Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Οι ..."σοφοί" του Γιώργου.!

Ενα από τα "σκάνδαλα" που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τις πρώτες μέρες της ανάληψης της εξουσίας, ήταν ο αριθμός των ποικιλώνυμων συμβούλων που βρέθηκαν βολεμένοι και καλοπληρωμένοι στα διάφορα υπουργικά γραφεία αλλά και στο Μαξίμου. Μέρες μάς τροφοδοτούσαν με αριθμούς και ονόματα συμβούλων, που κι εμείς απορούσαμε τι στο καλό συμβούλευαν, ώστε να καταντήσουν να πάνε, στο τέλος, όλοι μαζί άπατοι.
Και τώρα διάγουμε τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αλλά δεν χρειάζεται να κάνουμε "έρευνα" στα υπουργικά γραφεία για να δούμε από πόσους "συμβούλους" συμβουλεύεται ο κάθε υπουργός.
Κάποια στιγμή θα το ερευνήσουμε κι αυτό. Για την ώρα φτάνει το Μαξίμου.
Υπάρχουν επίσημες αναγγελίες, διά στόματος πρωθυπουργού, ότι προσλαμβάνει συμβούλους με ρυθμό έναν το τρίμηνο και δη από τη διεθνή αγορά. Από παράγοντες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος ως "σύμβουλος" ενεφανίσθη ο νομπελίστας Στίγκλιτς (φωτο) με τον οποίο ο πρωθυπουργός είχε μια ευχάριστη εβδομάδα διακοπών στον Πόρο.
Φορώντας το σορτσάκι του ο άνθρωπος, χαλαρά μας συμβούλευσε για τη διεθνή οικονομική συγκυρία, ακριβώς όπως μας είχε συμβουλεύσει και την προηγούμενη φορά. Λίγες μόνον μέρες προηγουμένως είχα ακούσει τον πρωθυπουργό, στο βήμα της Βουλής, να πλέκει το εγκώμιο του ακτιβιστή υιού Πάλμε - το τι γράφουν γι’ αυτόν τα σουηδικά φύλλα, δεν έχει σημασία -, ο οποίος λειτουργεί, αν καταλάβαμε σωστά, κι αυτός εν είδει συμβούλου στο δικό μας υιό Παπανδρέου.
Αλλά και ο υιός Γκάλμπρεϊθ -κληρονομιά του πατρός Α. Παπανδρέου- ενίοτε συμβουλεύει για τα διεθνή χρηματοοικονομικά τον δικό μας Γ. Παπανδρέου. Φαίνεται ότι το DNA των πατρών οικονομολόγων είναι τόσο ισχυρό, ώστε περνά αυτομάτως στους υιούς τόσο το ταλέντο των οικονομικών προβλέψεων όσο και η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας της Οικονομίας.
Φυσικά δεν προκαλεί καμία εντύπωση η συγκεκριμένη επιστημονική ιδιαιτερότητα, αν σκεφθείτε ότι στην Ελλάδα το πολιτικό DNA περνά από γενιά σε γενιά σε όλη την κλίμακα των πολιτικών και των συγγενών τους. Καταλαβαίνω ότι και ο νεοπροσληφθείς κ. Σκιόπα θα είναι εξίσου χρήσιμος με τους προηγούμενους επώνυμους ..."συμβούλους" και μάλιστα με αμοιβή που αποτελεί "κρατικό μυστικό", καθότι ορίζεται κατευθείαν από το Μαξίμου.
Καταλαβαίνω, επίσης, ότι το να βγαίνει κάθε τόσο η είδηση στα ΜΜΕ για την πρόσληψη ενός διεθνούς συμβούλου έχει το επικοινωνιακό της πλεονέκτημα.
Αλλά πότε τόσοι σύμβουλοι θα βλέπουν τον πρωθυπουργό μας για να τον συμβουλεύουν;
Εδώ τον ψάχνουν οι υπουργοί του! Εκτός κι αν συμβουλεύουν το σύμβουλο Ηρακλή Πολεμαρχάκι (δεξιά φωτο) κι εκείνος -με δικά του λόγια- θα περνά τις συμβουλές τους στον πρωθυπουργό.
ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου