Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: 'Οποιος δεν ψηφίσει το ασφαλιστικό διαγράφεται, αλλά δεν θα κάνω πρόωρες εκλογές

Μήνυμα για κομματική πειθαρχία στους βουλευτές στέλνει ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 

- Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών 

- Πάιρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συμβουλίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού.

Με μία σκληρή συνέντευξη που στέλνει πολλαπλά μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί αμφισβητήσεις από κανέναν και σε τίποτα.
Ο πρωθυπουργός επέλεξε να δώσει αυτή τη συνέντευξη στην πιο κρίσιμη στιγμή - λίγες μέρες πρίν απο την ψήφιση του ασφαλιστικού και την κορύφωση των αντιδράσεων των εργαζομένων - για να διατρανώσει την αποφασιστικότητά του.
Στέλνει μήνυμα για κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του, οι οποίοι έχουν από καιρό έχουν συνειδητοποιήσει ότι η καταψήφιση του νομοσχεδίου σημαίνει... διαγραφή.  
"Η υπερψήφιση του ασφαλιστικού έχει χαρακτήρα ψήφου ευθύνης από όλους τους βουλευτές απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στις επόμενες γενιές. Παίζεται η τύχη της χώρας μας" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι δεν τον απασχολεί καθόλου και ότι το μόνο που σκέφτεται είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, "θυμίζω ότι εμείς ζητήσαμε εκλογές και αυτές οι εκλογές έγιναν. Και βλέπουμε όλοι πόσο δίκιο είχαμε τελικά. Ότι θα βουλιάζαμε εάν δεν είχε γίνει κυβερνητική αλλαγή ποιος το αμφισβητεί σήμερα; Και λάβαμε εντολή για μεγάλες αλλαγές".
Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρεόυ παίρνει αποστάσεις από τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας άρθρων του ασφαλιστικού λέγοντας "έχει θεσμοθετημένη αρμοδιότητα και εν προκειμένου εκφράζει μη δεσμευτική γνώμη" . Και προσθέτει:" Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίσει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες, όπως το να εντάσσονται στον ίδιο φορέα όλοι οι μισθωτοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών"


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου