ύφεση της τάξεως του 4% στο σύνολο του έτους
.
Αξίζει να τονισθεί ότι τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2010 αποτελούν τις μεγαλύτερες μειώσεις από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Προφανώς σηματοδοτούν τον…. «τέταρτο πολιτικό δρόμο» που ευαγγελίζεται ο κ. Γ. Παπανδρέου σύμφωνα με τα όσα είπε στην συνέντευξη του στην αμερικανική εφημερίδα Christian Science Monitor.
Παράλληλα, από τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας τον Μάιο στο 12% του εργατικού δυναμικού σε σχέση με το 8,5% τον ίδιο μήνα του 2009.
Δηλαδή πριν προλάβουμε να διανύσουμε τα πρώτα μόλις χιλιόμετρα του «τέταρτου δρόμου», προλάβαμε και καταγράψαμε…. 181.784 περισσότερους άνεργους… ! Συνολικά οι άνεργοι ανήλθαν σε 602.185 άτομα !
Δραματική είναι η κατάσταση στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο με 15,9% από 10,3% τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Ακολουθούν με 13,1% η δυτική Μακεδονία και με 13,1% η κεντρική Μακεδονία, ενώ ακόμα και στην Κρήτη, όπου… παραδοσιακά καταγράφονται τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας (στο 6% τον Μάιο του 2009), το μέγεθος πλέον έχει φτάσει το …. 12,8% !
Στους νέους η κατάσταση είναι απογοητευτική: 32,5% ή ένας στους τρεις νέους ηλικίας 15 – 24 ετών που ψάχνει για δουλειά είναι άνεργος, ενώ και στην επόμενη ηλικιακή ομάδα 25 – 34 ετών η ανεργία φτάνει το 15,8%.
Η αύξηση της ανεργίας κατά 42,3% ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ δημιουργεί εκρηκτικό «κοκτέιλ» με έντονες κοινωνικές παρενέργειες.
Ο «τέταρτος δρόμος» του πρωθυπουργού, ο δρόμος του μνημονίου στην ουσία , επιτάχυνε την ύφεση της ελληνικής οικονομίας. Προκάλεσε οικονομικό και κοινωνικό έμφραγμα.
Είναι σαφές πλέον ότι απαιτείται αλλαγή πορείας. Ότι χρειάζεται άλλος, εναλλακτικός, δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου