Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Μικρογραφία

O ΟΣΕ είναι μικρογραφία του ελληνικού δημοσίου, αλλά και των αντιδράσεων της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα. Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια ένα τεράστιο πρόβλημα. Η Νέα Δημοκρατία καθυστέρησε να το αντιμετωπίσει. Το 2008 όμως υιοθέτησε ένα δύσκολο πρόγραμμα εξυγίανσης. Με αυξήσεις εισιτηρίων, με περικοπές δρομολογίων, με αναδιάταξη της οργανωτικής δομής κλπ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται: Με συνεργασία με τους γαλλικούς σιδηροδρόμους για θέματα ασφάλειας, με παραπομπές υποθέσεων διαφθοράς στη δικαιοσύνη και στο ΣΔΟΕ, με την πρώτη δόση της αύξησης των εισιτηρίων, με νομοθετική διάταξη για την ενίσχυση της ΕΡΓΟΣΕ κλπ. Τo ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση, κατήγγειλε αυτό το πρόγραμμα ως ανάλγητο. Και ως κυβέρνηση το κατήργησε χωρίς να το αντικαταστήσει με κάτι συγκεκριμένο. Τώρα, υπό την πίεση της πραγματικότητας και της Τρόικας, κάτι πρέπει να κάνει για τους σιδηροδρόμους. Κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει το δικό μας πρόγραμμα ως δικό του.
Αυτό δε με ενοχλεί καθόλου. Εκείνο που με ενοχλεί είναι πως, στην προσπάθεια να πείσουν τους εαυτούς τους και τους συνδικαλιστές τους, προσγειώθηκαν στον πλανήτη γη και προβάλλουν ότι ο ΟΣΕ έχει πρόβλημα. Διαρρέουν δε γι'αυτό το σκοπό δημοσιεύματα με περιπτώσεις κακοδιαχείρισης τις οποίες πρώτος εγώ είχα δημοσιοποιήσει, παραπέμποντας μάλιστα κάποιες από αυτές για ακύρωση συμβάσεων και τιμωρία των υπευθύνων. Όταν αυτοί απλώς με κατηγορούσαν για νεοφιλελεύθερο...

Την ίδια πάνω κάτω τακτική έχουν και με μια σειρά από άλλα προβλήματα του ελληνικού δημοσίου. Στο ασφαλιστικό, αφού πέρασαν τροπολογία το Δεκέμβρη για χαλάρωση του νόμου της ΝΔ, στη συνέχεια θυμήθηκαν ότι δεν υπάρχει σάλιο. Στην κοινωνική πολιτική, αφού το Γενάρη έδωσαν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, απ’το Φλεβάρη και μετά, άρχισαν τις περικοπές μέχρι και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν έχει άλλη επιλογή μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση από το να παραδεχθεί πως έλεγε ψέματα προεκλογικά, πως έχασε πολύτιμο χρόνο μετεκλογικά, αλλά και πως πρέπει να κάνει με θάρρος τη δουλειά της χωρίς φτηνά επικοινωνιακά κόλπα. Και δεν έχει άλλο δόμο η Νέα Δημοκρατία από το να αναγνωρίσει με ευθύτητα τα λάθη του παρελθόντος, να υπερασπιστεί με θάρρος τις όποιες πετυχημένες επιλογές της, και να ωθεί την κυβέρνηση στο δρόμο της υπευθυνότητα και της σοβαρότητας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου