Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

"Προς πώληση η "Δωδώνη"

"Σε πώληση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη" και άλλων θυγατρικών της οδηγείται η Αγροτική Τράπεζα, η οποία χρειάζεται άμεσα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και ελλείψει πλεονασμάτων του Δημοσίου, αναμένεται να καταφύγει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.

Αυτό σημαίνει ότι από το Σεπτέμβρη θα βρίσκεται υπό τη στενή παρακολούθηση της τρόικας. Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε...


εμμέσως πλην σαφώς ο διοικητής της ΑΤΕ στη χθεσινή συνάντησή του με το Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων.


Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Θεόδωρος Πανταλάκης είπε στους κτηνοτρόφους ότι η Τράπεζα από το Φθινόπωρο θα μπει στο στόχαστρο του ΔΝΤ και αυτό πρακτικά θα σημάνει ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να πουλήσει ποσοστά των θυγατρικών της και άρα και της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΕ κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της Δωδώνης, ενώ το υπόλοιπο 32% ανήκει στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου.

Ο κ. Πανταλάκης μάλιστα πρότεινε στους κτηνοτρόφους, αν αυτό είναι εφικτό, να ετοιμάσουν οι Ενώσεις Συνεταιρισμών, το συντομότερο δυνατό, μια πρόταση εξαγοράς, καθώς διαφορετικά η «Δωδώνη» θα περάσει αναγκαστικά στα χέρια ιδιωτών.

Για το θέμα, οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, προγραμματίζουν συνάντηση με τους βουλευτές, αιρετούς των ΟΤΑ και τους φορείς της περιοχής το Σάββατο το πρωί, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υποβολής πρότασης.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η ΑΤΕbank σχεδιάζει να προχωρήσει έως το Φθινόπωρο σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1 - 1,5 δισ. Ευρώ, η οποία κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και την αδυναμία του Δημοσίου (κατέχει το 77% της ΑΤΕ) να διαθέσει κεφάλαια η Τράπεζα κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει την ένταξή της στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.

Νομάρχης

Για τις εξελίξεις που αφορούν τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» ενημέρωσε σήμερα το νομάρχη Αλέκο Καχριμάνη ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων κ. Μ. Τζίμας.

Ο Νομάρχης επανέλαβε τις θέσεις της Νομαρχιακής Αρχής για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.

Τέλος του γνωστοποίησε ότι θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Καλογιάννης

Για "εν κρυπτώ" απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ κάνει λόγο σε Ερώτησή του στη βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Σταύρος Καλογιάννης.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ., αφού επισημαίνει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα για την κτηνοτροφία της Ηπείρου, τονίζει:

«Υπάρχει δηλαδή κυβερνητική απόφαση, η οποία είναι προφανές ότι ελήφθη εν κρυπτώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με την Κυβέρνηση. Τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες πώλησης της ΔΩΔΩΝΗΣ, εν κρυπτώ, είχε μεθοδεύσει μια άλλη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το 2003. Οι έντονες αντιδράσεις μας απέτρεψαν, τότε, την μεταβίβαση της βιομηχανίας.

Ο κ. Καλογιάννης ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

* Πότε αποφασίστηκε η πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ ερήμην της ηπειρώτικης κοινωνίας και των καθ’ ύλην αρμόδιων Φορέων;
* Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον αγροτικό πληθυσμό, λόγω της αντιαναπτυξιακής κυβερνητικής πολιτικής, όπου οι τιμές των γαλακτοπαραγωγών συμπιέζονται ενώ το κόστος παραγωγής γάλακτος αυξάνεται καθημερινά, με ποιες διαδικασίες τα συναρμόδια Υπουργεία θα στηρίξουν τον ηπειρώτη κτηνοτρόφο;
* Εάν έχει αξιολογηθεί από οικονομικής άποψης η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και ποια η αποτίμησή της";"
http://www.epiruschannel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου