Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η ανεργία Εκτινάχθηκε στο 12% το Μάιο


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η ανεργία το Μάιο του 2010 ανήλθε σε 12%, έναντι 8,5% το Μάιο 2009 και 11,9% τον Απρίλιο 2010.
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 15,9% και ακολουθούν η δυτική και η κεντρική Μακεδονία με 13,1% αντίστοιχα.
Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό ανεργίας στην Κρήτη που εκτινάχθηκε στο 12,8%, από μονοψήφιο ποσοστό που είχε πέρσι. Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι το 32,5% των ανέργων είναι νέοι ηλικίας 15-24 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Eurostat το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 10% τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Ολέθριες συνέπειες σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Εργασίας, 81,2 εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο είναι άνεργοι. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια κατά 7,8 εκατομμύρια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι η ανεργία θα ξεπεράσει το 13%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο απο το Δεύτερο παγκόσμιο Πόλεμο. Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή της κάθε χώρας.

Η ανεργία σημείωσε αύξηση κατά 4,6% στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ του 2008 και 2009 και κατά 3,5% στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι συνέπειες στην κοινωνική συνοχή των χωρών αυτών δεν είναι δυνατό σήμερα να εκτιμηθούν, αλλά προβλέπονται ολέθριες.

Οι νέες γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας για το 2009 που αφορούν στις νεαρές γυναίκες ξεπερνά το 13,2%, έναντι του 12,9% για τους άνδρες.

Μόνο στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αμερική τα ποσοστά θα παραμείνουν υψηλά και μετά το 2011. Η μεγαλύτερη μείωση, κατά 1 ποσοστιαία μονάδα στα ποσοστά ανεργίας των νέων αναμένεται στην Κεντρική και Νότιο-Ανατολική Ευρώπη (στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Τα προβλεπόμενα για το 2011 ποσοστά ανεργίας στις ανεπτυγμένες οικονομίες και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρουσιάσουν μείωση κατά 0,9% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, ο προβλεπόμενος ρυθμός αύξησης της ανεργίας κατά 18,2% θα είναι υψηλότερος από αυτόν της προηγούμενης περιόδου, από το 1991 έως το 2007.

Περαιτέρω συρρίκνωση του ΑΕΠ

Με ρυθμό 3,5% συρρικνώθηκε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά από μείωση 2,3% που είχε σημειώσει το ακαθάριστο εθνικό προϊόν το πρώτο τρίμηνο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του έτους η πτώση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 2,9%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης η πτώση του ΑΕΠ το 2010 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 4% αν και σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου αυτή μπορεί να διαμορφωθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα ποσοστά.
skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου