Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Bloomberg: Οι αγορές εμπιστεύονται την Αργεντινή παρά την Ελλάδα

Οι αγορές δε φαίνεται να εμπιστεύονται ακόμη την ελληνική οικονομία και θεωρούν ότι το ελληνικό χρέος είναι λιγότερο ασφαλές από εκείνο της Αργεντινής!

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας ότι η αργεντίνικη οικονομία αναπτύσσεται πλέον με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 1992.

Εντός της εβδομάδας τα κρατικά CDS της Αργεντινής έχουν υποχωρήσει κατά 15 μονάδες βάσης, στις 817 μ.β., ενώ τα αντίστοιχα ελληνικά έχουν ενισχυθεί κατά 24 μ.β. και βρίσκονται πλέον 27 μονάδες βάσης υψηλότερα από της Αργεντινής, αναφέρεται στο δημοσίευμα
Η άνοδος των τιμών των εμπορευμάτων θα δώσει ώθηση στα φορολογικά έσοδα της Αργεντινής, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της νότιας Αμερικής, εκτιμά η Wells Fargo, ενώ η Morgan Stanley από την πλευρά της εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα φτάσει στο 9,7%, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να συρρικνωθεί με ρυθμό έως και 4%.

«Πρόκειται σίγουρα για μια πιο μακροπρόθεσμη τάση», σχολιάζει στο Bloomberg ο Aryam Vazquez, οικονομολόγος της Wells Fargo. «Οι δανειακές ανάγκες της Αργεντινής δεν αποτελούν πια πηγή ανησυχίας, κάτι που ξεκάθαρα δεν ισχύει για την Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης, σύμφωνα με τη Morgan Stanley το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Αργεντινής αναμένεται για φέτος στο 0,1% επί του ΑΕΠ. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα επιδιώκει να μειώσει σε δημοσιονομικό έλλειμμα της στο 8,1% του ΑΕΠ από 13,6% του περασμένου έτους, το υψηλότερο μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την Ιρλανδία.

Εξάλλου, τα πενταετή κρατικά CDS, της Αργεντινής εμφανίζουν τους τελευταίους τρεις μήνες την μεγαλύτερη αποκλιμάκωση παγκοσμίως, μετά της Ουκρανίας και του Πακιστάν, ενώ της Ελλάδας εμφανίζουν την μεγαλύτερη άνοδο παγκοσμίως, μετά της Βενεζουέλας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου