Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ολοι έχουν δίκιο...αλλά δυστυχώς βρήκαμε σε ξέρα!

Αναρωτιέμαι μερικές φορές οι πολιτικοί μας έχουν καταλάβει την οργή...
και την ηφαιστειακή λάβα που είναι έτοιμη να εκραγεί, που έχουν μέσα τους οι πολίτες αυτής της χώρας;
Έχουν καταλάβει άραγε ότι ο Σεπτέμβρης όπως όλα δείχνουν  θα είναι μαύρος για χιλιάδες νοικοκυριά ;
Μόνο τις δύο τελευταίες ημέρες είχαμε δύο μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ να ανακοινώνουν η μία περίπου πτώχευση και η άλλη αποχώρηση από την Ελλάδα. Στον αέρα μένουν περίπου 5000 εργαζόμενοι και στις δύο συν βέβαια όλες τις μικρότερες επιχείρησης που είχαν άμεση επαγγελματική εξάρτηση με τις δύο αλυσίδες.
Ρευστό δεν υπάρχει ούτε για δείγμα στην αγορά. Οι εκπτώσεις από την πρώτη ημέρα φτάνουν σε ορισμένα μαγαζιά ακόμη και 70% μήπως και ζεσταθεί ο τζίρος.

Διακοπές θα πάνε ελάχιστοι και όσοι πάνε έχουν κάνει πολύ μεγάλη έρευνα και μεγάλα παζάρια.
Ο κόσμος είναι μαζεμένος, φοβισμένος ανήσυχος για το αύριο. Δεν πιστεύουν αυτά που τους λένε , είναι επιφυλακτικοί  και καχύποπτοι. Δεν κάνουν όνειρα δεν έχουν στόχους δεν ρισκάρουν.
Ξέρουν ότι το μέλλον της χώρας ,άρα και το δικό τους εν πολλοίς εξαρτάται από την τρόικα και από τις απαιτήσεις της.
Ακούνε για την πρόταση της Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Τ.Τ. Θα είναι καλό για την χώρα άρα και για τους ίδιους; Μία απάντηση δεν υπάρχει διότι το θέμα είναι πολύ σύνθετο και δεν γνωρίζουμε και αρκετά πράγματα. Το ότι γενικώς πάμε σε μεγάλές συγχωνεύσεις και σε άλλου τύπου οικονομία από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι δεδομένο.  
Το πώς φτάσαμε βέβαια έως εδώ λίγο πολύ είναι γνωστό. Το θέμα είναι τι γίνεται από δω και πέρα , προς τα πού πάμε και εάν θα αντέξουμε όλοι!
Είναι αρκετοί συμπολίτες μας που ήδη λένε δεν αντέχουμε άλλο ,δεν έχουμε τι άλλο να κόψουμε δεν τα βγάζουμε πέρα. Οι περισσότεροι έχουν δίκιο.
Δηλαδή δεν έχουν δίκιο οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ που τους έκοψαν τα επιδόματα;
Δηλαδή δεν έχουν δίκιο οι νέοι των 600 και 700 ευρώ –εάν έχουν βέβαια δουλειά-που δεν μπορούν καν να ζήσουν ;
Δηλαδή δεν έχουν δίκιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν φτιάξει την ζωή τους με ένα συγκεκριμένο κόστος και τώρα καλούνται να αναπροσαρμόσουν τα πάντα προς τα κάτω;
Δηλαδή δεν έχουν δίκιο τα εκατομμύρια των μικρομεσαίων που ο ένας μετά τον άλλο βάζουν λουκέτο μη μπορώντας άλλο να αντέξουν τα χρέη και την αναδουλειά; Δηλαδή δεν έχουν δίκιο οι μητέρες ανηλίκων που θα αναγκαστούν να παραμείνουν ακόμη 15 χρόνια στην δουλειά τους για να πάρουν σύνταξη;
Υπάρχουν πολλοί ακόμη συμπολίτες μας που έχουν δίκιο. Αλλά δίκιο, δυστυχώς για μας, έχουν και οι ασυμπάθηστοι της τρόικας που μας πιέζουν για να βγούμε από την κρίση και το τέλμα.
Τώρα το που θα βρούμε το δίκιο μας όλοι εμείς που δεχόμαστε όλη αυτή την πίεση είναι ένα θέμα .Ενδεχομένως θα δικαιωθούμε εάν οι θυσίες μας πιάσουν τόπο και η Ελλάδα της αρπαχτής του ψέματος και της λαμογιάς  γίνει Ελλάδα της δημιουργίας της δικαιοσύνης της αλήθειας και της αξιοκρατίας.
Αυτό είναι και το στοίχημα όλων μας …όχι μόνο των πολιτικών μας…
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου