Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αντώνης Σαμαράς «H χώρα δημιουργεί ανασφάλεια στους νέους»

Την εκτίμηση ότι «έχουμε γκρεμίσει σχεδόν όλα τα πρότυπα και όλα τα όνειρα των νέων» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη νεολαία, μετά από πρωτοβουλία της κυρίας Αλέκας.Παπαρήγα. «Η χώρα δημιουργεί ανασφάλεια στους νέους» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η κρίση προκαλεί μεγάλες αλλαγές για τη νεολαία, αλλά τα προβλήματα των νέων δεν είναι μόνο οικονομικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για «μισογκρεμισμένα πρότυπα. Πρότυπα που γκρεμίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια».
Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η νεολαία έχει ανάγκη πρότυπα, αρχές και προοπτική, για να μην αισθάνεται σαν
«καρυδότσουφλο στο πέλαγο».
«Η χώρα δημιουργεί ανασφάλεια στους νέους της. Τα παιδιά θέλουν να ξενιτευτούν. Όχι για σπουδές λίγων χρόνων, αλλά για να ριζώσουν στο εξωτερικό» τόνισε.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε αναφορά στα στοιχεία από τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις σχολές που επιλέγουν οι νέοι, λέγοντας ότι «θυσιάζουν τις φιλοδοξίες τους και υποβαθμίζουν τα όνειρά τους, γιατί οι οικογένειές τους δεν αντέχουν οικονομικά να τα στείλουν στην επαρχία». Έτσι, προτιμούν ένα ΤΕΙ κοντά στο τόπο διαμονής τους, παρά ένα ΑΕΙ μακρύτερα, ανέφερε.
Η κυβέρνηση λέει ότι κόπτεται, αλλά στην πράξη έδειξε το πραγματικό της ενδιαφέρον, αποφασίζοντας ο μισθός των νεοπροσλαμβανόμενων να είναι στα 592 ευρώ, παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Το πρόβλημα δεν είναι το πότε θα πάρει σύνταξη ο νέος, αλλά πότε θα καταφέρει να ξεκινήσει να εργάζεται».
«Η δική μας γενιά πρέπει να μετανιώνει για τα πάντα. Κλέψαμε από τα παιδιά το όνειρο, από την χώρα το μέλλον και για να εξιλεωθούμε πρέπει να αλλάξου με τα πάντα» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Σε ό,τι αφορά τα ρουσφέτια, για τα οποία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, ο κ.Σαμαράς είπε πως «η μονιμοποίηση 35.000 συμβασιούχων, που παρανόμως είχε προσλάβει το ΠΑΣΟΚ και κρατούσε επί χρόνια σε ομηρία είναι το μεγαλύτερο ρουσφέτι για τη νομιμοποίηση των χιλιάδων δικών σας ρουσφετιών».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Παιδείας και τον «πόλεμο, που αντιμετώπισε». «Δεσμευόμαστε να καταργήσουμε την ασυλία της παρανομίας στα Πανεπιστήμια» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τού υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε δεσμευθεί ως τα τέλη Ιουνίου να κατατεθούν ολοκληρωμένες προτάσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά «εκτός από την πρόταση του προέδρου της Βουλής για το θέμα της ασυλίας, δεν έχει γίνει τίποτε άλλο για την ευθύνη υπουργών και το πολιτικό χρήμα».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι υπάρχουν τριών ειδών δυνάμεις στην πολιτική. «Είναι αυτοί που καλλιεργούν τη μοιρολατρία και καταδικάζουν τη νεολαία, αυτοί που κερδοσκοπούν στην οργή της κοινωνίας και της νεολαίας και αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν ελπίδα, διακηρύσσοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Εμείς ανήκουμε στην τελευταία δίνοντας πρότυπα, ιδανικά και προοπτική, αφού ούτε προστάτες, ούτε καθοδηγητές, ή λαϊκιστές, χρειάζεται η νεολαία», σημείωσε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου