Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Καλλιεργεί ψευδαισθήσεις για τη βαρβαρότητα


Γρηγοριάδης Κώστας
Μια αισχρή και προκλητική προπαγάνδα, βασισμένη πάνω στις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις ότι τα «δύσκολα πέρασαν» και ότι «το φθινόπωρο δεν έρχονται νέα μέτρα», έστησε μέσα στη βδομάδα η κυβέρνηση, με τη συνδρομή των αστικών ΜΜΕ και των ξένων συμμάχων της, με στόχο να καλλιεργήσουν ψευδαισθήσεις στο λαό και να αποτρέψουν τη λαϊκή οργή.
«Δε θα λάβουμε νέα μέτρα», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου την Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Το «σύνθημα» του υπουργού αναμάσησαν τα συγκροτήματα του Τύπου που έσπευσαν να αναπαράγουν τη σαθρή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και να καθησυχάσουν τους εργαζομένους ότι «δεν θα γίνουν απολύσεις, ότι δεν κινδυνεύουν ο 13ος και 14ος μισθός, ότι δεν σχεδιάζεται η λήψη νέων μέτρων». Μάλιστα, με άρθρα γραμμής, τα «παπαγαλάκια» της αστικής τάξης ...
ανακάλυψαν ότι «πλησιάζει η ώρα της ανάκαμψης» και ότι «η κρίση μπορεί να αποδειχτεί ευκαιρία». Τον ίδιο ρόλο ανέλαβαν και τα ξένα ΜΜΕ που χαρακτήριζαν «υπόδειγμα» την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις εκθέσεις τους για την πορεία του μνημονίου, «επαινούσαν» την κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της στην επιβολή των βάρβαρων μέτρων και προέτρεπαν για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημείωναν ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση οφείλει να «χειριστεί» με πιο ...«επικοινωνιακό τρόπο» τα μέτρα του μνημονίου.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ εξήρε την προσπάθεια «δημοσιονομικής προσαρμογής και την πρόοδο που έχει σημειωθεί», υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να συνεχιστεί η πολύ σκληρή δουλειά».
Αμεση ήταν και η αντίδραση των «διεθνών αναλυτών», που προέβλεψαν ότι η Ελλάδα θα βγει στις «αγορές» για δανεισμό μέσα στο 2011. Ταυτόχρονα, κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν να προπαγανδίσουν ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» και να ισχυριστούν ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πιάσουν τόπο».
Ολα τα «ρουλεμάν» στη «μηχανή» της άρχουσας τάξης δούλεψαν υποδειγματικά, με στόχο να δημιουργήσουν φρούδες ελπίδες στο λαό μέσα από ένα τεχνητό κλίμα «αισιοδοξίας» και «πανηγυρισμών», ώστε να καθυποτάξουν συνειδήσεις, να αποτρέψουν δυναμικές κινητοποιήσεις και να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα στην προσμονή ...«καλύτερων ημερών».
Αυτή η συντονισμένη επιχείρηση έρχεται να σκεπάσει την πραγματικότητα. Την καθημερινότητα των εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου που στενάζουν κάτω από μια πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση στο εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.
Οι ψεύτικες υποσχέσεις των κυβερνώντων, ότι δε θα έρθουν «νέα μέτρα», δίνονται πάνω στα «αποκαΐδια» που άφησε πίσω της η σφοδρή 9μηνη επέλαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μέσω των άγριων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, την εκτίναξη των έμμεσων φόρων, τις βίαιες ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα και την πλήρη διάλυση και «λαστιχοποίηση» των εργασιακών σχέσεων.
Το κλίμα αναμονής «καλύτερων ημερών», που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, είναι το «καρότο» που χρησιμοποιεί για να μη φανεί το «μαστίγιο» που έρχεται μέχρι το τέλος του χρόνου. Το επόμενο διάστημα δε θα περάσει ούτε μια μέρα που η κυβέρνηση δε θα ανακοινώνει ένα νέο αντιλαϊκό μέτρο αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος, την προώθηση μιας νέας διαρθρωτικής μεταρρύθμισης που θα στοχεύει στη διασφάλιση ακόμα πιο φτηνής εργατικής δύναμης για το μεγάλο κεφάλαιο.
«Εχετε μπροστά σας δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προκλήσεις», ήταν το σύνθημα της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα το αξιοποιήσει για να προωθήσει τις ειλημμένες αποφάσεις της και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το αντιδραστικό της πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση άμεσα και παρά τις ...διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι δε θα υπάρξουν «νέα μέτρα» θα προχωρήσει:
-- Σε νέα φοροεπιδρομή με τη μεταφορά στον υψηλό συντελεστή 23% του ΦΠΑ πλήθους προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.).
-- Σε επιπρόσθετες περικοπές στη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.
-- Στην παραπέρα μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
-- Σε μαζικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε υπηρεσίες του Δημοσίου που θα καταργηθούν και θα συγχωνευθούν.
-- Σε δραστικές περικοπές στο χώρο της Υγείας.
-- Στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο για να διασφαλίσει την «ανταγωνιστικότητά» του, περνάει μέσα από τη λήψη και νέων μέτρων για τη μείωση των μισθών.
Η ειδική αναφορά της τρόικας στην «επιτυχία» της ηγεσίας της ΓΣΕΕ - βασικό στυλοβάτη του συστήματος στην υποταγή των εργαζομένων - να καθηλώσει τους μισθούς σε εξευτελιστικά επίπεδα, αλλά και το ενδεχόμενο που παραμένει πάντα ανοιχτό να κοπούν ο 13ος και ο 14ος μισθός και στον ιδιωτικό τομέα, στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας, δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Η επισήμανση εξάλλου των τεχνοκρατών της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ότι μόνο «εφόσον υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, δεν απαιτούνται μειώσεις μισθών», δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις.
Είναι φανερό ότι το «πανηγύρι», που στήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη για την «πρόοδο» του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης, πατάει πάνω στην αφαίμαξη του λαού και την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων του. Σ' αυτό οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μόνο προσφέροντας τα δικαιώματα και το αίμα τους.
Οι θυσίες του λαού έρχονται για να τροφοδοτήσουν τη συνέχιση της ίδιας φιλομονοπωλιακής πολιτικής που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, προσφέροντας παχυλές επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, διογκώνοντας το δημόσιο χρέος που σήμερα, για πολλοστή φορά, η αποπληρωμή του φορτώνεται στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες εξαπολύουν νέα πυρά σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, ανακοινώνουν προκλητικά τη χορήγηση νέου πακέτου στήριξης 25 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες! Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν προσφέρει σε ρευστό και «εγγυήσεις» συνολικά 78 δισ. ευρώ στο ελληνικό τραπεζικό κεφάλαιο που ισοδυναμεί με το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας!
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που πετσόκοψε μισθούς και συντάξεις, ετοιμάζεται να προσφέρει 24 δισ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ στο μεγάλο κεφάλαιο με τη μορφή επιδοτήσεων.
Η κυβερνητική πλειοψηφία που αυξάνει έμμεσους και άμεσους φόρους φέρνει ταυτόχρονα νέο αναπτυξιακό νόμο που εξασφαλίζει μεγάλες φοροαπαλλαγές σε ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους για να επενδύσουν στη χώρα.
Είναι οι ίδιοι που ενώ ετοιμάζονται να καταθέσουν το φθινόπωρο «Προεδρικό Διάταγμα» που θα αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 40% μέχρι και 100%, προωθούν την πλήρη απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ενεργειακές εγκαταστάσεις και το φυσικό πλούτο της χώρας σε μονοπωλιακούς ομίλους.
Δεν γεννάται λοιπόν κανένα ερώτημα, γιατί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία των αστικών κομμάτων, αλλά και τα επιτελεία χειραγώγησης της καθεστηκυΐας τάξης ρίχτηκαν πάνω στο λαό για να τον «πείσουν» ότι υπάρχει «φως στο βάθος του τούνελ». Τρέμουν. Τρέμουν την οργή του εργαζόμενου λαού από την εφαρμοζόμενη πολιτική και επιστρατεύουν κάθε μέσο για να μη σηκώσει κεφάλι. Για να μην αντιταχτεί στην «καταιγίδα» που έρχεται και ανατρέψει τα σχέδια που έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια στους κόλπους της ΕΕ, με στόχο τον περιορισμό του «εργατικού κόστους» προκειμένου να ενισχυθούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουν να μην παρασυρθούν από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει ανάπτυξη και άρα θέσεις εργασίας και «δικαιότερο μοίρασμα της πίτας» γιατί δεν τους αφορά. Από την καπιταλιστική ανάπτυξη οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι κεφαλαιοκράτες που τα επόμενα χρόνια και μετά τους «ευνοϊκότερους» όρους που τους εξασφάλισε η κυβέρνηση θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Στον πόλεμο, που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία με τους ξένους συμμάχους τους κατά της εργατικής τάξης και του λαού, δεν πρόκειται να υπάρξει εκεχειρία.
Απέναντι στο αρραγές μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικας και ντόπιας πλουτοκρατίας, χρειάζεται η συγκρότηση μιας διευρυμένης λαϊκής συμμαχίας με αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος.
Μια λαϊκή συμμαχία που μπορεί να συγκροτηθεί μέσα στους τόπους δουλειάς με τη δημιουργία επιτροπών. Στις γειτονιές με τη συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων. Στην ύπαιθρο με τη δημιουργία ενός δυναμικού αγροτικού κινήματος. Μια διευρυμένη λαϊκή συμμαχία που θα ανταμώσει στους δρόμους του αγώνα με το ταξικό κίνημα, θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή επέλαση και θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Το σύνθημα του ΚΚΕ «'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό», που συμπυκνώνει την πολιτική πρόταση του Κόμματος, σήμερα είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ. 'Η η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα είναι στην εξουσία και θα αναπτύξουν μια οικονομία που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αξιοποιώντας για το σύνολο της κοινωνίας όλο τον παραγόμενο πλούτο ή τα μονοπώλια, με τη συνδρομή των πολιτικών τους δυνάμεων, θα συνεχίσουν να τον καρπώνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου