Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση Σάλλα

Ξεκίνησε ο χορός των αντιδράσεων εντός ΠΑΣΟΚ για την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσει το 77% της Αγροτικής Τράπεζας και το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Παράλληλα, επιτείνεται και ο προβληματισμός στην κυβέρνηση, καθώς το κυβερνών κόμμα έρχεται αντιμέτωπο με τις προεκλογικές υποσχέσεις του. Τότε, παλιά, που μίλαγε για “ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα”...









Αντιμέτωπος με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ο Γ. Παπανδρέου
Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", σε προχθεσινή σύσκεψη στο γραφείο του στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε τον προβληματισμό του για την πρόταση του μεγαλοτραπεζίτη Μ. Σάλλα, λέγοντας ότι “είναι σημαντικό το κράτος να έχει έναν δημόσιο τραπεζικό πυλώνα”. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, ο υφυπουργός, Φ. Σαχινίδης, η υπουργός Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής κ.ά. Ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή “να εξεταστούν όλα τα δεδομένα” και την ερχόμενη εβδομάδα, κατά πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πρόσληψη διεθνών συμβούλων, που θα προβούν σε αποτίμηση της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επίσης, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να εξεταστεί αν θα ληφθεί η πολιτική απόφαση για το ξεπούλημα των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων.

Αντιδράσεις
Την ίδια ώρα, η βεντάλια των “πράσινων” αντιδράσεων αρχίζει να ξετυλίγεται.
“Παγωμένη” εμφανίστηκε χθες η υπουργός Οικονομίας, Λ. Κατσέλη. Σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους του Τ.Τ., η κ. Κατσέλη τούς συνέστησε “νηφαλιότητα”, λέγοντας με νόημα ότι “δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση”. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως έντονες ενστάσεις φέρεται να εξέφρασε και η Β. Παπανδρέου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Ταμιευτηρίου επισκέφθηκε χθες την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και η κ. Παπανδρέου εξέφρασε έντονες ενστάσεις, σημειώνοντας πως “άλλα λέγαμε στο προεκλογικό πρόγραμμά μας”. Στην ίδια γραμμή κινούνται κι άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που εκφράζουν προβληματισμό και αντιρρήσεις για τη σκοπιμότητα της συγχώνευσης.
“Η κυβέρνηση θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση, ειδικά για την Αγροτική”, είπε στο “Κανάλι 1” ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Αμοιρίδης.

Ειδικό Δικαστήριο
Με οξύτατη επίθεση κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε και ο “συγκεντρωσιάρχης” του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος. Έκανε λόγο για “ευθεία πρόκληση κατά του δημόσιου τραπεζικού συστήματος” και μίλησε για “βουλιμία των νεοφιλελεύθερων και των κερδοσκόπων”. “Την κερκόπορτα την ανοίγουν οι γνωστοί νεοφιλελεύθεροι που με όχημα το ΠΑΣΟΚ απέκτησαν υπόσταση και υπογραφή”, συνέχισε ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας και ζήτησε την αποπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου: “Ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να αποπέμψει από την κυβέρνηση τους νεοφιλελεύθερους του Τ+10 και του deal της ΑΤΕ και του Τ.Τ.”, είπε. Μάλιστα, διέβλεψε ότι η εν λόγω υπόθεση, αν η κυβέρνηση συμφωνήσει, θα βάλει το ΠΑΣΟΚ στο... Ειδικό Δικαστήριο: “Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει τόσο, που κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, πίσω απ' τους δεξιούς ενόχους της εθνικής παρακμής. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία”, κατέληξε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου