Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι σύμμαχοι του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν το καράβι που βουλιάζει


Ο ένας μετά τον άλλο οι σύμμαχοι” της κυβέρνησης την εγκαταλείπουν βλέποντας ότι το καράβι βουλιάζει. Οι επικρίσεις προ ημερών από το ΕΒΕΑ πέρασαν έτσι απλά διότι κάποιοι είπαν ότι ο Μίχαλος κάνει αντιπολίτευση. Ομως, έρχονται οι παράγοντες της αγοράς να αποδομήσουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και να χτυπήσουν ηχηρό καμπανάκι.
Ο ΣΕΒ, που προεκλογικά ήταν φανερά υπέρ του Γ. Παπανδρέου, τώρα απειλεί με λουκέτα
επιχειρήσεων και απολύσεις αν δεν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης. Και μπορεί να παίζουν το δικό τους παιχνίδι οι βιομήχανοι και να προσπαθούν να καρπωθούν ότι μπορούν μέσα στην κρίση, ωστόσο, κανείς δεν αμφισβητεί ότι αυτά που λένε είναι σωστά. Χαρακτηριστικό είναι το σημείο της ανακοίνωσης του ΣΕΒ. «Οι δυνατότητες νέων περικοπών και νέων φόρων έχουν εν πολλοίς εξαντληθεί, κοινωνικά και πολιτικά. Το μεγάλο διακύβευμα είναι η ανάπτυξη, μία νέα μορφή ανάπτυξης, παραγωγική και όχι καταναλωτική, εξωστρεφής και όχι επιδοτούμενη, ανταγωνιστική και όχι πελατειακή». Σα να λέει δηλαδή στην κυβέρνηση ότι οι φόροι έφεραν την κατάρρευση της αγοράς και τη γενική ύφεση και δεν πάει άλλο, μη διανοηθούν να επιβάλουν νέους φόρους.
Ο ΣΕΒ λέει επίσης με έμμεσο τρόπο ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που υποσχέθηκε η κυβέρνηση δεν έχουν γίνει, η γραφειοκρατία που θα “πολεμούσε” το ΠΑΣΟΚ είναι παρούσα ενώ λέει χαρακτηριστικά: “Σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στην Ελλάδα επικρατεί… επιχειρηματικός μεσαίωνας. Η επιχειρηματικότητα υφίσταται τη βάσανο της γραφειοκρατίας, τα βάρη της υπερφορολόγησης, τον λαβύρινθο της πολυνομίας, τον ζηλότυπο κρατικό παρεμβατισμό”.
Μετά τους βιομηχάνους, που προφανώς βλέπουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προωθεί τα συμφέροντά τους αλλά διαλύει και την οικονομία, σειρά πήραν τα Επιμελητήρια. Σε συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο ζήτησαν να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ περαιτέρω και είπαν ότι η φοροεισπρακτική πολιτική πρέπει να συνοδεύεται από ενίσχυση της αναπτυξιακής δραστηριότητας.
Και οι έμποροι με τη σειρά τους, βλέπουν να καταστρέφεται η αγορά και ζητούν άμεσα μέτρα με το κυριότερο φυσικά να μην υπάρξει νέα επιβάρυνση με φόρους και επέκταση του ΦΠΑ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου