Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

«Σοβαρές ανησυχίες» για το γάμο Ολυμπιακής - Aegean


Την έναρξη έρευνας για την προτεινόμενη συγχώνευση της Olympic Air με την Αegean Airlines με βάση τον κοινοτικό κανονισμό για τις συγκεντρώσεις της Ε.Ε. ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε εις βάθος έρευνα για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της Aegean προχωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλούμενη «σοβαρές ανησυχίες» για στρέβλωση του ανταγωνισμού.
«Η Κομισιόν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να έχουν ανταγωνιστικές επιλογές στον τομέα των αεροπορικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δύσκολων οικονομικών συνθηκών», δήλωσε ο Επίτροπος Ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια.

Η αρχική έρευνα της Επιτροπής στην αγορά έδειξε ότι η προτεινόμενη συγχώνευση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ως προς τον ανταγωνισμό, ιδίως εξαιτίας του ότι η νέα επιχείρηση που θα προκύψει θα έχει πολύ μεγάλα μερίδια αγοράς, αν όχι το μονοπώλιο σε όλες τις εγχώριες διαδρομές και σε ορισμένες διεθνείς διαδρομές στις οποίες πραγματοποιούν δρομολόγια και οι δύο επιχειρήσεις.
Η Επιτροπή τρέφει επίσης σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα της πράξης αυτής με τον κανονισμό συγκεντρώσεων όσον αφορά την υποχρεωτική παροχή δημόσιας υπηρεσίας σε διαδρομές στην Ελλάδα και την παροχή υπηρεσιών εδάφους στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, η απόφαση για την έναρξη σε βάθος έρευνας δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας. Η Επιτροπή έχει πλέον προθεσμία έως τις 7 Δεκεμβρίου, προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση ως προς το εάν η συγκέντρωση θα εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την άσκηση αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή σε σημαντικό τμήμα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου