Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΦΕΣΗ. Ο τουρισμός σε ελεύθερη πτώση


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα της τουριστικής περιόδου είναι ιδιαίτερα αρνητικά.
Μείωση 10%
Οι περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η μείωση του τουριστικού συναλλάγματος θα ξεπεράσει φέτος το 10%. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό εάν λάβουμε υπόψη μας ότι η σύγκριση γίνεται με την περσινή χρονιά, που ήταν και αυτή βαθιά προβληματική.
Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού έπεσαν ήδη στα επίπεδα της προολυμπιακής περιόδου, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι οι εξαιρετικά σημαντικές ολυμπιακές επενδύσεις πήγαν ουσιαστικά χαμένες.
Από την προβολή της εικόνας της ολυμπιακής Ελλάδας περάσαμε με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη διεθνή προβολή της εικόνας της χρεοκοπημένης Ελλάδας. Τα έργα ολυμπιακής υποδομής έμειναν ουσιαστικά ανεκμετάλλευτα και η Αθήνα, στην οποία επενδύθηκαν αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, αφέθηκε αβοήθητη να πάρει χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής μεγαλούπολης. Τα έργα υποδομής που συνδυάστηκαν με την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων δεν επεκτάθηκαν για να κάνουν την Ελλάδα πιο ελκυστική στους ξένους επισκέπτες.
Με δική μας ευθύνη μας έμεινε ο απαράδεκτα υψηλός ολυμπιακός λογαριασμός χωρίς τα σχετικά οφέλη.
Ακριβός προορισμός
Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τα τουριστικά πλεονεκτήματα που απέκτησε μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων και δέχθηκε μεγάλη πίεση από νέες τουριστικές δυνάμεις, όπως είναι η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Κροατία και το Μαρόκο.
Σαν να μην έφτανε αυτό, γίναμε, εξαιτίας του μνημονίου, ακριβότερος τουριστικός προορισμός. Οι καταναλωτικοί φόροι που επιβλήθηκαν έκαναν ακριβότερες και λιγότερο ανταγωνιστικές τις τουριστικές υπηρεσίες που προσφέρουμε. Αποκτήσαμε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που αποθαρρύνει πολλούς ξένους επισκέπτες. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ και σε άλλους καταναλωτικούς φόρους επιβάρυναν τα ελληνικά τουριστικά «πακέτα», σε μια περίοδο κατά την οποία πρέπει να μειώσουμε το κόστος των προσφερόμενων υπηρεσιών, για να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί.
Από τον πολυσυζητημένο αποπληθωρισμό που περιέγραψε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Στρος Καν περάσαμε με ευθύνη της τρόικας στην έξαρση της ακρίβειας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε έναν ετήσιο πληθωρισμό της τάξης του 1% και κατάφερε να τον φτάσει στο 5,5%. Η διαφορά του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πληθωρισμού «ροκανίζει» την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. Είμαστε πλέον ένας εξαιρετικά ακριβός τουριστικός προορισμός, που χάνει συνεχώς έδαφος σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.
Μαύρη τρύπα
Την κατάσταση επιδεινώνει η μετατροπή της Αθήνας σε μια μαύρη τουριστική τρύπα. Η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση παράνομων μεταναστών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η εξάπλωση του παρεμπορίου, της επαιτείας και άλλων ενοχλητικών για τους τουρίστες δραστηριοτήτων σχεδόν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της πρωτεύουσας υποβαθμίζουν την Αθήνα ως τουριστικό προορισμό.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος υποσχέθηκαν την απελευθέρωση της Αθήνας από τους παράνομους μετανάστες και διάφορα αντικοινωνικά στοιχεία, χωρίς να το επιτύχουν. Την ίδια υπόσχεση έδωσαν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, χωρίς να την πραγματοποιήσουν, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει η Αθήνα τη μεγαλύτερη τουριστική κάμψη.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου