Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ παρασύρει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.


Το ΠΑΣΟΚ έχει αντιληφθεί το μεγάλο κακό που προκάλεσε στον τόπο και το οποίο θα πληρώσει πολιτικά πολύ σκληρά, ίσως και με την ολοκληρωτική εξαφάνισή του. Έχει πλέον αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κρυφτεί από το λαό, όχι τόσο γιατί δεν εφάρμοσε αυτά που υποσχέθηκε, αλλά γιατί δεν χειρίστηκε τα θέματα της οικονομίας με πολιτική σύνεση και αθόρυβα, αλλά μετέτρεψε αλαλάζοντας διεθνώς, το πρόβλημα του χρέους της χώρας σε κρίση δανεισμού.  Στη συνέχεια έφερε εδώ το ΔΝΤ και....
έβαλε τη χώρα υπό κατοχή, καταργώντας de facto το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, για το οποίο οι ξένοι προστάτες μας λένε δεικτικά ότι «το Σύνταγμα είναι δικό μας πρόβλημα» και δεν τους αφορά.
Μπροστά σ’ αυτό το τεράστιο αδιέξοδο που έχει βρεθεί το ΠΑΣΟΚ και αντιλαμβανόμενο ταυτόχρονα ότι η προσπάθεια πάει χαμένη, καθόσον η οικονομική ύφεση θα βαθύνει επικίνδυνα, τώρα πλέον προχωράει ένα βήμα πιο πέρα και παρασύρει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα μαζί του στην πτώση του, βγάζοντας στη σέντρα οτιδήποτε μεμπτό έχει γίνει στο παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία ή διασύροντας και διαλύοντας την Αριστερά, αδιαφορώντας πλέον αν οι αντίπαλοί του θα βγάλουν και τα δικά του «άπλυτα» στη φόρα. Θα λέγαμε ότι επικρατεί η άποψη ότι αφού δεν συμφωνούν μαζί του τα άλλα κόμματα, τότε «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».
Αυτή η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, η οποία ενισχύεται και προβάλλεται από τα ΜΜΕ του «Συστήματος ΠΑΣΟΚ», μεταφέρει στους πολίτες όλο το ζόφο της πολιτικής πρακτικής στην Ελλάδα και κάνει να πολλαπλασιάζονται αυτοί που σιχαίνονται οτιδήποτε έχει σχέση με πολιτική και κυρίως με πολιτικούς, παρασύροντας σε ανυποληψία και τελικά σε κατάρρευση ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Να πούμε ότι αυτό μας λυπεί, θα σας πούμε ψέματα.
Αντιθέτως, οπωσδήποτε πρέπει να καταρρεύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, άλλωστε αυτή είναι η πάγια θέση μας και ταυτόχρονα θα πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας με άλλο περισσότερο δημοκρατικό, γιατί στην κρίση που μπαίνουμε μόνο οι ίδιοι οι πολίτες, απόλυτα δημοκρατικά, μπορούμε να αποφασίσουμε τον τρόπο που θα βγούμε απ’ αυτήν.
Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση δεν πρέπει να τους αφήσουμε να χειριστούν άλλο τις τύχες μας, γιατί απλά αυτοί θα κερδίσουν και πάλι ενώ εμείς θα μπούμε πιο βαθιά σε κρίση.
Αυτό ακριβώς θα πρέπει να το αντιληφθεί έγκαιρα και ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί είναι κρίμα, σ’ αυτή την συγκυρία, να χαθεί το ηγετικό ταλέντο του και η πολιτική ικανότητά και εντιμότητά του, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα απαξίωσης όλων των πολιτικών.
Πρέπει με λίγα λόγια να αντιληφθεί ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμβατικές πολιτικές μεθόδους ενός ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος.
Πρέπει να βγει μπροστά.
Πρέπει να πάμε σε αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου