Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ενημέρωση τρόικας για τις προτάσεις του κ. Αντ. Σαμαρά

Της Ελλης Tριανταφυλλου
Περισσότερες εξηγήσεις για την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για την έξοδο από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας, και ιδιαίτερα για το σκέλος της που αφορά σε προτάσεις μηδενικού δημοσιονομικού κόστους, όπως π.χ. η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, οι εκπρόσωποι της τρόικας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντ. Σαμαρά. Στην ωριαία συνάντηση –τη δεύτερη από την περίοδο που ξεκίνησε η συζήτηση για τους όρους της επιτήρησης– τα μέλη του πολυπληθούς κλιμακίου κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους σε σχέση με την αξιολόγηση στην οποία προβαίνουν αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες,......
ωστόσο, άφησαν να εννοηθεί ότι αυτή την περίοδο τους απασχολεί κατά προτεραιότητα το σκέλος των δημοσιονομικών και ότι προσανατολίζονται να ζητήσουν αλλαγές στον προϋπολογισμό. 
Επικέντρωσαν, δε, την προσοχή τους στην πολιτική που ο κ. Σαμαράς θεωρεί αναγκαία προκειμένου να απεγκλωβιστεί η χώρα από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειωτέον έχει πολλάκις δεσμευτεί δημόσια ότι, παρά το «όχι» του κόμματός του στο Μνημόνιο, θα σεβαστεί τους όρους και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη άμεσης τόνωσης της οικονομίας με μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους. 
Απαρίθμησε, μάλιστα, ορισμένες από τις 23 προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει, θέλοντας να πείσει τους συνομιλητές του για την ορθότητα των απόψεων αλλά και του αντιπολιτευτικού λόγου που αρθρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Επίσκεψη στη Λέσβο
Σήμερα, ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, στο πλάισιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει προκειμένου να κοινωνήσει το μήνυμα του κόμματός του. 
Στις ομιλίες του στο νησί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, τακτική που εντάσσεται στη γενικότερη επιθετική στρατηγική που έχει επιλέξει, με φόντο τις Εξεταστικές Επιτροπές και την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να διατηρήσει το κλίμα σκανδαλολογίας. Επιθετική τακτική, όμως, φαίνεται ότι ακολουθεί εσχάτως ο κ. Σαμαράς και σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά ζητήματα της Ν.Δ. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι επαφές του αρχηγού του κόμματος με στελέχη που είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εσωκομματικής μάχης στο πλευρό της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και τώρα προαλείφονται για τον αυτοδιοικητικό στίβο και τη μάχη των περιφερειαρχών. 
Η περίπτωση του πρώην βουλευτή Λάρισας κ. Κ. Αγοραστού, ο οποίος φέρεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου, είναι απολύτως ενδεικτική της νέας τακτικής του κ. Σαμαρά. 
Χθες, ο αρχηγός του κόμματος ανακοίνωσε επίσης ότι η Ν.Δ. στηρίζει πολιτικά την υποψηφιότητα του κ. Γιώργου Δακή για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου