Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Έρχονται νέα μέτρα


Τι προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο
Το πακέτο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για την ελληνική οικονομία εξειδικεύει το επικαιροποιημένο μνημόνιο της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Κυρίως επισημαίνονται οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, καθώς και η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Αν και το κείμενο αναφέρει ότι «τα ποσοτικά κριτήρια επιδόσεων που είχαν τεθεί για το τέλος του Ιουνίου ικανοποιήθηκαν όλα», ωστόσο διαπιστώνονται αποκλίσεις από τους στόχους μείωσης των δαπανών σε φορείς του δημοσίου, όπως τα νοσοκομεία και οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνει πάντως ότι αυτές οι αποκλίσεις υπερκαλύπτονται από τη μεγαλύτερη μείωση δαπανών σε άλλους τομείς που έχουν επιτευχθεί έως τώρα, με βάσει τα αποτελέσματα του εξαμήνου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 5,6 δισ. ευρώ επιπλέον από τον στόχο που έχει τεθεί, ενώ για το τέλος του χρόνου υπολογίζεται στα 4 δισ. ευρώ.
Για την ανάπτυξη προβλέπεται μείωση 4% για το 2010 και 2,5% για το 2011, ενώ η εκτίμηση για τον πληθωρισμό είναι ότι θα προσεγγίσει το 4,75%.
Τα μέτρα που εξειδικεύει το μνημόνιο είναι:
* Η δημιουργία αποθεματικού εκτάκτων αναγκών στον προϋπολογισμό του 2011 για την απορρόφηση κραδασμών και κινδύνων.
* Η δημιουργία ενιαίας αρχής πληρωμών που θα καταβάλλει τους μισθούς των  δημοσίων υπαλλήλων της κεντρικής διοίκησης από τα τέλη του 2010 και της γενικής κυβέρνησης από τον Μάρτιο του 2011.
* Η μεγαλύτερη μείωση του κόστους των φαρμάκων με επέκταση της λίστας φαρμάκου και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
* Η εφαρμογή της πληρωμής συμμετοχής τριών ευρώ για τις τακτικές υπηρεσίες εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία και η επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων
* Η αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μεταφοράς, και η περαιτέρω μείωση των επιδομάτων και των υπερωριών, καθώς και η αναδιάρθρωση του ΟΣΕ.
* Ουσιαστική απελευθέρωση της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αυξήσεις τιμολογίων για τον εξορθολογισμό τους με εξασφάλιση της προστασίας για τις ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
* Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, το πλήρες σχέδιο και αναλυτικός κατάλογος των οποίων θα είναι έτοιμα πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου.
* Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.
* Αλλαγές στη νομοθεσία για την αναμόρφωση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Θα προβλέπει μείωση των υπερωριακών αποδοχών και ενισχυμένη ευελιξία στα ωράρια.

Προβλέπεται επίσης τροποποίηση της νομοθεσίας, ώστε να επεκταθεί η δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσληφθέντες στον ένα χρόνο και να ενισχυθεί η χρήση συμβάσεων προσωρινής εργασίας και μερικής απασχόλησης
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου