Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Χαστούκι στην κυβέρνηση από Πανελλαδική δημοσκόπηση της «Pulse»

Χαστούκι στην κυβέρνηση από Πανελλαδική δημοσκόπηση της «Pulse»

«Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι»
Η φράση «άδικα αλλά αναγκαία» μέτρα είναι χαρακτηρισμός που ακούγεται κατά κόρον τους τελευταίους μήνες από κυβερνητικούς παράγοντες κι άλλους για όλα τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση στη Βουλή.
Οπως αναφέρεται σε έρευνα της εταιρίας Pulse RC,στον «Τύπο της Κυριακής», το επιθυμητό για τον πληθυσμό και η επιτυχία της κυβέρνησης θα ήταν να είχε κατορθώσει να επιβάλει αναγκαίες αλλαγές αλλά με δίκαια μέτρα.
Αυτό, λοιπόν, που πρότεινε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα πάντα με την εταιρία που διενήργησε την έρευνα, δείχνει ότι υπάρχουν εναλλακτικές σκέψεις και δυνατότητες. Διότι, πολύ απλά, η έρευνα που έγινε αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι οι πολίτες στην πλειονότητά τους δεν θεωρούν τα μέτρα ούτε επαρκή ούτε δίκαια, αλλά ούτε και μονόδρομο, λέξη χαρακτηριστική των ομιλιών του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Οι Ελληνες πολίτες δηλώνουν, στο συντριπτικό ποσοστό του 88%, ότι δεν μοιράζονται δίκαια σε όλους οι επιπτώσεις και οι περικοπές, αλλά υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι.
Το 85% πιστεύει ότι χρειάζονται μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Tο 79% ότι επιβαρύνονται κυρίως αυτοί που δεν φταίνε για τη σημερινή κατάσταση.
Tο 72% ότι υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί μέτρων πιο δίκαιων και αποδοτικών.
Tο 57% πιστεύει ότι διασώζονται κυρίως οι τράπεζες και οι πιστωτές μας, ενώ μόνον ένα ποσοστό του 30% ζητεί από την αντιπολίτευση να υποστηρίξει τα μέτρα και την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας της Pulse, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης οι επιπτώσεις και οι περικοπές μοιράζονται δίκαια σε όλους;», μόνον το ….. 7% συμφωνεί ότι πράγματι είναι δίκαιη η μοιρασιά.
Το 5% δεν θέλει να απαντήσει και το 88% θεωρεί ότι υπάρχουν αδικημένοι και ευνοημένοι.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το 81% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου πιστεύει ότι υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι.
Το 96% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας συμφωνεί επίσης, καθώς και το 93% των ψηφοφόρων των υπόλοιπων κομμάτων.
Γίνεται αντιληπτό ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει Ελληνας που να πιστεύει ότι υπάρχει στο εγγύς μέλλον φως στο τούνελ. Η συντριπτική πλειονότητα πιστεύει ότι δεν ήταν μονόδρομος τα μέτρα.
Στην ερώτηση «ποιοι επιβαρύνονται περισσότερο με το συνδυασμό μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση;» η απάντηση για το 79% ήταν «αυτοί που δεν φταίνε».
Μόλις 11% πιστεύει ότι επιβαρύνονται όλοι το ίδιο, ενώ περιέργως κατά την αίσθησή μας υπάρχει κι ένα 9% που θεωρεί ότι με το συνδυασμό μέτρων της κυβέρνησης επιβαρύνονται…… αυτοί που φταίνε για τη σημερινή κατάσταση.
Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ φθάνουν σε ποσοστό του 75% να συμφωνούν με το 79% του συνόλου του πληθυσμού, το 82% της Ν.Δ. και το 85% των άλλων κομμάτων.
Τρίτη ερώτηση με απάντηση κόλαφο για τις κυβερνητικές επιλογές: «Οσον αφορά στο συνδυασμό των μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση για την οικονομία, τι πιστεύετε;».
Λοιπόν, το 72% του συνόλου των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως κομμάτων, θεωρεί ότι «υπάρχουν κι άλλοι καλύτεροι και πιο δίκαιοι συνδυασμοί».
Το 12% πιστεύει ότι υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί, αλλά αυτός είναι ο αποδοτικότερος και ο πιο δίκαιος, ενώ το 10% πιστεύει ότι είναι ο μόνος συνδυασμός μέτρων που υπάρχει.
Στην ερώτηση αυτή με την πλειονότητα συμφωνεί το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 86% της Ν.Δ. και το 81% των άλλων κομμάτων.
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου