Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η «κούρσα» του κ. Σαμαρά

Αν κρίνει κανείς την πορεία του κ. Αντ. Σαμαρά από τις εκλογές του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, οφείλει να ομολογήσει ότι πρόκειται για μια φρενήρη κούρσα, η οποία ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, όλους τους μηχανισμούς (δεκαετιών δε!) και όλες τις αμφισβητήσεις.
Όλα όσα, όμως, ξεπέρασε μέχρι σήμερα -εμπόδια και μηχανισμούς και εσωκομματικούς σκοπέλους και προσυνέδρια και Συνέδριο- ήταν το εύκολο κομμάτι της φρενήρους κούρσας του.
Ηταν, δηλαδή, πρώτα η εξασφάλιση της ηγεσίας της Ν.Δ. και, εν συνεχεία, οι αλλαγές για τον προσωπικό έλεγχο -αν όχι και τη «Σαμαροποίηση»- του κόμματος.
Από δω και πέρα, όμως, αρχίζει το δυσκολότερο κομμάτι της κούρσας του κ. Σαμαρά. Διότι, είναι το κομμάτι της κούρσας προς την κυβέρνηση. Και αυτό το κομμάτι, πια, δεν είναι όπως παλιά. Και οι λόγοι είναι σαφείς:
1. Το πολιτικό σύστημα βιώνει τη βαθύτερη κρίση της ιστορίας του και ο Λαός ή απεχθάνεται ή δυσπιστεί έναντι όλων - και δη, των κομμάτων εξουσίας.
2. Οι παλιές θηριώδεις πλειοψηφίες και αυτοδυναμίες (που υπερχρέωσαν, ταλαιπώρησαν και εξαχρείωσαν τον τόπο), πέρασαν ανεπιστρεπτί.
3. Τα μεγαλύτερα κόμματα (και όχι μόνο) οφείλουν να καλλιεργούν από τώρα -και μάλιστα πειστικά- κλίμα συνδιαλλαγής και συνεργασίας με όμορους πολιτικούς χώρους, ώστε αύριο οι πολυκομματικές κυβερνήσεις να θεωρούνται ευκταίες και όχι απευκταίες.
4. Ειδικότερα, η Ν.Δ., η οποία έφτασε, κυριολεκτικά, στην κόλαση περπατώντας σε δρόμους σπαρμένους με τις καλύτερες των προθέσεων, οφείλει να πείσει ότι δεν άλλαξε, απλώς, φόρμα, αλλά και στρουκτούρα και αντίληψη.
5. Η ύπαρξη του διαβόητου Μνημονίου -το οποίο κυριαρχεί και θα κυριαρχεί στη δημόσια και κοινωνική ζωή- δεν δίνει περιθώρια ασαφειών και κινήσεων σε κανένα κόμμα εξουσίας.
6. Αρα, οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα εκπονήσει ο κ. Σαμαράς, προκειμένου να πορευθεί με αυτό στον Λαό και να ζητήσει την ψήφο του, οφείλει να αναφέρει λεπτομερώς και πειστικότατα, πως θα ξεπεραστεί το Μνημόνιο και πως θα αντιμετωπιστεί το Δημόσιο Χρέος.
Μνημόνιο και Δημόσιο Χρέος έχουν θέσει την Ελλάδα και την κοινωνία της υπό ξενική κατοχή και οποιοσδήποτε πολιτικός τολμήσει να κατέβει στον Λαό χωρίς φερέγγυα πρόταση για την αντιμετώπιση αυτών των βρικολάκων, το μόνο που θα κατορθώσει θα είναι να εισπράξει τους προπηλακισμούς των πολιτών.
Τα δύσκολα για τον κ. Σαμαρά τώρα αρχίζουν. Διότι, αν είναι με τον ελληνικό Λαό, οφείλει να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει με τις δυνάμεις κατοχής - δηλαδή το Μνημόνιο και το Δημόσιο Χρέος!
πηγη

1 σχόλιο:

  1. vre paidia pou thn eidate thn frenerh poreia;;to komma kanei mia komounistikh antipoliteysh oi ygieis psifoforoi antidroun kai kratan mia oudeterh stash to komma katrakilaei sti dimoskopiseis den exei logo antipoliteytiko kai to mono pou kanei o kyrios samaras einai na agaliazete me ton pleon apotyximeno prwthipourgo sto sinedrio kai na exei sthn prwth grammh toys kyrious kyrious paylopoulo sioyfa ktl epitelous ksipniste kyrie samara kalhnyxta sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή