Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Τρίβουν τα μάτια τους μ΄ αυτά που βλέπουν..


Τρίβουν τα μάτια τους μ΄ αυτά που βλέπουν..
Η γιορτή της Παναγιάς σηματοδοτεί ανέκαθεν το τέλος του κλεισίματος ενός ετήσιου πολιτικού κύκλου και την απαρχή ενός νέου . Δεν είναι δε  τυχαίο ότι ανέκαθεν η επερχόμενη ΔΕΘ καθορίζει εν πολλοίς τις ετήσιες  δρομολογήσεις  .
Υπό αυτές τις συνθήκες η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προς ΜΜΕ , αποκτά «ανακριτική»  δημοσιογραφική χροιά.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της δημοσιογραφικής πολιτικής  «ανάκρισης»,  η ….πρώτη ερώτηση που θα τεθεί  προς τον Πρωθυπουργό θα είναι από τον κ. Παπαχρήστου των Νέων.
Το γιατί μη το ρωτάτε. Νομίζω ότι μπορείτε εύκολα να το κατανοήσετε εάν θέσουμε στη συνάρτηση τα πραγματικά δεδομένα , δηλαδή ότι και η εφημερίδα ανέκαθεν πρόσκειται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν έχει κρύψει ποτέ τα πραγματικά του «αισθήματα» προς τον αντίστοιχο χώρο. Κάποιες φορές δε ξεπερνώντας και τις …κόκκινες δημοσιογραφικές γραμμές!
Υπό αυτές τις συνθήκες είμαι αρκετά περίεργος για το ύφος και την υφή της ερώτησης του κ. Παπαχρήστου προς τον Πρωθυπουργό,  εάν κρίνω από το άρθρο του προ ημερών,   όπου αναφέρει:
«Ακούω τον Γιώργο που λέει συχνά ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, ότι βελτιώνεται η κατάσταση, ότι θα τα καταφέρουμε- απέξω τα έχω (και τα έχετε) μάθει. Όμως, πώς γίνεται να λες στον κόσμο προεκλογικά ότι εγώ μόλις γίνω κυβέρνηση θα βρω τρόπο να επανακτήσει το κράτος τον έλεγχο του ΟΤΕ που η Νέα Δημοκρατία όταν επί Αλογοσκούφη πουλούσε τα ασημικά του σπιτιού, τον έδωσε για ένα κομμάτι ψωμί στην Ντόιτσε Τέλεκομ και τώρα που έγινες κυβέρνηση κλείνεις τα μάτια που ο γερμανικός κολοσσός ετοιμάζεται να φάει και τον υπόλοιπο για ψίχουλα; Εβδομάδες τώρα το φωνάζω, κανείς δεν συγκινείται- την πάπια κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Και δεν είναι που δεν κάνει τίποτε για τον ΟΤΕ, είναι που ετοιμάζεται να σπρώξει και τη ΔΕΗ στο… πεζοδρόμιο της ιδιωτικοποίησης, σαν άλλη «αγνή του λιμανιού». Συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά εμένα αυτά δεν μου αρέσουν, και δεν αρέσουν και σε πολύ κόσμο ακόμη, που στήριξε μια κατάσταση. Και ο οποίος, διατί να το κρύψωμεν άλλωστε, τρίβει τα μάτια του μ΄ αυτά που βλέπει…»
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου